FIA, Eski Formula 1 Doktoru Hartstein’i İşinden Kovdurmaya Çalışmış

yazar:

kategori:

Formula 1’in eski doktoru Gary Hartstein, FIA yetkililerinin Belçika’da çalıştığı hastaneye gelerek kendisini kovdurtmaya çalıştığını iddia etti.

2012 sonuna kadar Formula 1’in baş doktoru olan Amerikalı Hartstein, Jean Todt’un anlaşma yenilememesiyle görevinden ayrılmıştı.

O günden beri Belçika’da çalışan Hartstein’in yerine Formula 1’de Gerard Saillant çalışıyor.

Saillant Todt ve Michael Schumacher’in yakın arkadaşlarından birisi. Hartstein, kendisini e-posta ile kovdurtan kişinin Saillant olduğunu düşünüyor.

gerard-saillant-750x501

Blog sayfası üzerinden Saillant’a yazan Hartstein “Sizden ya da patronunuz Todt’dan kovulmamdan beri hiç bir şey duymamama rağmen çalıştığım hastaneye benim için geldiğinizi duyunca ne kadar şaşırdığımı hayal edin.” dedi.

Hartstein, Schumacher ve Bianchi’nin kazalarının ardından yapılan uygulamalarla ilgili çeşitli eleştirilerde bulunmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Hartstein şöyle devam etti: “Çalıştığım Tıp Fakültesinin Dekanı ile konuşmak için görüşme ayarladınız. Bu konuda şok olmasaydım gurur duyabilirdim.”

“Sizin ve patronunuzun nasıl çalıştığını insanların görmesi önemli bir şey. Buraya beni kovdurmak için geldiniz.”

“Siz ve patronunuz bana maaşımı ödeyen yerden kovulmamı istiyorsunuz. 25 senedir bu işi yapıyorum.”

Hartstein, Saillant’ın bloğuna yazdığı şeylerin kopyası ve Schumacher’in eşi Corrina’dan gelen bir mektupla fakülte dekanı ile görüşme yaptığını söyledi.

Hartstein “Bu blog yazılarının iş anlaşmamı ihlal edip etmediğimi öğrenmek için buraya geldiniz. Bu şekilde kovulmamı sağlayacak sebep olabilirdi.” dedi ve yazdığı şeylerin kendi düşünceleri olduğunu söyledi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir