Williams’ın Hedefi Yarış Kazanmak

yazar:

kategori:

Claire Wİlliams, İngiliz takımın gelecek sezonki hedefini galibiyet olarak belirledi.

Williams 2013’teki kabus gibi performansın ardında bu yıl adeta uçmuş ve sezonu üçüncü sırada tamamlamıştı.

Bu yıl sıralama turlarında Mercedes’i mağlup eden tek takım konumunda bulunan Williams’tan Claire Williams, 2015 yılında galibiyet hedeflediklerini söyledi.

Williams “Gelecek yıl daha iyi pozisyonlarda olmak istiyoruz ve ana hedefimiz yarış kazanmak”

“Mühendislerimiz ve araç üzerinde çalışan çocuklar bu hedefe ulaşmak için ne yapılması gerektiğini biliyor. Sezonun ikinci yarısında Mercedes ile aramızdaki farkı azalttığımızı düşünüyorum. Şuanda gelişiyoruz ve bunu devam ettirmememiz için herhangi bir neden yok”

“Ancak bu durum birazda rakiplere bağlı. Motorların ne düzeyde olacağını bilmiyoruz. Ferrari ve Red Bull ne düzeyde olacak bilmiyoruz. Durumun belirsiz olduğunu söylersek yanlış söylemiş olmayız. Ancak bu durum Formula 1’in büyüleyici özelliklerinden birisi”

“Büyük bir ekibe sahibiz ve tüm çalışanlarımızla gurur duyuyoruz. Büyük olasılıkla bu yıl ki performansımız tarihimizin en büyük gelişimlerinden birisi”

“Hayal kırıklığı yaşamıyoruz. Markalar şampiyonasını üçüncü sırada bitirdik. Bir önceki sene ise dokuzuncuyduk. Yani bu inanılmaz bir başarı” dedi.


Yorumlar

“Williams’ın Hedefi Yarış Kazanmak” için 3 yanıt

  1. F1 efsanesi bi takımı bu kadar ezik gösteriyorlar ya insan demekki o kadar efsane değillermiş diyesi geliyor…
    Bu sene en hızlı ıkıncı aracı elınde bulundur bir cok yarıstan elin boş dön bu sene yarış kazanamıyor oluşunuz bile ne kadar kotu bi yonetım ıcınde oldugunuzu gosterıyor hele Amerika gp yi unutamam bu sene aklın hızın onune nasıl gectıgını bıkez daha gorduk sen hızlı olduğun favorı pıstlerde (Mercedesin sorun yaşamasıyla) Canada Belçika gibi git eli en zayıf olduğu pistte Redbulla yenil sonra cık demec ver yazık ya bu takımı yoneten lere olurda Mercedes cekılırse vay hallerıne 2012 de bile yarış kazanmıs bı takım iken 2013te takımı ne hale soktuğunuz belli bence 2015 te Lotus size yakın bi motor alırsa hapı yuttunuz o yarıs galıbıyetını hayalınızde gorursunuz…Tarih yazmış bi takımdan Mercedesin yancısı bi takıma dönüştürdünüz takımı yazık..

  2. Seneye Lotus da işin içine dahil olabilir. Mclaren hepten muamma. Umarım başarılı olurlar.

  3. zamanında koskoca toyota da “adım adım gelişmek”ten bahsediyordu.
    bmw’nin yönetimini beğendiğim, yarışlara yaklaşımını beğenmediğim müdürü mario da aynı türküyü söylüyor, “şu yıl şunu yapacaz, bu yıl galip gelecez, filanca sene şampiyonluğa oynicaz” diyordu.

    iki dev firma da kuyruğunu kıstırıp kaçtı f1’den.
    saçma sapan gelişim planları da ellerinde patladı.
    defolsun gitsinler, bu kafada takımlardan cacık olmaz f1’de.

    konuyla alakasına gelince,
    formula1’de adım adım gelişme hikayesine inanmıyorum ben.
    burada fırsatını bulduğunda arsızca saldıracak, en tepeye anında göz dikecek, alabileceğin ne varsa elinden geleni ardına koymayıp silip süpüreceksin.
    her başarılı takımın bir “planlı gelişim hikayesi” olsaydı eğer, planlı bir de gerileme dönemi olurdu.
    bakınız,
    ortalığı kasıp kavurmuş bir takım yavaş yavaş değil, bir anda dibe vuruyor ertesi yıl.
    yine arkaları süpüren bir takım. ertesinde şampiyonluğa oynuyor bir anda.
    örnek, red bull, brawn, mercedes, çakılanlarda ferrari, mclaren, sauber..

    williams’da bu “3. olmanın sevindirikliği” olduğu sürece, kafa olarak galibiyeti hedef belirlemediği sürece bir halt olmaz. araç iyi olsun, pilotlar iyi olsun, mühendisler iyi olsun nafile. kafa olarak hazır değilse beyin takımı, unutun galibiyeti şampiyonaya oynamayı. abu dabi ve kanada yarışlarında ellerinin altında olan galibiyeti getirecek stratejiyi uygulamaya “maçası yemeyen”, galip gelme düşüncesinden bile korkan bu kafa yapısı değişmeli. değişmek zorunda. takımlarda 3.lüğü kazanıp p3 yazılı tişörtlerle ortalıkta fink atan yönetici takımıyla olmaz bu işler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir