Ricciardo: “Vettel’in Acımasız Yaklaşımı Ferrari’ye Fayda Sağlayacaktır”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in bu seneki takım arkadaşı Daniel Ricciardo, Alman şampiyonun acımasız yaklaşımının Ferrari’ye fayda sağlayacağını düşünüyor.

Vettel, Ricciardo ile ilk senesindeki zor dönemlerinin ardından yeni bir motivasyon için Ferrari’ye geçmeye karar vermişti.

Ricciardo, Vettel’in kazanamama karşısındaki mutsuzluğunun Ferrari’ye katkı sağlayacağını düşünüyor.

Ricciardo “Onun insanları kendisiyle yakın çalıştırma şekli etkileyici. Bu şekilde talepte bulunuyor ve istediğini alıyor.”

“Biz yarış pilotları asla aracımızda mutlu olmayız ve her zaman daha iyisini isteriz. Onun bu konudaki yaklaşımı acımasızca ancak aynı zamanda oldukça adil.”

“Ciddi olup takımın gözlerine bakma ile neye ihtiyacı olduğunu söyleme arasında iyi bir dengeye sahip. Ancak bu şekilde yaklaşarak saygı kazanıyor.”

“Asla dinlenmiyor. Arkada olmaktan asla mutlu olmuyor. Bu konudaki yaklaşımı oldukça iyi.” dedi.

Ricciardo, Vettel’in yaklaşımından çok şey öğrendiğini ve kendisinin de her zaman söylendiği gibi iyi çocuk olmadığını söyledi.

Ricciardo “Mesaj, iyi çocukların her zaman kazanmadığı yönünde. Bazen kazanırlar ancak her zaman kazanamazlar. Bu yüzden acımasız olmanız gereken zamanlar her zaman var.”

“Bu sene bunu gördüm. Çalıştığım insanlara ve ortama saygı duyuyorum ancak istediğim ve inandığım şeyleri aldım.”

“Bunu yapmanız lazım yoksa zorlanırsınız. Bu hem sporda hem de yaşamda geçerli. Her şeyi saygı içerisinde yapmalı, güçlü olmalısınız.” dedi.

Ricciardo ayrıca Vettel’in uzun Red Bull geçmişine rağmen Ferrari’ye hemen alışacağını düşünüyor.

Ricciardo “Benden daha uzun zamandır, 15 ya da o kadar çılgınca senedir buradaydı.”

“Ancak her değişiklikte olduğu gibi adapte olup durumu idare edecektir.  İlk testler onun için tuhaf olacaktır ancak Melbourne’e kadar çok normal hissedecektir.” dedi.


Yorumlar

“Ricciardo: “Vettel’in Acımasız Yaklaşımı Ferrari’ye Fayda Sağlayacaktır”” için 11 yanıt

  1. Asla dinlenmiyor. Buna Ferrari’de hayret etmiş 100 turu geçkin tur atmış pistte Ferrari aracı ile ve arkasından simülasyona geçip bir 100 tur daha atmış yorulmak bilmeden Almanlar disiplinli ve temiz iş yaparlar.

  2. Burdaki dahi arkadaşlar Vettelin nasıl pilot olduğunu koskoca Ferrariden daha iyi biliyorlar , süper über zeki ve F1 bilgini arkadaslar. Ayıptır yahu bu ne vettel aşağı vettel yukarı. Bekleyin ve görün

  3. Ricciardo da acımasızmış bak 🙂 Monza’daki geçişini unutamıyorum. Vettel aynısını denediğinde Button’un radyatörüne girmişti.

    1. Yere zımba gibi yapışan arabası onu yüz üstü bırakmıştı abi zaten o turda da herkes yağmurun kurbanı olup pist dışını ziyaret etmişlerdi. Hafif ıslak zemin olmasaydı Vettel o kazayı yapmazdı. Monza’ya gelirsek güzel ataklar ve 362 km/h ulaşmak güzeldi 🙂

      1. Yalnız o kaza da Vettel’den daha ziyade araçta sorun olduğu bariz belliydi. Aracın ön kanadının esnemesi o sezonun malumu ve hava koridorundan çıkarken hatta daha aracın yarısı bile çıkmamışken Vettel’in ön kanadı resmen dans ediyordu. Hakan’ın dediği hafif yağmur da işin içine girince kaçınılmaz son oldu. Yoksa ertesi sezon ana düzlüğün aksine arka düzlüğe göre ayar yapmanın da getirisiyle gayet güzel ataklar yapmıştı…

  4. Sadece Vettel’in istemesi değil Ferrari’nin de bu isteğe karşılık vermesi önemli olan. Alonso yıl boyunca üstü açık veya kapalı Ferrari’nin performansını eleştirmişti ama dönüt bi türlü olmadı. Ki bence Vettel Alonso’dan daha iyi pilot değil.

  5. Ne olursa olsun böyle bir sezondan sonra ayrılması hakkında olumsuz düşünceler olmasına sebep oldu bana göre.

    1. Doğru, dışarıdan bakan herkes böyle düşünecektir.

      Fakat Vettel 4 sene üst üste şampiyon olduğu takımdan 4 sene üst üste mağlup ettiği takıma gidiyor. Yani kesinlikle zoru gördü, hemen kaçtı durumu yok. Bakalım Ferrari’de neler yapacak?

  6. 4 sene sadece webber i yenerek şampiyon oldu. ilk dişli rakibi rici ye yenildi. şimdi de ferrariye mi fayda sağlayacakmış

    1. Sadece Webber?

  7. Önce kendine faydası olsun Ferrariyi sonra düşünür

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir