Rossi Ferrari ile F1'e Girmeyi mi Düşünüyor?

yazar:

kategori:

Valentino Rossi, eğer Ferrari üçüncü aracı kullanırsa 2011’de Formula 1’e geçme ihtimalinin olduğunu belirtti.

Çarşamba günü Berni Ecclestone ve Max Mosley’le yapılan toplantının ardından Luca di Montezemolo barış anlaşmasının bir parçası olarak üçüncü araçların hazırlanabileceğini söylemişti.

MotoGP sürücüsü Rossi, daha önce Ferrari ile test yapmıştı. Hatta birkaç yıl önce Rubens Barrichello’nun yerine İtalyan ekibe katılması bile düşünülmüştü.

30 yaşındaki Rossi’nin şu anda 2010 yılına kadar Yamaha ile anlaşması bulunuyor. Ancak FOTA-FIA savaşı devam ederken Ferarri hangi seriye giderse gitsin Rossi’nin de planın bir parçası olabileceği söylenmişti.

Rossi, “Bu durumdan memnunum. 2011’de olabilir, neden olmasın ki?” diye konuşuyor.

Rossi, Ferrari’nin üçüncü aracı kullanmasının Formula 1’e geçiş için kendisine bir fırsat sunacağını belirtiyor.

“2010’da Yamaha ile anlaşmam var, bu yüzden geçiş yapmak çok zor hatta imkansız olur. Dahası, Ferrari’nin üçüncü bir aracı yok ve henüz geçiş yapma konusunda bir karar vermedim.”


Yorumlar

  1. adı var diye kim f1 e alır yaa amma yaptınız sizde ünlü f1 bilginleri 😀

  2. Rossinin F1 de başarılı olabileceğini hiç ama hiç düşünmüyorum, ayrıca Ferrari gidip Rossi gibi doğru düzgün open wheel araçla tecrübesi olmayan birine direksiyonu veriyosa Ferrari benim gözümde biter 🙂 Force India mı bu
    , gidip isimden dolayı tecrübesiz ama motosiklet üstadı olan birine araç verecek sırf reklam için? Başarılı olacak diyorsanız, Raikkonen'i beğenmeyen, Massayı durmadan eleştiren Ferrari taraftarı Rossiyi napar bilemiyorum 🙂

  3. 2004 yılında F1 Racing dergisine verdiği röportajını anımsıyorum..Ferrari F2004 ile yaptığı testte pist rekorundan sadece 2 saniye daha yavaş olduğunu kaleme almışlardı..Bu derece her ne kadar iyi olmasına ben şahsım adına Rossi'yi Moto GP'de görmeyi daha çok isterim..Saygılar.

  4. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    sizin pilotlardan iyi iş yaparlar bea :)))rossi kesin zaten.

  5. Üçüncü araçlar puan almayacak, McLaren ve Ferrari bu konuda FIA ile görüşmüşlerdi, griddeki araç sayısını da dengelemek için yapılacaktı ama zaten 13 takımlı bir sezonda üçüncü araçları kullanılmasına ne kadar izin verilir bilmiyorum. Zaten bu iki takım başvururken de puan alma talebinde bulunmadan başvurdular, tabi araç gelişimi için artıları unutmamak lazım. Massa-Raikkonen-Alonso üçlüsü fantaziden öteye gidemez.

  6. gireceksen gir artık kaç sene oldu.

    Rossi'nin iç sesi: ul.n girsem nasıl olur acaba. bir bakarım sararsa devam ederim sarmadı çıkarım. hem ne olacak bu kadar sürüş destek üniteleri ile arabaya sığabilen herkes kullanabilir. yaş 30 oldu girdim girdim, giremedim …..

    nasıl bıkılmayan bir muhabbet halini aldı bu geyik. gir sende gir, stoner da girsin hatta biaggi'yi çağır oda girsin. herkes f1'e girsin, f1'de …….

  7. 3. aracın puan almıcağı konuşuluyordu. Bu şartlarda kimi felibe ve fernando yu aynı takıma almak pek mantıklı gibi değil. Böle bişi olursa çok farklı kurallar gelir diye düşünüyorum

  8. MagicAlonso avatarı

    eğer kimi ve massa dan birisi ayrılmadığı sürece ferrarinin 3. araçla yarışması durumunda Alonso dururken rossi yimi alacaklar.eğer 3. araç olurda Alonsoda bu kadroya dahil olursa muhteşem rekabet yaşanır pistte rüya takım gibi bişey ve F1 in en güçlü pilot kadrosu olmuş olur

  9. F1 aracı ve Motor tamamen farklı makineler kolay degil bu işler …

  10. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    ayrıca moto gp ye ne olacak.sahte şampiyon hayden mı?10 tur motor üstünde duramayan pedrosa mı lider olacak orda ?yokda ducatisinin gücüyle bir şey yapan stoner mı 😀 lorenzo var ama daha zamana ihtiyacaı var.simonelli de öyle.bence sen moto gp de 2009 da ve 2010 da şampiyon ol.sonra bakarız.umarım çooooook rahat kazanırsın bugün.

  11. burak bocek avatarı

    Ferrari bazen beni şaşırtıyor.Ne 3. aracı ne Rossisi.Başarılı bir İtalyan sporcu olsam benide düşüncekler nerdeyse:)Herkesin kendi ehli olduğu seride kalması taraftarıyım

  12. f1 alo || viva la vida avatarı
    f1 alo || viva la vida

    rossi tamam gel de ne olacak o zaman moto gpnin hali onu da düşün gözünü seveyim:):)

  13. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    istemekle olsa

  14. williamsf1 team avatarı
    williamsf1 team

    vay rossı de formula 1 e gırerse daha ne olsun hersey guzel olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir