Briatore, Türkiye'de Boş Tribünlere Yarışmak İstemiyor

yazar:

kategori:

Flavio Briatore, eğer Türkiye gibi pistlerde tribünler dolmayacaksa F1’deki FOTA üyelerinin buralarda yarışmamayı tercih ettiğini söyledi.

Birliğin bolonya’daki toplantısının ardından Renault F1 patronu, sporun görsel yönünün gelişmesi için Bernie Ecclestone ile birlikte çalışma görevine getirildi.

Montezemolo: “Flavio, sporun gösterisinin gelişmesi için ticari hak sahibiyle çalışmakla meşgul olacak. Umarız önümüzdeki günlerde CVC ile anlaşmaya varabiliriz.”

Briatore ise muhabirlere, eğer İstanbul gibi yüksek ücret ödeyip yarışa ev sahipliği yapan yerler tribünlerin dolduğu pistlerden F1’in uzaklaşması anlamına geliyorsa bu durumda FOTA’nın, paranın tarafında olmayacağını söyledi.

Briatore: “Türkiye gibi daha fazla para ödeseler bile dolu tribünlerin olmasını tercih ederiz.”


Yorumlar

  1. Üstad doğru söylemiş, zati % 99.9 kaybedicez. Bize fazla geldi bu spor hak edemedik malesef. Pist yönetim hatalarımızla beraber işsiz biri olarak söylüyorum bilet fiyatları pahalı mahalı değil. Bu F1, carting değil. Pisti taşımak hiç bir şeye çözüm değil, istanbulda dolmayan pist hiç bir yerde dolmayacak bu kültür meselesiydi bizde spor kültürü yok bütün arkadaşlarımız söylüyor. Yılda 1 defa olan bir exclusive'e o açık alan fiyatları verilirdi sporun önemli olduğu yerlerde. Dünyanın en ucuz imkanlı pistini hak etmedik kaybediyoruz o kadar.

  2. büyük bir kepçe ile pisti kaldıralım antalya ya da izmir'e koyalım. 🙂

  3. MagicAlonso avatarı

    chupper67 dediğin doğru benim pahalı derken kastettiğim ülke şartlarına göre pahalı olması zaten döviz karşılığı olarak baktığında avrupadan ucuz türkiye ilk sene sadece avrupayla aynı seviyedeydi.fakat gel gör ki bu ülkede yaşayan insanların ekonomik durumu ve ortalama aylık kazançlarını düşününce yinede pahalı kalıyor.tabi sadece parada değil sorun reklam tanıtım eksikliği çok büyük bu eksiklerin hepsinin birden tamamlanmasıyla ancak hatırı sayılır seyirci sayısına ulaşabiliriz

  4. flavio sen sovu movu geçde su R29 u nasıl gelıstrrz yada R30 ıcın neler yapmalyz onu dusun atı alan uskudarı gecıyo sen hala sovdasın tur yıyerek mı sov yapcaksın :@

  5. MagicAlonso şimdi bu yazdıklarını Briatore ye söylesen sana aynen Mosley ve Ecclestone ye verdiği cevabı verirdi.Burası F1 ve burada en iyi ve en zengin takımlar yarışıyor.Sizin yaptığınız Sırf Markalı ürün satan mağazalarla dolu bir caddeye ucuz ürünler satan bir mağaza açmak gibi..demişti yanlış hatırlamıyorsam.Aslında belkide biletler pahalı değil bizim gelir düzeyimiz düşük demek daha doğru olur sanırım.

  6. Briatore Fotanın zaferinden sonra iyice havalara girmiş,seyirci konusunda haklı olsada,Türkiyede Renault fabrikası olduğundan ve Türkiyenin Renaultun en çok satıldığı ülkelerden biri olduğundan haberi yok sanırım bu cahil İtalyanın,oysa bunu anlaması için İstanbulda piste giderken etrafındaki araçlara bakması yeterliydi…

  7. MagicAlonso avatarı

    kendi açısından doğru konuşmuş.bilet fiyatları indirilerek çok daha fazla reklam ve organizasyon yapılmalı insanları özendirilmeli ilk senesinde attıkları kazığı atmayacaklarını insanlara anlatmalılar ilk sene gelen insanların önemli bir kısmı hala formula 1 in ilk seneki gibi çok yüksek ücrete sahip olduğunu düşünüyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir