Loeb: Gelişmem Gereken Alanları Biliyorum

yazar:

kategori:

9 Kez Dünya Ralli Şampiyonu Sebastien Loeb, 2015 WTCC sezonunda daha güçlü olması için yapması gerekenleri bildiğini söyledi.

WTCC’deki ilk sezonundan iki galibiyet ve sekiz podyum ile ayrılan Loeb, genel olarak takım arkadaşı Lopez ve Muller’den daha yavaş görünmüştü.

WTCC’deki ilk sezonunu yorumlayan Loeb “Eğer bu sezonki sonuçlarımı kontrol ederseniz bir sürü puan kaybettiğimi görürsünüz. Çünkü Yvan’ı ve özellikle Lopez’i geçmeyi başaramadım”

“Henüz acemiyim ve yarışmak benim için oldukça önemli”

“Yvan 10 yaşından beri yarışıyor”

“Gelişmek zorunda olduğum alanları biliyorum ama bu durum benim için en karmaşık şeylerden birisi”

“Doğru zamanda geçiş yapmak ve yerimi korumak için doğru zamanda trafiği ayarlamalıyım. Bunlar gelişmem gereken alanlardan birkaçı” dedi.

 

 


Yorumlar

“Loeb: Gelişmem Gereken Alanları Biliyorum” için 5 yanıt

  1. Loeb oldukça tecrübesiz. Geçen sene de FIA GT’de yarışmıştı. Yapmadığı dallamalık kalmadı. Pist ayrı mecra tabi. Öğrenecek.

    O değil de Lopez harika çıktı ve yılların tecrübesi ve WTCC yıldızı Muller’i ezdi resmen. F1 2007 gibi bir durum oldu takımda, Muller’in arıza çıkarmamasına şaşırdım.

    1. Puan durumunda aynı olmayı ezmek diyorsan bir şey söylemek yersiz ama çaylak olup da takım arkadaşıyla bu derece baş edebilmek takdir edici bir davranış takımdan destek alsa bile.Ama WTCC’de bu yıl olan ile 2007 sezonunu karşılaştırmak anlamsız.

      1. Benzer şeyler oldu. Karşılaştırmak neden anlamsız olsun ki? F1’de de çaylak bir sürücü yılların pilotu ve iki dünya şampiyonu bir pilotla kafa kafaya çıktı. Puan durumu, takımın desteği gibi şeyler küçük detaylar. 2009’daki Alonso-Grosjean ikilisini de biliyoruz.

        1. Orası öyle ama ezdi gibi durum üstteki yorumunda geçince bende buna katılmadım.Çünkü Lopez bu sene Müller’i ezdi ama 2007deki olay için aynısı geçerli değil.

  2. Zorluk cekmesi gayet dogal bana kalırsa sonucta rallide yarısman gereken kendin oluyorsun ve trafik diye bir derdin yok fakat pist yarışları ayrı bir dünya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir