Head: "2010'da Cosworth'un Avantajı Olmayacak"

yazar:

kategori:

Gelecek sene Formula 1 yeni girecek Cosworth motorlu küçük takımların, adil olmayan bir teknik avantajın keyfini sürecekleri doğru değil.

Bu ifade; FOTA ile FIA arasında motor devri sınırı hakkındaki tartışmalar arasında Williams’tan Patrick Head’e ait.

FIA, 2010’da F1’e geri dönecek olan Cosworth’un sınırsız devre sahip olacağını öne sürmüştü.

Cosworth son olarak 2006’da Williams ile piste çıkmış. O senede motor devri olarak da 20.00 barajı geçilmişti.

Ama 2.000 ve üzeri devir farkı büyük bir avantaj sağlayacakken Head, Cosworth’un başka konulardaki kusurlarının durumu dengeleyeceğini söyledi.

Mosley, Cosworth’e devir sınır getirilmesi durumunda geride kalacağını söylemesi ile birlikte Head, FOTA üyelerinin, 4 yıllık Cosworth anlaşmasından çekinmemeleri gerektiğini ifade etti.

Head: “(2006) Coswort motoru açık bir şekilde şu anki motorlardan daha fazla yakıt tüketiyordu. Araçlar, bir yarış mesafesinde 15 kg daha fazla (yakıt) talışayacaklar”

“Bu da tur başına yarım saniye ve daha yüksek lastik aşınmaları anlamına geliyor.”


Yorumlar

  1. Eger devir sinirlamasi olmazsa muhtemelen cosworth motora sahip araclar diger araclaari gecmekte o kadar zorlanmayacaktir.Zaten f1 deki en buyuj sikintida devir limiti sonucu gecisin zorlasmasi.bu yuzden 2006 monacoda schumacher yada 2005 japonyadaki kimi ve alonsonun performansini bir daha goremedik.

  2. F1'de böyle şeyler hiç belli olmaz. Uygun bileşenleri yakalarsınız insanlar ne olduğunu anlamaz, şaşırır. Şuan motorlarda büyük bir değişim düşünülmediğinden diğer markalara göre dezavantajlılar bu açık bir nokta.

  3. Ayrıca Cosworth motorları patlamaya çok yatkın bir motor. Webber Williams Cosworth'la Monaco'da yanlış hatırlamıyorsam 3. sırada giderken, motor Webber'i yarıyolda bırakmıştı.

  4. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    ee biz ne yapalım şimdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir