Olivier Panis

1966 yılında Oulins’tjs45_pani_pros_inte_1997e dünyaya gelen Panis, Formula 1 macerasına 1994 yılında Brezilya’da başladı.

Formula 1’de mücadele ettiği 11 sezonda Ligier, Prost, BAR ve Toyota takımları adına 158 GP’ye çıkan Fransız pilot 1 galibiyet, 5 podyum ve 76 puanlık bir performans sergiledi. Kariyeri boyunca sıralama turlarında elde ettiği en iyi sonuç üçüncülüktü ve 3 kez yarış dışı kaldığı kariyerinde 16 kez de lider gitti.

Ralf Schumacher, Ryan Briscoe, Ricardo Zonta, Cristiano Da Matta, Jacques Villeneuve, Jarno Trulli, Shinji Nakano, Pedro Diniz, Martin Brundle, Aguri Suzuki, Franck Lagorce, Johnny Herbert ve Eric Bernad gibi pilotlarla çalışma fırsatı yakaladığı kariyerini 2004 Japonya GP’sinin ardından sonlandırdı.


Yorumlar

“Olivier Panis” için 2 yanıt

  1. Oral Bahtiyar avatarı
    Oral Bahtiyar

    Bakın Olivier Panis bir moral pilotudur.Eğer morali yerinde değilse sonuna kadar savaşır ama eğer moralliyse coşar.Bu tüm pilotlar için geçerli diyebilirsiniz ama moral Panis’in performansının ana maddesidir.Örneğin Mclaren’de çok mutluyken Hakkinen ve Coulthard’tan daha hızlıydı.Ya da Monako ’96 dan sonraki performansına bir bakın.1997 sezonundan bahsediyorum.Örneğin 2002’de Toyota gibi büyük bir takımla sözleşme imzladıktan sonra İtalya GP’sindeki performansına bir bakın.BAR ve Toyota’da kaotik bir ortamda yarıştığı için sadece sonuna kadar savaştığı yarışları izlediniz.Ama eğer Mclaren’de yarışsaydı Schumacher’e bile meydan okuduğunu görecektiniz.2001’den beri onu takip ettiğim için söylüyorum bunları.

  2. istikrarlı bir pilottu ama açıkçası hız bakımından en üst seviyelere uzaktı. Arada iyi yarışları oluyordu, bir de meşhur Monaco zaferi var tabi. şansla da olsa bu adam bir GP Winner .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir