Schumacher: "Renault ve BMW Zorlayabilir"

yazar:

kategori:

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan Schumacher, Renault ve BMW’nin bu sezon ilerleme kaydedip Ferrari ve McLaren’i tesdit edeceğine inanıyor.

Fernando Alonso, McLaren’den ayrılıp 2007’de zor zamanlar geçiren 2005 ve 2006 şampiyonu Renault’a geçti. BMW ise, McLaren’in bütün puanlarının silinmesi ile geçen sezonu ikinci tamamladı.

Schumacher: "İki ana takımın arasındaki yakın mücadeleyi görmeyi bekliyorum ama sonrasında Renault ve BMW’nin farkı kapatıp ilk ikiye girdiğini görebiliriz."

Emekli Alman pilot ayrıca Honda’nın Ross Brawn’ı bünyesine katarak ileri yönde adım attığını ifade etti.

Schumacher: "Ross, Honda’nın doğru yönde hareket ederek geri dönmesini sağlamak için mükemmel biri. Çünkü çok yetenekli. Ama bu, zaman alacatır."

39 yaşındaki Alman, sezonun açılış yarışı Melbourne’den önce tekrar test yapabileceğini söyledi ama Ferrari’de Kimi Raikkonen ve Felipe Massa’nın yarışamaz durumda olması durumunda Formula 1’de olacağı yönündeki düşünceleri reddetti.

Schumacher: "Şu kesin ki bir bölümde araca bineceğim. Eğer takım ister ve çok olmazsa. Bunu yapmaktan memnuniyet duyarım. Şampiyona başlamadan önce olacağa benziyor."

"Bazı yarışlara geleceğim, özellikle Avrupa yarışlarına. Çok seyahat etmeyi sevmiyorum"

Eski sportif sorumlu Stefano Domenicali, Jean Todt’un yerini alarak takım patronu oldu. Schumacher, bu değişimin olumlu olduğunu söyledi.

Schumacher: "Sonunda yapılan bütün değişiklikler grubu güçlü tuttu. FErrari’yi güçsüzleştireceklerini düşünmüyorum, durumu genel olarak geliştireceklerdir."

"Stefano çok tecrübelidir… ve her şekilde ihtiyacı olduğunda Jean’ın desteği yanındadır"


Yorumlar

  1. evet yaa pistlerdeki mücadele kızışsa da heyecan daha da artsa =)) ne güzel olur..

  2. Keşke öyle olsa 4 takım yarış kazansa ama benim pek ümidim yok özellikle mevcut kurallarla olmaz bu iş, sıralama formatı ve oluklu lastik zaten teknolojide sınır tanımayan Ferrari ve McLaren ile diğer takımların arasını açıyor. Bence BMW geçen yılki performansını aşamaz, Renault ise onları takip eder belki Toyota bunların arasına girer. Gene de büyük konuşmamak lazım ilk iki yarıştan sonra yüzüm kızarsın istemem.

  3. büyük ustanın bildiği birşeylermi var?????

  4. Schumacher de hiç F1 den anlamıyor ya, büyük terbiyesizlik yapmış Renault kim BMW kim ki Ferrari ve McLarenle mücadele etsin, ayıp ayıp…

  5. Eskisi gibi 4 ya da 5 takımlı mücadeleler görsek hiç fena olmaz. Düşünün bir yarışı McLaren diğerini Renault ötekini Ferrari kazanıyor falan… 🙂

  6. Birbirlerini mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir