Hamilton: "Bu Sene Daha Çok Olgunlaşmamı Sağlıyor"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, 2009 sezonunuyla ilgili herhangi bir pişmanlığının olmadığını çünkü bu sene karşılaştığı güçlüklerin, karakterinin gelişimine ve olgunlaşmasına yardım ettiğini söyledi.

Yalan skandalının yanı sıra MP4-24’ün rekabetten uzak görüntüsüyle bu sezon öncesinde İngiliz pilot, Formula 1’e istikrarlı ve başarılı bir giriş yapmıştı.

Alman Sport Bild’e konuşan Hamilton: “Zor zamanlar, karakterinizin gelişimine yardım eder. Son bir kaç ayda çok geliştim, çünkü başarısızlıklarla nasıl başa çıkacağımızı öğrendim”

“İşte bu açıdan bu sene muhtemelen önceki diğerlerine göre bana kişisel açıdan daha fazla yardım etti.”

Hamiltonun Formula 1’de ilk defa rekabetten uzak bir araca sahip olması yanında Avustralya ve Malzeya’da yaşanan yalan skandalı olayları da kişisel imajına zarar verdi.

Bu gibi bir durumla tekrar karşılaşması durumunda nasıl başa çıkacağı sorulan Hamilton: “Bir adım geri atar ve içgüdülerimi dinlerim. Yalan söyleyip söylememem gerektiği ile ilgili şüpheleri çok daha ciddi bir şekilde dikkate alırım”

2009 araçları için ise Hamilton, sezon sonlarında bir podyumun muhtemel olduğuna inanıyor ama 2010’da ciddi bir şampiyonluk mücadelesine daha fazla odaklanıyor.

Hamilton: “Şampiyonanın sonunda nerede olduğumuz artık bizi gerçekten o kadar da ilgilendirmiyor. Şimdi, gelecek sene en iyi araca sahip olmamız için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız”


Yorumlar

  1. Bu gibi bir durumla tekrar karşılaşması durumunda nasıl başa çıkacağı sorulan Hamilton: "Bir adım geri atar ve içgüdülerimi dinlerim. Yalan söyleyip söylememem gerektiği ile ilgili şüpheleri çok daha ciddi bir şekilde dikkate alırım.''…

    Şimdi ben Lewisin bu konuşmasında şunu anlıyorum.Eğer yalan söylemem gerekirse tekrar yalan söyleyebilirim.Başka şekilde yorumlayan varmı bu konuşmayı acaba yoksa tercüme hatası olabilirmi.??

  2. Yavuz Balcı avatarı

    kariyerine McLarende başlaması zaten onun ne denli özel ve etkileyici bir pilot olduğunu gösterir.herşeyi bu takımda yaşıyor şu an.bence McLaren aracını sonuna kadar hakettiğini gösterdi herşeyiyle.

  3. tijs_wervest avatarı

    Vega Şuan Zaten Hamilton Bir Toro Rosso kullanmıyor mu ? şuan neler yapabildigini görüyorsun yavaş bir araçla kova ya dahi geçiliyor.

  4. Doğrusun Vega …

  5. İstatistikler Lewis'i genç pilotlar arasında en başarılısı yapabilir ama bunda McLaren'in (takımımın) BÜYÜK payı var. Hamilton nispeten daha başarısız ve daha güçsüz olan bu seneki McLaren aracı ile ne yapabildiğini hepimiz gördük (pek birşey yapamadı şimdilik). Bunda Hamilton'un kötü arabaları kullanmayı bilmemesinin payı var. Ayrıca yaptığı bazı hatalar (mesela 2007 brezilya son yarış) Hamilton'Un tecrübesizliğinden kaynaklandı.

    Hamilton'U bir Torro Rosso kullanırken neler yapabileceğini çok merak etmekteyim. Neler dönerdi acaba Vettel gibi başarılı olabilirmiydi?

    Hamilton McLaren kariyerine erken başladı.

  6. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Doğru en azından bir daha yalan söyleyip diğer pilotlara ceza aldırmamayı öğrenmişsindir.

  7. Zorluklar onu dahada güçlü kılacak, gittikçe dahada rekabetçi olup kusursuzluğa yaklaşacak diye düşünüyorum;) Bakalım öğrendiklerini piste yansıtabilecek mi

  8. mert merter avatarı

    LEWiS Cok dogru konusmus ilk senede sampiyonlugu KIL payi kacirdin ikinci sene herkesce malum o kadar ceza o kadar engellemelere ramen bileginin hakiyla sampiyon oldun TEBRiKLER

    aM su var her pilot her yil sampiyon olmak ister mesela alonso,kimmi onlarda isterdi heryil samp olmak ama bu isler böyle aracin iyiyse ve iyi pilotsan ipi gögüslüyorsun bu iki unsur tek basina olmuyor görüyoruz alonsa arkalarda,sen öyle kimi desen ayni sunu ögrendik F1 de cok iyi arac cok önemli sekilde görüldügü gibi Brawn pilotlari (HONDA) kac yildir sürünür ama bu yil öndeler
    seneye belki büyük takimlari önlerde görürüz sizde bu yil olgunlasim bakim acik :))

  9. elif çivici avatarı

    bi karışıklık olmuş.:Dvega_ nitro sen haklısın dicektim o zamana kadar bi başka arkadas yorum yapmış:D

  10. elif çivici avatarı

    kesinlikle haklısın.lewis bir pilotun kariyerinin belki de ortasında yaşaması gereken şeyleri ilk yıllarında yaşadı..bu da ona fazla bir baskı yükledi..gerek basın gerek takım olarak..ayrıca alonso olaylarındada aynı şey oldu..sonrada şampiyonluk geldi..ve kendini hep iyi bir araçta bulabileceğini zannetti kim olsa böyle düşünürdü tabi ki..ve şimdi hamilton un kendisini kötü bir araçla da takımı sırtlayan,güvenini ve inancını yitirmeyen biri oldugunu gösterme zamanı..ve bunu da çok iyi gösterdi bence

  11. ortada bunca istatistik var, ilk senesinde f1 en başarılı olmuş pilot..ilk senesinde son 2 yılın dünya şampiyonu ile aynı puanı almış bir pilot..hayır, erken geldi tesbitini neye göre yapıyorsun onu anlamadım

  12. Lewis'in McLaren'a gelişi erken oldu. Kim ne derse desin. Lewis ilk önce arka sıralardaki bir takımda mücadele etmeyi, kendi yeteneğini arabasına daha iyi aktarmayı öğrenmesi gerekirdi.

    İdeal bir F1 pilotunun kariyeri Alonso, Heidfeld, Raikkonen, Webber kariyeri gibi olmalıdır diye düşünmekteyim.

  13. sabırsızlıkla bekliyorum lewisim 2010'nu birde yanına daha rekabetçi daha hırslı takım arkadasın olursa harika olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir