Horner: “Vettel’in Ayrılmasında Ricciardo’nun Hızı Etkili Oldu”

yazar:

kategori:

Red Bull’un takım patronu Christian Horner, Sebastian Vettel’in 2014 sezonu sonunda kendilerinden ayrılıp Ferrari’ye geçme kararı almasında, bu seneki takım arkadaşı Daniel Ricciardo’nun performansının da etkili olduğunu düşünüyor.

Uzun yıllardır Red Bull bünyesinde bulunan ve 2010 ile 2013 yılları arasında Red Bull ile 4 şampiyonluk yaşayan Sebastian Vettel, bu sene yeni takım arkadaşı Daniel Ricciardo’nun gerisinde kaldı.

Horner “Formula 1’in geldiği durumu sevmediği konusunda oldukça sesli konuştu. Motoru, sesi ve aracın davranışını sevmiyordu.”

“Sev ve Kimi Ferrari’nin 2015 ikilisi olacaklar. Bu iki isim yeni radikal kural değişikliklerinden en çok etkilenen isimler oldular.”

“Vettel, aracının istediği gibi davranmaması nedeniyle ve bunun karşısında takım arkadaşının bir kaç yarış kazanıp onun geçmişte gösterdiği gibi performanslar göstermesi nedeniyle sinirleniyordu.” dedi.

Horner, özellikle Ricciardo’nun Monza’daki atağı karşısında Vettel’in ani bir karar almış olabileceğini düşünüyor.

Horner “O yarıştan sonra çok büyük hayal kırıklığı yaşıyordu. Onu tanıdığım kadarıyla o dönemde uzaklaştığını söyleyebilirim. O dönemden itibaren kafasında bir şeyler olduğu belliydi.”

“Singapur’a gelene kadar farklı bir insan olduğunu görebiliyorduk. Bu yüzden sonunda büyük bir sürpriz olmadı.” dedi.


Yorumlar

“Horner: “Vettel’in Ayrılmasında Ricciardo’nun Hızı Etkili Oldu”” için 30 yanıt

  1. Kimici arkadaslar Vettel Kiminin takım arkadası oldu diye ve muhtemel Kiminin hezimetini meşrulaştırmak adına Vettele methiyeler düzüpde kedinizi eziklemeyin yakırmıyor size 😀

    1. Tabi ya, sizin beğenmediğiniz herhangi bir pilotun her bir konuda haklı bir yanı olabileceğini söylememek gerekir. Bu kendi kendimizi eziklemek olur… Nasıl düşünemedik senin bunu bize yakıştıramayacağını, burada bunları söyleyerek bizi gerçek anlamda ezikleme çabasına gireceğini.

  2. Meşrubat takımını bırakıp Ferrari’ye gitmek… Olur böyle şeyler Horner, fazla takılmamak lazım..

    Sanki Ricciardo şampiyon oldu.. Vet’in araç ve testler gibi olumsuzlukların yanında bir de Ric’in daha iyi iş çıkarması ile geride kalması ayrılığı körüklemiştir ancak kazanamayan bir meşrubat takımındansa kazanamayan bir Ferrari her zaman tercih edilir zaten.. Fırsat varken ve mevcut takım zaten kötü bir performansa sahipken Ferrari’ye gitmekten daha mantıklı bir hareket olamaz.. Geçenlerde biri batan gemiyi ilk fareler terk eder demişti, aynı kişinin saz arkadaşları kendi pilotlarının durumu söz konusu olunca “profesyonellik” ile ilgili üniversite derecesinde tezler falan yazıyorlar..

    1. hergun yapılan yorumlara biraz daha hayretle ve gülerek bakıyorum kimler kimleri savunur oldu hayret 😀

      1. Bakmakla görmek arasında fark var o yüzden kimseyi savunmadığımı olaya gayet düz yaklaştığımı anlayamıyorsun sanırım.

        Gülmek istiyorsan illa, ortalıkta ben Ferrari fanıyım deyip her yorumunda “Ferrari 4-5 yıl sürünür kesin… ama inşallah sürünmez tabi.. blabla” gibi cümleler kuranları takip etmeni tavsiye ederim.

  3. önce vetteli kış testine çıkaracaktın horner efendi geçen sene

    ondan sonra yendi yenildi muhabbetine gireceksin

    adam kış boyu arıza yüzünden 3 .. 5 tur atmış başka yok

    biliyorumki vettelin ayrılacağının haberini aldınız sezon başlamadan önce

    anlaşılan vettelin ayrılması size ve redbulun sahibine epey dokunmuş öyle görünüyor

    vettelin yarış kazandığı pol aldığı 4.ncü 5.ci 6.ncı olduğu araçla torro rosso ile ric.do ne yaptı bi zahmet açıklarmısın sayın horner

  4. Alonsoyu her seferinde karaktersizlikle suclayan fanların pilotları Vettel 2010 2013 arası şampiyon 2014 İtalyada meşhur geçiş aklı başından gider Japonya yarışı Behlül kacar Lewis 2007 den 2012 ye kadar kafaya oynayan bi aracı ve her turlu gelişime acık bı takımı varken(Ferraride Alonsonun bindebirini bile yaşamamışken) 2013 te Rona buyuk bi kazık ve topuk..Kimiye gelince hep aracı en iyisi olursa ben varım diyen 2007 de ona ilk şampiyonluğunu kazandıran takımına 2008 de birşey katamayan ve şampiyonluğa mal olan hatalarıdan sonra hiç bi reaksiyon gösteremeyen Massa gibi bi pilota ezilen 2009da Massanın gölgesinde kalınca takımdan şutlanan ve rallide bi şey yapamayıp para suyunu cekınce F1e zorla giriyomuş havası yaratıp 2 sezon sonra kovulduğu takıma daha dusuk bı ucretı kabul ederek gelen şampiyonluğa oynamadıktan sonra 2.liğin yada sonunculuğun ne farkı diyen bi pilot karakter bakımında daha iyi ama Alonso 5sene Ferrarinin durumu ortadayken varını yoğunu verip işine bakan birini her seferinde saçma argümanlarla karaktersiz ilan eden arkadaslara burdan ricam ilk önce kendı pilotunuzn gecmişini objektıf olarak ınceleyın ne Alonsodan daha karakterlı nede daha karaktersız oldukalrını goruzsunuz!!!

  5. Doğru söylemiş.

  6. vettelin sizden ayrılmasının 1 numaralı sebebi yeni dönemde başarılı olamayacağınızı düşünmesidir

  7. Horner’ın Vettel’e atıfta bulunmadan önce aşağıdakilere cevap vermesi gerektiğini düşünüyorum.
    1- Monza sonrası Vettel’in şasisi neden değişti? Bu şasi değişimiyle neden Ric ve Vet arasındaki fark aniden eridi ve ezilen Vettel nasıl bir anda bir adım öne çıktı?
    2- Kanada’da galibiyeti bir pilotun elinden alıp nasıl diğerine verdiniz? Şampiyon pilotunuzun motivasyonunu nasıl sıfırladınız?
    3- Webber döneminde bile aleni olarak yapamadığınız takım emirlerini daha Çin ‘de nasıl uyguladınız? Şampiyon pilotunuzun motivasyonunu nasıl sıfırladınız?
    4- Belçika’da yarışın tamamında iki aracınız arasında sadece ikinci sektörde nasıl oldu da 1 sn fark vardı? Şampiyon pilotunuzun motivasyonunu nasıl sıfırladınız?

    1. ricciardo’nun bu kadar hızlı olmasına muhtemelen redbull da inanamadı ki illa bir sorun vardır deyip şasiyi değiştirdiler, sürücüler arasındaki fark da değişmedi, monza öncesi ve monza sonrası iki sürücü arasındaki fark aynı. son yarışa kadar bakıyorum aynı başladılar biri 4. diğeri 8 bitirdi. ha senin buna da illa bir bahanen vardır tabii, orası ayrı. 4 kez dünya şampiyonu olmuş bir pilotlarının ricciardo’ya yenilmesiyle uğraşacak bir takım olduğunu düşünmek ise saçmalık.

      2- ricciardo’nun tüm sezon olduğu gibi yarışta (gerçi sıralamada da yendi) vettel’den çok daha hızlı olması ve onu yakalaması, hatta bunu williams’ların ardına takılmamak için aşırı erken yaptığı pite rağmen becerebilmesi. starttan sonra geriden başlamasından dolayı olan 6 saniye farkı yavaş yavaş eritti, son pitlerde vettel önde olduğu için pitte önceliğe sahip olmasına rağmen ricciardo daha hızlıydı, o attığı ekstra turda da önde çıktı.

      3- webber döneminde takım emrini geçtim vettel’e yeni webbere eski ön kanat takıldığı bile oldu ve bunları sorgulayan 1 vettelci görmedim. yani geç bu işleri. ricciardo hızlıydı, redbull yer ver dedi, en azından takım emriyle geçildi ki monza’daki gibi avlanmamış oldu. 4 yıldır ben kralım sanan garibanın resmen psikolojisi bozuldu.

      4-vettel’in kolu bozukmuş, o yüzden diyorlar.

      yani kısacası sana burdan ekmek çıkmaz.
      —–

      insanların kafasını bulandırmadan, nerde redbull galibiyeti “vettel’den alıp ricciardo’ya vermiş”? çok merak ettim şimdi hakkaten?

      1. önce bu soru sana vettel kış testine geçen sene niye çıkamadı motor arızaları şasi falan yine cevap

      2. Mesela Hamilton’ın Rosberg’e sıralamada yenilmesini kabul etmeyen ve bununla ilgili türlü gerekçeler yazan sen, Vettel’in yenilme sebepleri dile getirildiğinde neden elinde tuzlukla koşuyorsun inanılır gibi değil.
        Vettel yenildi evet. Kötü performans gösterdi evet. Ricciardo çok iyiydi evet.
        Aslında bu sezonki kötü performansının en büyük nedeni 4 buçuk yıllık hegamonyasının sona ermesi ve sonucunda oluşan rehavet ve odaklanma kaybıdır.
        Monza’dan sonra Ricciardo’nun performansının daha iyi olduğu konusunda sana katılmıyorum. Objektif bir değerlendirme yapmanı da beklemiyorum.
        Ha bir de Horner Japonya’dan sonra Vettel’in bu kararına hazırlıklı değildik bizi şaşırttı ve zor durumda bıraktı demişken neden şimdi “Vettel’in ayrılma kararı sürpriz olmadı” diyor?

        1. sorulan soruya cevap verememeyince konuyu değiştirmene gerek yok, cevabım yok uydurdum dersin yeterli. kanada’da redbull liderliği vettelden alıp ricciardo’ya verdi demişsin, öyle birşey yok, soruyorum nasıl yaptı redbull bu işi? verdiğin cevap “sen de hamilton’ı savunuyorsun” ben birşey savunduğum zaman yanına gerekçelerini de yazarım, böyle milletin kafasını bulandıracak “liderliği verdiniz” vs gibi çamur at izi kalsın şekilde yazmam. madem dediklerime itirazın vardı, yorum yazsaydın -o haberde- cevabını da alırdın, ki yazmamışsın.

          vettel öyle rehavete kapılacak odağını yiterecek bir pilot değil, 2013’ün 2. yarısında art arda 9 yarış kazanırken 9. yarışa kadar sırıtan yüzünden anlaman lazım bunu. (bunların çoğu 2.ye büyük farklarla kazanıldı) son 4-5 yıldır en iyi aracı varken hiç odak kaybetmedi, webber varken hiç odağını kaybetmedi, ne ara araç 2. en iyi araç oldu, ricciardo geldi, vettel rehavete kapıldı. esas bu sezon vettel daha da motive olmuştur hem aracı artık en hızlı olmadığı için hem de ricciardo yüzünden. sene başındaki demeçlerini gördük, ricciardo’yu yenip en iyi olduğumu kanıtlamalıyım vs. en iyi araçta kazanıyor deniliyordu, en iyi aracı olmadı, kazanamadı. hadi kazanamaması sorun değil, takım arkadaşına yenildi.

          1. 1-Kanada yarışından sonra takımın Vettel’den kötü strateji yüzünden özür dilediğini,
            2-Vettel’in ayrıldıktan sonra Kanada stratejisi nedeniyle takıma kırgın olduğunu
            okumuşsundur bu sütunlarda.
            Ricciardo’ya çizilen stratejide Vettel’in önüne geçtiği 37.tura kadar o gün yarışta en zor geçilebilecek otomobiller Force İndiaların arkasına kalmadan rahat turlar attığını, buna karşılık Vettel’e 15.turdan itibaren Force İndia arka kanadını çizdirecek stratejinin reva görüldüğünü biliyorsundur. (Ricciardo neden 2 tur önce ilk pite alındı bi araştır istersen)
            Üstüne son pite bir tur önce girilse muhtemelen Perezin önünde dönülecekken yine ısrarla ve anlamsızca beklenip onun arkasına gönderilen Vettel’e pitten çıkışta yavaş tur attıran Red Bull pit duvarı Ricciardo’yu önde çıkardı pitlerden.
            Bütün bunlar olup biterken bilincin açıktı diye varsayıyorum.

            1. ricciardo “rahat turlar” mı attı? nerde attı bu turları? ilk pitlere kadar massa’nın, pitlerden sonra bottas’ın arkasındaydı zaten?
              15. turdan itibaren mi? vettel pitten çıktığında zaten force indialar onun 5-6 saniye önündeydi. 20. tura kadar farkı kapatamadı. zaten. ki vettel o 5 turu rahat atmışken ricciardo’nun rahat attığı hiçbir tur yok.

              yarışın kısa özeti: ros-ham-vet-bot-mas-ric. ilk pitlerden çıkınca, vettel tek pit yapan findiaların arkasında, ricciardo ise pit yapan bottasın arkasında kaldı, ros-ham- findialar-vet-bot-ric şeklinde gittiler, bottas pit yaptı vet-ric arka arkaya kaldı, vettel önde diye istediği zaman pite girdi, bir tur sonra da 2 tur daha eski lastikleriyle ricciardo girdi. senin sıkıntı yaptığın yer neresi? redbull’un hata yaptığı yer neresi? neredeyse “redbull force indiaları neden pite çağırmadı?” “şampiyon pilotunuzun motivasyonunu nasıl sıfırladınız ?” diyeceksin.

              bir de görmedim öyle özür falan yine ilk yorumunda yaptığın gibi kaynaksız açıklamasız bir iddia. ki özür olsa bile bu 2. olamadığı içindir, ricciardo’ya geçildiği için değil, adam yine her türlü vettelden iyiydi.

              bir tur önce girse perezin önünde vs diye yine farazi yorumlar var. keşke vettel 1 tur hatta 2 tur önce girseydi de arka arkaya oldukları için öncelik vettel’de olduğundan ricciardo da belki force india’nın önünde çıkardı.

              “vettele pit çıkışında yavaş tur attıran redbull duvarı” cümlesine değinmek bile gereksiz.

    2. açık ve net olarak Vet, Ric’e yenildi. Hem de ezile ezile. Her yarış tek amacı Ric’i geçmek olduğu halde neredeyse her yarışta rezil oldu. hiçbir bahaneye sığınmanın manası yok. Vettel’in en üst düzey seviye pilotu olmadığı ortaya çıktı. EVet hırslı, çalışkan ve yetenekli ama bir Schumacher ,Hakkinen, Hamilton değil. Ricciardo da en iyiler seviyesinde değil ama Vettel’den daha iyi olduğunu kanıtladı.

      1. aynı soruyu sanada sorayım şimdi

        vettel kış testine geçen sene niye çıkamadı motor arızaları şasi yine cevap

  8. Eteklerdeki taşlar dökülüyor yavaş yavaş bu Horner yakında Webberin hakkını yedık derse hıc şaşırmam 😀

  9. OUTLAW RIDER™ avatarı
    OUTLAW RIDER™

    Silik şampiyon
    >:)

  10. Bırak bu hikayeleri horner sen böyle adam değildin, ne oldu ? hala yediremiyorsunuz kendinize vettelin gittiğini ayrıca vettel sinirlense ricardoya ve bu söylediğin sebebler olsa hayatta iyi davranmaz + ricardo onun hakkında çok iyi şeyler söylemez. Webber ile olanları herkez biliyor arasının nasıl olduğunu.Aynı şeyler ricardo ile olsaydı asla aralarında samimi bir ilişki olmazdı o yüzden bırak bu ayakları işine bak.

  11. gemiyi önce fareler terk edermiş

    1. alonso ne oluyor peki ? vetteli çok küçümsüyorsunuz …. iyi araçla kazandı diye bu kadar da küçümsemeyin …

      1. Alonso ne mi oluyor ??

        5 sezon yarıştı

        Tirnagiyla kazıdı aracı sırtında taşıdı 2012 yılında standartları yeniden belirledi ve ne oldu kural kitabinin yeniden yazıldığı sezonda Ferrari kariyerinin en kötü aracına sahipken takımın “yüce son şampiyonu” kimi raikkonen e 100 puandan fazla taktı

        Fernando Alonso Diaz bu oluyor işte

        1. http://youtu.be/XALeZO9gX4s

          Standartları belirlediği bir yarış…. 😀

          1. hehe :)))

          2. Lotus pilotları iyi kasaplık yapmıştı o sezon evet..

            http://youtu.be/KR1AMr_29ec

            Bu nasıl?

          3. evet o sezon lotusların kasaplıklarına kurban gittik
            http://www.youtube.com/watch?v=KR1AMr_29ec

            bak daha komiği de var

            1. 2. kez olmuş

              1. Tirnagiyla kazıdı aracı sırtında taşıdı 2012 yılında standartları yeniden belirledi

                Demişsin bende standartlara biraz girince zoruna gitmiş, benim senin gibi hiçbir iddiam olmasada 2014 için Kimi’nin videosunu koymuşsun.

                Bu filmin adı şey olsun 😀

                Nando, Rambo’nun yolu 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir