Wolff: “Formula 1 Takımının Birden Fazla Takım Patronuna İhtiyacı Var”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Motor Sporları Patronu Toto Wolff, günümüz Formula 1’inde takımların birden fazla takım patronuna ihtiyaç duyduğunu düşünüyor.

Bu sene Mercedes’te iki takım patronu bulunuyor. Toto Wolff daha çok ticari ve sportif faaliyetlerle ilgili çalışmaları yürütürken Paddy Lowe daha teknik konularda sorumluluğu üstleniyor.

Wolff “Geçmişteki hatayı tekrarlamayacağız. Takım içerisindeki yapı daha önce takım patronu olarak adlandırılan rolle yönetilmemeli. Bu konuda çok güçlü fikirlere sahibim.”

“Birisine çok fazla teknik rol verip aynı zamanda hissedarlarla, FIA ile, FOM ile, büyük sponsorlarla ve Daimler yönetim kuruluyla çalışmasına zorlarsanız çabalarını azaltmış olursunuz.”

“Anahtar şeylerden birisi insanları yeteneklerine göre göreve getirmek ve onların rekabetçiliğini korumak.”

“İnsanları geliştirebilirsiniz ancak bu çok tehlikeli. Peter patrona bakın. Teknik patronu takım patronluğuna getirmek tam olarak doğru şey sayılmaz.”

“Günümüz F1’i 5-10 sene önceki organizasyonlar gibi yönetilemez.”

“İnsanların en iyi performans gösterdiği yerlerde çalıştırılması ve onlara en iyi performans için gereken her şeyin verilmesi lazım.” dedi.

Wolff, yönetimin ayrılması sayesinde herkesin en güçlü olduğu alana odaklandığını ve bu sayede Mercedes’in ileri yönde adım attığını söyledi.

Wolff ayrıca Ross Brawn’ın ayrılığından sonra bu yönetim tarzıyla takımın bozulmadığını söyledi.

Wolff “Geçiş oldukça pürüzsüzdü. Ross’un rolün değiştiğini kabul etmesi zordu çünkü o F1’e tek bir referans olarak gelmeyi kabul etti.”

“Ancak 400’ü Brixworth’te bulunan 800 kişilik ekip için artık tek bir referans yok.”

“Evet, sonunda tabi ki sorumluluğa sahip tek birisi var ancak herkesin kendi alanında çalışması gerekiyor.”

“Ve Paddy en başından beri her zaman pozisyonları böyle istediğimizi açık bir şekilde söyledi. Sorunsuz bir şekilde bunu başardık.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: “Formula 1 Takımının Birden Fazla Takım Patronuna İhtiyacı Var”” için 6 yanıt

  1. Büyük takımlarda dediği doğru. Takım sadece teknik olmuyor, pazarlama bölümleri de en az takım kadar aktif çalışıyor ve bu iş için yoğunlaşacak ayrı birisine ihtiyaç olabilir. Aslında diğer takımlarda teknik patron diye bir rol var ve takım patronunun altında yüksek yetkiyle çalışıyor. Paddy Lowe’ün patron olacam isteğini kıramadıkları için element uydurmuşlar.

  2. @Abdullah Çelik Redbullun domine etmesini kabul edilebilir bi durum hatta adamlar dibine kadar hak ettiler kademe kademe geldiler aracın performasnı her sezon geliştirdiler kimse bunu nasıl yaptıklarını cozemedı ve buyuk bi uyuz olma durumuyla birlikte saygı duyulmasına neden oldu.
    2013 sonuna doğru nedense birden herksete Mercedesin güçlü olacağı algısı oluştu ve herkesın malumu olan testı yapıp bı senede bu kadar sıcramaları benı rahatsız eden bi durum arac kafa kafaya gitse tamam diyeceğim ama en yakın rakibine tek turda kac saniye taktıklarını gorduk yağmur performansı ve lastık kullanımdakı sasırtıcı performas(2013 teki hallerinide biliyoruz)nasıl olduda bırden buraya geldiler bu seneyi gordukten sonra Redbulla karsı bıle sempatım arttı rahatsızlık vercek dercede kusursuzlar neden 2009da Brawn gp yi aldıkları gibi 2010da şampiyon olamadılar dort sezon bekledıler…

    @Lewis-Hamilton(#TeamLH) tabiki Mercedes motor tedarıkcısı olarak var olacak takım olarak kalmasa bile ama bu acıklamaları tamda bu motor tartısmaları varkan gelmesi biraz fazla olmus gibi ben Mercedese laf etmıyorum edememde ama adamın uslubu yanlıs nıye v8lerle 2010 dan sonrası ıcın dıyorum elle tutulur bsarıları yaptıkları anlaşmanın semeresini alıyorlar o kadar işleri bitince çekip gidecekler…

    1. red bull’un bunu nasıl yaptığı gayet açıktı. Mercedes de son senelerde boş durmadı. Schumacher’in son senesinde özellikle takım iyice sorunlara odaklanmıştı. Geçen sene de gayet hızlı bir araç yapmayı başarmışlardı. Bu sene de kural değişikliklerine en iyi hazırlanan ekip oldukları açık.

      Sadece motor değil, her açıdan geliştiklerini kanıtladılar, dayanıklılık hariç.

      Red Bull da gökten inerek bu hale gelmedi. köklü kural değişikliklerinin ardından öne çıktılar. Aynısı şu anda mercedes için geçerli. hatta daha avantajlılar çünkü ilk senelerinde kazanmayı başardılar 🙂

  3. Kac senelik takımlara kalkmış akıl verir gibi bunu böyle şunu böyle yapın diyor…
    Ukalaca bizim basarımızı engellemeye calısacağınıza bunları yapın diyo hakkından gelirler yakındır 2016 da ceker gidersin…

    1. haklı ukalalık. Senin büyük takım dediğin takımlar 2008’den beri şampiyonluk yüzü görmediler. Günümüz şartlarını en iyi değerlendiren başarılı oluyor. Bak bir Red Bull örneği var, şimdi ise Mercedes. Belki gelecekte McLaren…

      Yenilik ve şartları takip edip ona göre gereken önlemleri almak önemli.

    2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Şimdi Ferrari veya McLaren domine etse ve bir şeyler değiştirilmek istense bu takımlar sessiz mi kalacak?

      Gelelim şu tarih meselesine Mercedes fabrika takımı olarak yer almasa da motor olarak uzun bir süre F1’de zaten yer aldı.

      @ugurercan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir