Massa: “Alonso’nun Yeni Bir Takıma İhtiyacı Vardı”

Felipe Massa, Ferrari’de yarıştığı dönemde takım arkadaşı olan Fernando Alonso’nun takım değiştirmeye ihtiyaç duyması sebebiyle Ferrari’den ayrıldığını düşünüyor.

2010-2013 yılları arasında Alonso’ya karşı mücadele eden Massa, geçen senenin sonunda Ferrari’den ayrıldı ve bu sene Williams’ta yarışmaya başladı.

Alonso ise bu senenin sonunda Ferrari ile yollarını ayırdı ve seneye McLaren’de yarışacak.

Massa “Herkes onun Ferrari’den ayrılacağını biliyordu bu yüzden tam olarak son dakika haberi sayılmaz.”

“Belki Ferrari ona onun beklediği en iyi aracı vermedi ancak belki de o Ferrari’nin gelişmesine yardımcı olamadı.”

“Bu yüzden belki de değişiklik için doğru zamandı.”

“Ferrari için daha iyi mi yoksa kötü mü olacak bilmiyorum. Fernando muhtemelen griddeki en iyi sürücü bu yüzden Ferrari’nin onsuz ileri yönde adım atabilir mi söyleyemem.”

“Bekleyip görelim. Ancak ne olursa olsun Ferrari için en iyisini dilerim.” dedi.

Williams’ın teknik patronu Pat Symonds “Açıkçası Ferrari’de mutlu değildi ve mutlu değilseniz ayrılmak en iyisidir.”

“Renault’dan ayrıldığından beri hep yanlış zamanda yanlış yerde oldu ve bu kötü bir şey. Bu çocuk inanılmaz hızlı.” dedi.

Massa, Williams’taki takım arkadaşı Valtteri Bottas ile stillerinin yakın olması sebebiyle bunun kendisi için bir avantaj olduğunu düşünüyor.

Massa “Sürüş stillerimizin çok farklı olmaması hem benim hem de onun için iyi bir şey.”

“Bir çok yarışta çok benzer ayarlarla piste çıktık. Benim için çalışan bir şeyi o da görebiliyordu. Tam tersi de geçerliydi.”

“Fernando ise aracın ön tarafında çok agresif. Bu yüzden ön lastikleri Formula 1’de herkesten daha fazla kullanıyor.”

“Ancak agresif olunca belli pistlerde bu arka lastiklerde yardımcı oluyor.”

“Bottas ise Fernando’ya kıyasla tamamen farklı sürüş stiline sahip.” dedi.


Yorumlar

“Massa: “Alonso’nun Yeni Bir Takıma İhtiyacı Vardı”” için 19 yanıt

  1. Aras Tekiner avatarı

    5 yil boyunca Alonso’ya methiyeler düzüp, Vettel’e giydirenlerin birden 180 derece dönmesi 😀 Iste bu yüzden takim taraftarligina hayir, FORZA ALONSO

  2. Foto harika.

    Felipe: “Sıkıldıysan değiştireceksin hacı. Renge fazla takılma. Kırmızı insanları gereksiz havaya sokar. Bak beyaz açtı beni.”

    Fernando: “Honda gelince Mclaren de beyaz olur mu la? Burda sürünüyoz resmen. Ben bi plan yapayım en iyisi.”

  3. @Yavuzhan Alonso 2014 teki motoruda kendıne göre tasarlatmış fazla hızlı gitmesin cok rüzgar yapıyo demiş takıma 😀

  4. İlk yorumun zaman kaybı olup olmadığını bu sene göreceğiz.Bence söylediklerinde haksız.Mühendisler adam gibi araç yaptı da Alonso mu engel oldu?

    1. bu sene göremeyiz ancak 2016 ve daha sonraki senelerde …

    2. Gayet görürüz madem sorun motorda değil.O zaman Vettel ve Rainin aerodinamik ustalığını izletir bize Ferrari.Çünkü size göre bunlar mühendis pilot.

      1. ben hiç bir yerde sorun motorda değil demedim ?sorunun büyüğü güç ünitesi hem motor hemde ers zımbırtısında bunu inkar etmiyorum ki ? kimseye de mühendis pilot demedim ama massanın dediği bir cümleye katılıyorum

        “Belki Ferrari ona onun beklediği en iyi aracı vermedi ancak belki de o Ferrari’nin gelişmesine yardımcı olamadı.”

        bence alonso ferrari birlikteliğinden çıkan sonuç budur

      2. Ferrari’nin Alonso’dan istediği sürüş dışında ne olacaktı? Ferrariysen ona en iyi aracı vermek zorundasın ve sürüş dışında bir şey bekleyemezsin.

        1. büyük umutlarla bir pilotla uzun vadeli anlaşma yapıyorsan sadece sürüş değil araç gelişimi için de tecrübesinden yararlanmak istersin ferrari bunu düşünmüştür ama massanın sözü tam olmuş ne ferrari alonsoya yar oldu nede alonso ferrariye özeti bu …

        2. Schumacher 1996-2000 arasında iyi sürmekten fazlasını yaptı mesela.

          Ferrari gibi bir takim elbette ki elinden gelen en iyi aracı yapıp pilotuna vermelidir. Kalkip da aracı kendisi yapsin demiyorum ama milyon dolarlar ödenen bir pilot da iyi sürmekten fazlasını yapmalıdır.

  5. niye zaman kaybı olsun ,gayet iyi şekilde düşüncelerini yazmış arkadaş ,bu formula 1 sporunda en sondaki pilot ile en baştaki pilotlara eşit araçlar verin ,tur başına 1 saniye yi geçmez yada 1.30 saatlik yarış süresince daha atletik dayanıklı pilot ,son turlarda mesafesini daha artırır o kadar ,neticede 1000 lerce parçanın birleşmesiyle bir araç ortaya çıkar ve iyi paket kazanır
    siz kendi araçlarınızı rot ayarın yaptırmıyor musunuz ? yaptıranlar bilir, yanlış bir ayarda arabada yol tutuş ve direksiyon kontrolü çok zorlaşır, kaldı ki 300 km hızlarda ne hale gelir anlamak gerekir ,ayarlarda önemlidir ( toe, kaster, camber ) çok önemlidir, standart bir viraja ya yarım ay şeklinde girersin ,ya da 90 derece açıyla keskin bir açıyla ,keskin açı ile daha hızlı girer çıkarsın, yarım ay şekli aracın ön tarafına yük bindirir ve sürücünün hızı yetersiz kalır, araç kontrolü zor olur
    alonso nun araçları bu tarz, yani aracı geliştirmesi hatalı yada kendi stili, kimi nin ve benzeri pilotların ise kullanımı ,viraja 90 derece keskin açı ile giren arabalarla daha iyi ve diğer pilotların ,zaten daha hızlı olan araç bu şekilde olur ,en dıştan ,en içe ,ani hareketle aracın girip çıkması ,massa bazı konularda haklı ilerleyen dönemlerde ,gene mevzuları geçer

  6. Alttaki mesajı okumayın zaman kaybı

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      🙂

    2. senin bu yorumun kadar değil … emin ol …

  7. Felipe Massa’dan inciler.

    En gözüme çarpan cümle Fernando aracın ön tarafında çok agresif. Bu yüzden ön lastikleri herkesten daha fazla kullanıyor cümlesi oldu.

    Türkçe meali şu demek; Fernando ön tarafı agresif araçlar tasarlattı, ama araç çok fazla önden kayınca kendi kazdığı çukura düştü.

    Eskiden bazı şeyleri duygusallıktan dolayı göremezdik. Belki şu anda göremiyorumdur bunu bilmiyorum fakat bu takım Scuderia Alonso olmuş diyenler çok haklıymış.

    Tabiiki her pilot kendi stiline uygun araçlar tasarlatmak ister fakat takımın tüm gelişimi 1 pilotun stiline göre yapması kabul edilemez.

    Alonso önden kaymadan hoşlanıyor diye değil, Ferrari nasıl hızlı olacaksa ona göre araçlar tasarlanmalıydı.

    Alonso taraftarları hep ne diyordu? Ferrari 5 senedir rezalet araçlar veriyor, Alonso ondan şampiyon oluyor. Ama görüyoruz ki Ferrari Alonsonun istediği aracı tasarlamak için birçok gelişimden feragat etmiş.

    Geçen yıl burada mıydı? başka bir sitedeydi bilmiyorum Gary Anderson şöyle demiş deniyordu: Diğer takımlar güncelleme getiriyorlar, onu deneyip haftasonu kullanıyorlar ama Ferrari getirdiği güncellemeleri hemen rafa kaldırıyor. / Gary Anderson

    Bunun sebebi pek muhtemel Alonsonun stiline uymayan güncellemelerin olmasıymış. Bu sene Raikkonen aracın ön tarafından şikayet ediyor haberleri çıktığında ben dahil çoğu insan kıvırıyor, Alonsoyu yenemedi bahane buluyor, hadi canım sende pilin bitmiş türünden laflar ediyorduk. Çok duygusalmışız utanç duyuyorum.

    Alonsonun hoşlandığı araçlar tasarlamak uğruna 5 sezonu heba eden, önünde bu kadar zaman olmasına rağmen yeni motor dönemine hazırlanmayan Ferrari ekibini de kınıyorum. Öncelikle tabii kendimi kınıyorum. Alonsoya methiyeler düzerken, her pilotu tukaka ilan ederken çok rahattım.

    Tüm bu işlerde gizli çıban Briatore’nin parmağı olduğu açık. Direkt Alonsoyu da suçlamak istemezdim fakat Alonso kendisini keşfeden Briatoreye aşırı saygı duyuyor ve onun hayata bakış açısını kural gibi benimsemiş. Kazanmak için her yol mübah diyor.

    Alonsonun ön tarafta agresif olmasını sağlamaktan başka yaptıkları hiçbir iş olmayan teknik ekibin tamamı gitti. İtalyan Aldo Costa’nın gitmesini ve başarılı olmasını bu durumla kıyaslamayın. O Alonsonun istediği stilde araç yapmadığı için, mekanik yol tutuşu Alonsonun keyfine göre ayarlamadığı için gitmişti, bunlar Alonso gittiği için gitti.

    Açıkçası şu saatten sonra başarısız olmak beni üzmez. Herkes takımda çalışır çabalar belki bu yıl olmaz önümüzdeki senelere sağlam temeller atarlar bu durum kimsenin zoruna gitmez. Ama bir pilotu ön plana çıkarmak uğruna bunca sene başarısızlığa tahammül edip her sene aynı şekilde başarısızlığı tekrarlamak en büyük lanetti.

    Bu yazıya kızanlar, beni kalaylayanlar olabilir ama insanlar hoşlanmıyor, tuttuğu pilota laf atma bahanesiyle aslında onu tutan taraftarlara laf atıyorum gibi düşünecekler diye de kendi düşüncelerimi saklayamazdım. Geçmişte çok duygusalmışım onu anladım.

    1. Bu arada Alonso ondan şampiyon oluyor değil olamıyor olacaktı düzenleyemedim o hatayı.

    2. o zaman senin mantığınla,seneye Ferrari kesin şampiyon ya da ilk 3 te rahatça olabilir sonucu çıkıyor.Çünkü Fernando nasılsa gitti.Şimdi raikkonen’in ayarlarını göreceğiz.Allah aşkına Massa’nın bu demecinden o sonucu nasıl çıkardın?Şöyle ki sen kesinlikle raikkonen fanısın.Raikkonen’in alonso tarafından ezilmesini bir türlü kabul edemeyenlerdensin.Gerçekten yazık,çok iyi azimli,yetenekli bir pilotu bu kadar acımasızca eleştirmek neyin nesidir böyle..Tüm dünyanın kabul ettiği,şimdiden efsaneler arasına giren bir pilotu nedense Türkiye’de çekemeyenleri çok.Fernando fanları bana kızacak demişsin de,ben kesinlikle fernando fanı filan değilim.o şaha kalkan atın fanıyım,ama gerçekleri de görebilen bir ferrari fanıyım.Massa’yı da gördük Ferrari’de raikkoneni’de.Bu sene umarım raikkonen (ki ondan gram ümidim yok) ve vettel başarılı olurlar.Ferrari’nin bugün bu durumda olmasının tek nedeni Ferrarityle çatışan F1 politikalarıdır.

    3. Yavuzcum ralliimi burası ? öncen kayan aracı kım sever ? destekli atın bari ya, bıkmadınız sallamaktan. Massa Alonso aracın onunu cok ıyı kontrol edebiliyor, cumlesınden Alonsonun önden kayan aracı sevıyor manasını cıkartmak tamda bize özgü bırsey PUHAHAHAH dıyorum sonunda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir