Montezemolo, Kendisini Eleştiren Marchionne’ye Sert Çıktı!

Ferrari’nin eski başkanı Luca di Montezemolo, görevine son vererek yerine geçen Sergio Marchionne’nin kendisi ve geçmiş dönemdeki şirket yönetimiyle ilgili sözlerine sert çıktı.

23 yıl Ferrari’nin başkanlığını yapan Montezemolo, gelen başarısızlıkların ardından gelen baskılarla birlikte eylül ayında görevini bırakmak zorunda kaldı.

Marchionne bu hafta yaptığı açıklamalarda geçmişte kararlardaki bazı önemli hatalar nedeniyle başarısız bir dönem geçirdiklerini söylemişti.

Di Montezemolo “Ferrari’ye olan derin sevgim, orada çalışanlara ve hem pistlerde hem de piyasada birlikte çalıştıklarımıza olan saygım nedeniyle bu argümanı ateşlemek istemedim.”

“Ancak geride kalan haftalarda yinelenen, gereksiz ve bazen de yersiz suçlamalar duydum. Bu tür provokasyonlara gelmek istemiyorum.”

“Sportif başarı, griddeki diğer tüm takımlardan daha fazla. Sportif başarıyla birlikte markanın gücü ve prestiji, FCA grubu için temel olan ve bu sene tarihinde en iyi olan finansal durum zaten kendi başına konuşuyor.”

“Noelin ruhları sakinleştireceğine ve daha iyi değerlendirme getirmesine güveniyorum.” dedi.


Yorumlar

“Montezemolo, Kendisini Eleştiren Marchionne’ye Sert Çıktı!” için 25 yanıt

  1. Alonso.ElNano #ForzaJules #ThePowerOfDreams avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules #ThePowerOfDreams

    Konu disi: Su an Sinema tv 2 kanalinda Rush filmi var. Izlemeyenlere veya tekrardan izlemek isteyenlere duyrulur.

  2. Kendi sonunu kendin hazırladın Montecan.

    Sana göre bir takim patronu değiştirme ile paçani kurtaracağını sandın ancak işler senin dediğin gibi olmadı.Kendini kral zannediyordun düştüğün duruma bak.

    Ne oldum değil, ne olacağım demeli evladım..

    1. Montezemolo 2006’dan beri neredeyse hiç doğru bir şey yapmadı.

      Yerine gelen kişilerin gerçekten başarı getirip getirmeyeceği hususunda kuvvetli şüphelerim var. Bence Montezemolo gereksiz yere İtalyan milliyetçiliği yapacağına başarı getirecek kişilerle anlaşsaydı hem kendisi için hem de Scuderia için en doğrusunu yapmış olurdu. Son yıllarda çok saçmalamaya başlamıştı ama burada 23 yıllık bir kariyer söz konusu. Yani bu adam çok yararlı şeyler de yapabiliyormuş demek ki. Gelenin gideni aratıp aratmayacağı meçhulken büyük başarılara imza atmış bir isme belki son bir şans verilebilirdi.

      1. Şöyle bir durum var, geniş bakarsak aslında o şans birçok kez verildi, eskiye dönersek yeni dönemde Ferrari kuralları iyi okuyup analiz edip ilerisi için doğru kararlar verilemedi bunlara ek takım içinde de dağılma başlayınca bugünlere gelindi

        Sanırım Aldo Costa’nın röportajıydı yönetime yeni bir rüzgar tüneli inşa etmemiz gerektiğini Cfd ve simulasyona yatırım yapılması lazım geldiğini ancak yönetimin bunu red ettiğini söyledi.

        Yani bu demek oluyorki Ferrari 2007de başlayan kısıtlama döneminde gerekli hazırlıklarını yapmadı ve birçok alanda kendi elini kolunu bağladı, getirilen güncellemeler çalışmadı vs vs. yani uzun bir süreçti ve Marc’ın bahsettiği hatalı kararlardan bazıları bunlar olmalı..

        1. Evet doğru. Ferrari modern çağa ayak uyduramayıp şimdi pek bir getirisi olmayan geleneksel yöntemlerde takılı kaldı.

          Zaten Tombazis’in araçları son derece muhafazakar ve değişime izin vermeyen bir yapıda idi.

          Bakalım Allison’ın tasarımları nasıl olacak?

  3. Monte haklı.Daha takımın başında 1 tane şampiyonluk kazanamadan Ferrari’nin bu kadar şampiyonluk almasında en önemli payı olan adama laf atamazsın.Orada dur derler.

    1. Şu söylediğin saçma işte ice..

      Marc’ı savunacak değilim ancak Monte ve destekçileri bir zamanlar başarılı diye eleştirilmediği için 5 yıldır favori pilotunuz ihtiyacı olan aracı alamadı.
      Elbette bu başarısızlıklar Ferrari’yi geriye götürdü..Marc’ın eleştirisini göğüsleyemeyen bir Monte var burada. Kimse SCM zamanı gelen başarıla laf etmiyor, gururla da söylüyor herkes, ancak son 5 hatta 7 yıldır Ferrari içler acısı halde ve bunu düzeltmek için hiç birşey yapamayan kişi eleştiriyi hakediyor.
      Bunu yapanın kim olduğu önemli mi? Marc olmuş ben olmuşum. Bunları birilerinin söylemesi lazımdı.

      1. Şu eleştiriyi yapan Marchionne dışında biri olsa katılırım.Ama bu adamın öyle başarısı yok.Vizyonda yok.Bakma sen bu değişikliklere.Hepsi göz boyama.Kafa yapısının değişmesi lazım.Ayrıca Monte geçmişte ne gibi hatalar yapmış? Ben bir hata göremiyorum.

  4. sergionun fiat alfa ve lancia yı ne hale getirdiğini de biliyoruz

    seni seviyoruz monte

    1. SCUDERlA FERRARI avatarı
      SCUDERlA FERRARI

      fiatın durumunda ne varmış gayette suan ençok araç satan firmaların başında gelir, alfanın durumundada bi dengesizlik görmüyorum, ama lancia konusunda haklısın daha aktif olmalılar özellikle motorsporları dalında dolayısıyla fiat grubu suan gayet kar eden bi kuruluş para geldikçe sorun yoktur.

      1. fiatın durumuna bakalım elinde c hb yok b hb puntoyu yıllardır ısıtıp ısıtıp sunuyorlar o da bitecek.d ise croma vardı hala varmı bilmiyorum.salak bir 500l 500l living vsvsv seri oluşturdular birbirinin aynısı arabaları millete itelemeye çalışıyorlar.rakipleri motor gamını sürekli güncelliyor fiatta tık yok.

        alfanın içine etti küçük otomobil üreticisine çevirdi.koskoca alfanın elinde d segmenti arac yok adam akıllı coupesi (4c 8c haric) yok.giulietta ve mito diye 2 tenekeyi saldılar piyasaya ruh muh diye alfistilere satıyorlar işte.motor sanzuman kombinasyonları çok zayıf

        lancia zaten ortada önce chrysler modellerine amblemini taktılar şimdide çekiliyorlar

        1. Giulietta’da 1.4 TB ve TCT var. Bence çok güzel bir kombinasyon. Artık hiçbir yol otomobilinde o ruh yok. Bunun sebebi artan maliyet kaygıları. Ama Alfa Romeo’nun halen daha rakiplerine kıyasla keyifli araçlar ürettiği kanısındayım. Ama koskoca Alfa’nın sadece iki tane kompakt modeli olması gülünç. Bunu bir Ferrari ve Alfa Romeo sevdalısı olarak söylüyorum.

          1. Bende bunları Fiat sPa bünyesindeki her markayı seven biri olarak yazdım.Kendim bravo sahibiyim.Araçta magneti marelli ürünlerini görünce bile mutlu oluyorum ama bazı seylerede gerçekçi bakmalıyız.

            1. Tabi ki. Koskoca Alfa Romeo’nun artık sadece iki modeli var. 4C ve 8C az satılan, az üretilen modeller oldugundan onları saymıyorum. Alfa Romeo’nun ürün gamı genişlemeli. Tamam bu markanın niş bir kullanıcı kitlesi var ama sadece Giu ve Mito ile bu iş yürümez. Her ne kadar iyi otomobiller olsa da.

  5. OUTLAW RIDER™ avatarı
    OUTLAW RIDER™

    S.F. nin başında bulunduğun 23 sene içinde 8 tane markalar 6 tane sürücüler şampiyonluğu kazanmışsınız
    Seni mumla arayacaklar
    >:)

    1. OUTLAW RIDER™ hey dostum avatarın çok antipadik yıllardan beridir vettel düşmanısın sen necisin hangi takımı ve pilotu desteklersin

      Ferrari montiyi mumla felan aramaz büyük başkan Sergio Marchionne önderliğinde girdiğimiz yapılanmayla birlikte arka arkaya şampiyonluklar gelecek gerekli lobi çalışmaları çoktan yapıldı şahlanacağız bu da mührü basacağız

      1. OUTLAW RIDER™ avatarı
        OUTLAW RIDER™

        Pizza ister misin
        >:)

        1. Onur Gentas avatarı

          Ben gayet güzel buluyorum. Spitfire öyle değil mi?

        2. “seninde yorumununda canı cehenneme dostum”
          ..

          Heey heeyy heeyy sakin ol tamam.Sakinleş adamım anlaşabiliriz.
          .
          Bir evim vardı dostum ve kahrolası bir köpeğim ama şimdi, şimdi bir bak dostum ne görüyorsun ha! ne görüyorsun! .Ben söyliyim , lanet olası bir *** çuvalı ve tüm göreceğin bu…!
          .
          .
          ————————————
          Gerçekten güzel filmdi. ***** diyalogları bir şekilde adamı filme bağlıyor.

      2. Rambo sen naptın kendine 🙁

      3. gerekli lobi çalışmaları yapıldı..? ve sen buna seviniyorsun? yani pilotunun lobiyle kazanacak olmasına seviniyorsun? eh işte sizin gibiler bide gidip alonsoya politik de şerefsizde… dersiniz. Umarım karakterli insanları mumla aramayız ilerleyen günlerde

    2. 23 yılı bırak 79 yılından belli şu şampiyon olan pilotlarıda söylede

      gönlümüz şenlensin kimler bunlar

  6. Şurası kesin Ferrari seni hiç mi hiç aramayacak. Çok çektirdim bize darısı ınş bernie beyin başına…

    1. O kadar emin olmayın. Adamın avukatı falan değilim. Ama Sergio’nun Montezemolo’dan kesinlikle iyi olabileceğini söylemek Polyannacılıktır.

  7. Ferrari’nin içine edip kovuldun işte. En azından susmasını öğren bari.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir