Damon Hill

1960 yılında Hampstead’da dünyaya gelen Hill, Formula 1 macerasına 1992 yılında İngiltere’de başladı.

Formula 1’de mücadele ettiği 8 sezonda Brabham, Arrows, Jordan ve Williams takımı adına yarışan ve 115 yarışa çıkan İngiliz pilot 1996 dünya şampiyonluğu, 22 galibiyet, 20 pole pozisyonu, 19 en hızlı tur, 42 podyum ve 360 puan elde etti.

Eric Van De Poele, Julian Bailey, Alain Prost, Ayrton Senna, David Coulthard, Nigel Mansell, Jacques Villeneuve, Pedro Diniz, Ralf Schumacher ve Heinz Harald Frentzen 41 kez yarış dışı kaldığı kariyerini 1999 Japonya GP’sinin ardından sonlandırdı.

 


Yorumlar

“Damon Hill” için 5 yanıt

  1. Bora Vardar avatarı

    iyi pilottur hoştur ama malesef ki ama babasının karizmasının yanında esintisi yok

  2. resmin güzelliğine bakar mısınız lütfen..Efsane williams renkleri klasik yeşillikler içinde bir pist (sanırım monza) ve yine klasik kırmızı beyaz kerb ler..Harika

  3. 96’da fırsatını bulup şampiyon olmuştu ve hemen kaçmıştı. Çünkü takım arkadaşı daha ilk sezonunda kendisini zorlamaya başlamıştı. Seneye de o şampiyon oldu zaten.

  4. 1994 te şampiyonluğu kaybettiğindeki yüzündeki hayal kırıklığı içimi parçalamıştır hep.spa 98 de kazandığında çok sevinmiştik.

  5. Hep sempati duyduğum bir pilottur. Schumacher için, “Onun şampiyon olduğu yaşta ben daha F1’de değildim” minvalinden bir şeyler demişti galiba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir