Prost: Şampiyonluğun Dönüm Noktası Belçika’ydı

yazar:

kategori:

Alain Prost’a göre, 2014 dünya şampiyonasının dönüm noktası Hamilton ve Rosberg’in temas yaşadığı Belçika GP.

Belçika GP’sinde Hamilton ve Rosberg temas yaşamış, bu temasın ardından Hamilton’ın lastiği patlamış ve Rosberg’in ön kanadı kırılmıştı.

Rosberg yarışı ikinci sırada tamamlarken, Hamilton yarışı bırakmak zorunda kalmıştı. Öte yandan yarışın ardından taraftarlar Rosberg’i podyumda yuhalamıştı.

Eski F1 pilotu Prost “Bu olayın şampiyonanın dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Bu olayın hemen ardından podyumda yüksek sesle yuhalandı. Monza’da yine taraftarlar tarafından yuhalandı. Bu sürücüyü etkileyebilecek bir durum”

“Bu olayın dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Sezonun kalan kısmında zaten Nico zihinsel olarak Hamilton ile savaşabilecek güçte olmadı” dedi.

 


Yorumlar

“Prost: Şampiyonluğun Dönüm Noktası Belçika’ydı” için 3 yanıt

  1. F-one-Driver avatarı

    Ben Prost a katılmıyorum. Dese ki spa dan sonra hamiltonun aklı başına geldi ve çıtayı rosberg in ulaşamayacağı bir noktaya yükseltti, o zaman tamam derdim ama bu yorumdan sanki zihinsel olarak rosberg hazır olsa hamiltonla yarışabilirdi anlamı çıkıyor, bence bu pek mümkün değil çünkü hamilton sadece finish görmeyi garantide tuttuğu her yarışı rosbergin önünde veya hemen ensesinde tamamlayabileceğini ve bunun gayet basit olduğunu gördü, sakin sakin işine baktı ve şampiyonluğu sonuna kadar haketti, bence rosberg adının hamilton ile şampiyonluk savaşında dişe diş savaşmış gibi anılmasından dolayı gurur duymalı…

  2. son bölümde etkilendi demiş, sezonun ilk 5 yarışında ne oldu? rosberg sadece hamilton şanssızlık yaşayınca onla mücadele edebildi. ilk 5 yarıştan sonra sezon ortası olaylar nedeniyle değişen dengeler sezonun son 7 yarışı tekrar yerine oturdu ve hepsinde rosberg’den hızlıydı. spa’dan sonra değişen rosberg değil hamilton’dır. oyununu daha da yükseltti ve brezilya hariç hatasız sürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir