Rosberg, Ferrari'nin Önüne Geçmeyi Planlıyor

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Williams’ın sergilediği performans ile birlikte Ferrari’yi geride bırakmanın imkansız olmadığını söylüyor.

Alman pilot, takımının şimdiye kadar gösterdiği performans gelişiminden memnun olduğunu ve markalar klasmanında Ferrari’ye yaklaşmak için önlerinde bir engel olmadığnı söyledi.

“Son yıllarda geride kalırken bu yıl gelişim açısından Ferrari gibi performans gösterebilmek güzel. Şu anda şampiyonada beşinci sıradayız, McLaren’i geride bıraktık ve Ferrari’ye karşı mücadele edebilmek için iyi bir pozsiyondayız.”

Rosberg, takımın 2008’de yaşanan sorunlardan ders çıkardığını ve bu yıl elde edilen performansın gerçekten büyük bir adım olduğunu düşünüyor.

“Gerçekten tatmin edici bir performans. Son birkaç yarışta en iyi gelişim gösteren takımız, belki burda Red Bull’u dışarda tutabiliriz çünkü onlar da gerçekten gelişim kaydettiler.”

“Sezon devam ederken, sezonun başlangıcında elimizden geleni yapamadığımız konusunda endişelerimiz vardı. Çok kötü değildik ama daha iyisini yapabilirdik ve belki de özel şeyler yapabilme şansını kaçırdık. Ama daha çok fazla şansımız olacak gibi görünüyor.”

Gelecek konusunda ihtimalleri değerlendiren Rosberg, Williams’ın kaydettiği gelişimin 2010 yılında ne yapmak istediği konusunda karar vermek için kendisini zorladığını kabul ediyor.

“Şu anda karar vermek gerçekten zor. Takım çok iyi iş çıkartıyor. Ben de takımda kendimi rahat hissediyorum. Bu takımın bir parçası olmak güzel ve onlar bunu hak ediyorlar. İyi sonuçlar almak gerçeten çok güzel.”


Yorumlar

  1. haksız değil. son dönemlerde sürekli rosberg ferrari ikilisinin ya önünde ya hemen ensesinde… bakınız monako, bakınız istanbul, bakınız ingiltere…

  2. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    f1 içinde gördüğüm en garip ne ypatıgını bilmeyen takım. force india bile gelişşe belli olur. Bunlar bi yarış orda bir yarış başka yerde ne yaptıklarını kendilerini bilmiyordur eminim.
    Önce takımın başına adam gibi birini getirin.Efsane ne halde.yeni Newey inize ihtiyacınız var.Şu ankiler sadece konuşuyorlar

  3. Nakajima'nın bile sıralamada 5. olması Williams'ın gelişmekte olduğunu gösterir. Williams'ın yarış kazanma şansı sezon başından bu yana biraz daha arttı. Geçebilme ihtimali var Ferrari'yi.

  4. burak bocek avatarı

    Williams gelişirken Ferrari durmayacak elbette.Sezonun şu noktasına kadar Ferrari çok daha fazla hız kazandı.Son zamanlarda ise Williams yetişmeye başlamış olabilir.Ancak Ferrari çok paralar ve yatırımlar harcadı bir seferlik.Şimdi yapacakları gelişim ile eminim biraz farkı açarız ve önlere yaklaşırız.Redbull yine büyük bi güncelleme ile gelir mi bilemem ama Brawn birşeyler deneyebilir.

  5. rosberg gülüyorum sadece sana daha rekabetçi bir aracımız olsaydı bunları söyleyebilirmiydin bakalım.

  6. erhan aydın avatarı

    mclareni geride bırakmışlarmışmışmışmış?bu seneki büyüktakımların hızlarını niye ölçü alıyolar hala? inanıyorumki mclaren önümüzdeki yarışlarda williamsı geçecek…

  7. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    williams ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir