Ferrari Motor Geliştirme Konusunda AVL ile Anlaştı!

Omnicorrse’ni haberine göre bu sezon Mercedes’in hakimiyetine cevap veremeyen Ferrari bağımsız motor şirketi AVL ile anlaştı.

Ferrari bu yıl yarış kazanamayan tek motor üreticisi olmuştu.

Takımın yeni liderleri Sergio Marchionne ve Maurizio Arrivabene başarısız geçen sezonun ardından geliştirme çalışmalarına devam ediyor.

Omnicorse’nin haberine göre, Ferrari dünyanın en büyük bağımsız şirketlerinden AVL ile içten yanmalı motorların geliştirilmesi konusunda anlaşma imzaladı.

Uzmanlara göre AVL şirketi Maranello’daki mühendislere pistonlar, yanma odalarının yükseltilmesi ve hız artışı konusunda yardımcı olacak.


Yorumlar

“Ferrari Motor Geliştirme Konusunda AVL ile Anlaştı!” için 27 yanıt

  1. Görende sanar ki AVL, Ferrariye motor yapmayı öğretecek.
    Bu haberin rahatça piyasaya çıkması bile bir acziyet göstergesi. 🙂 Luca bunlara fırsat vermezdi 🙂 sanki ferrari avl ile ilk defa çalışıyor ve yalnızca ferrari çalışıyor 🙂

    Haberin bir diğer manası gelen gideni aratıyor demektir ya müdürler yeni gelenlerin bu işi tam istediklerine göre beceremeyeceğini seziyor yada ferrari üretimhane, testlablarında gerçekten kısa vadede önlemez eksikler var. AVL öyle herşeyi değiştiremez bir an ferrari doğru motor yapmayı başaramayacak bir mühendisler kadroasundan yoksun şirket değil. Her alanda dünyanın en ileri motorlarını zaten tasarlıyorlar. Büyük patronu amerikalılar avl üzerinden iyi kandırmış galiba. 🙂 AVL grid le ilk defa çalışmıyor zaten çoğunun dyno’sunu software’ini veriyor 🙂 dünyada sertifikasyonu yapan bir firma zaten. Racing forged part da üretiyorlar ancak bu işte meşhur değiller.
    Her zaman dediğimiz gibi motor üretmek öyle o kadar zor birşey değil öncelikle kaynakları doğru değerlendirmeniz gerekiyor bu atom altında çalışan adamların meselesi felan değil dünyada motor üretme birikimi yayılan bir düzeye sahip çıkışlar birçok noktadan evriliyor. Kimse tek başına birşey üretmiyor diye tabiren kullanılır da gerçekten kimse tek başına üretmiyor bunun izahı güç ve resmi açıklamalarını bulamaz kimse. Dev Markalar konuşulur sadece altında ki şirketlerin anlaşmaları yeterde artar onlara.
    Adam asıp kesmeye gerek yok giriş dönemin de olur böyle şeyler adamların ürettiği fikrin uygulaması başarılı olsaydı Mercedes’in oluşturduğu motor etkisinden çok daha fazla konuşulacaktı. Duyumlar itibariyle en farklı yola başkoyan marka Ferrari eh en büyük çakılma da onlar da oluyor tabi. Neyse..
    Başka bir nokta ferrari’nin elinde ki labaratuar ve production sim. imkanları gerçekten güncelliğini yitirmiş olabilir bir anektod geçenlerde denk geldik bir sim game alanında halen birkaç yıl önce ki pilot simlerini kullanıyorlar mış rfactor temelliydi bunlar o zaman. Şu son 1 yıl içinde bile sim dünyası çok gelişti.

    Başka birşey arkadaşlar genellikle motorları tek başına üretmiyor deyip hep saydıkları şeyler motor üstü bileşenler oluyor. Markalar blokların iç birimlerini de kendi cnc tezgahlarında kestirmiyorlar bu çok genel birşey. Türkiye tayvan gibi küçük ülkelerde bir sürü tedarikçi var bunların ismi anlaşmaları nedeniyle anılmaz. valf subap yaylar daha nice daha önemsizi ve önemlisi mühendisliği geliştirilip piyasaya sipariş edilip temin edilir. Mesela binek otomobillerde crank ürettirmede yaygındır yarış sanayisinde bu nadirdir genelde kendi tezgahlarında üretilir pistonlarda benzer. F1 part üretimi iyice saklanır. Enjeksiyon vs zaten hemen hemen çoğu kendisi üretmiyor 🙂 ferrari, lambo gibi bloğu kendisi döken de pek nadir binek, hafif sport dünyada bi bloğu 10 şirkette kullanma o kadar yaygın ki anlatılmaz. Racing dünyada üreticiler bunları kendi dökmek zorunda paylaşım yok. Neyse şimdilik bu kadar vakit sınırlı. AVL anlaşması motor departmanına alınan adamlardan daha büyük bi haber değil bence.

    1. Okumasaydın sana özel yazmadık

  2. Samet Demirel(GillVill) avatarı
    Samet Demirel(GillVill)

    Ferrari doğru kararlar ve adımlara devam ediyor. Yazmış olduğum yazıda da belirttiğim gibi Ferrari sıfırdan bir yapılanmaya ihtiyaç duymakta ve egoyu bir kenara bırakarak doğru adımları atması gerek. Bunların akabininde alınmış doğru bir karar. Geçen sene motor konusunda oldukça büyük sorunlar yaşadı Ferrari ve bunlardan ders almışa benziyorlar. Diğer taraftan teknik yapılanmada istenildiği şekilde ilerliyor. Bu değişiklikler 2016 ile beraber meyvelerini vermeye başlayacaktır.

  3. Vettele müthiş bir araç hazırlanıyor 2016 ve sonrası bir vettel rüzgarı daha esebilir 7 olmasada bence 6 şampiyonluğa ulaşır…

  4. adamlarda gerçekleri görmeye başladılar demek oluyor bu

    geç de olsa..

    bence amg veya brabusa gitsinler

    mercoyu kandırabilirlerse

  5. 2014’ün geride kalanları kendi başlarına yapamadıklarının farkına vardılar. Renault eskiden beğenmedikleri tedarikçileri Mecachrome ve eski ezeli rakipleri Ilmor’la çalışmak zorunda kalırken ‘koskoca motor üreticisi’ Ferrari bir diğer firmadan destek istiyor. Kötü bir şey değil. Sadece trajikomik.

    O değil de olan Cosworth’e oldu. Şimdiden ufak ufak gelişime devam etseler ileride ellerinde bir fırsat olabilir.

    1. Abi Mecachrome ile bağlantılar devam ediyor ortada yeni bir anlaşma yok.

  6. İçten yanmalı motorlar için gerçekten iyi bir mühendislik kadrosu var üstelik 40-50 yıllık birikimleri var AVL’nin yanlış hatırlamıyorsam.Ferrari motor dondurma muhabbeti kalkarsa ki eğer büyük bir adım atabilir.Eğer kalkmassa 1 sene içerisinde de AVL’nin yardımlarıyla mercedesi yakalıcagına inanıyorum.Belki 2015’de şampiyon olamıyacaklar ama kesinlikle rekabetçi olmaya çalışacaktır.Bence mercedes için 2015 senesi bekledikleri gibi olmayabilir.Çünkü ferrari gerçekten biraz hızlı olduğu zaman geçilmesi güç bir araçtır.Hatırlarsanız Redbull baskın zamanların da bile hemen hemen 2 sene redbuldan yavaş araçla şampiyonluk mücadelesi vermiştir.Ferrari ufak bir atılımla kesinlikle 2015’de baskın olmasa da mercedesin kolay kolay yarış kazanamıyacağı bir araç üreteceğine inanıyorum.Ferrari büyük değişim gösterdi ve şampiyonluk için aç bir şekil de saldıracaktır.

  7. Avusturyalı bir şirket zamanında Red Bull motorunu bu şirkete yaptırabileceğini ima atmişti kendi motorumuzu üretmeye karar alırsak diye.

    Ferrari’nin yaptığı yanlış bir şey değil gayet doğru ve mantıklı bir yaklaşım bu gün gridde bulunan motor sağlayıcıları bütün parçaları kendileri üretmiyor hepsi tedarik ediyor kendi isteklerine göre üretim yaptırıyor.

    Mercedes’in Turbosunu Japon bir firma yapıyor,Renault’un Turbosunu Avusturyalı bir firma yapıyor,Ferrari’nin Turbosunu Amerikan bir firma yapıyor bu böyledir kimse %100 üretimi yada gelişimi kendisi yapmıyor bir ekip olarak anlaşmalı firmalar yapıyor tabi en önemliside üreticinin motor departmanından gelen tasarımlar gelişimler ve buna göre üretimin yapılması.

    1. Zamaninda Memo Ferrarioglu ile dalga gecmistik.Gercek oldu.

      1. Hocam ne gerçek oldu ? Bunu Mercedes zamanında planlı projeli yaptı ve meyvesini topladı Ferrari ve Renault ise hafife aldılar geri kaldılar maalesef.

        1. Hani durmadan salliyordu.Chevroletten sogutms yardimi vs onu diyorum.
          Prestij kaybi disinda bir zarari olmaz Ferrariye.Gerekiyorsa uzman firmalardan destek alinabilir.

          1. Hocam ona bakmayalım bu gün her deve bakalım Otomotiv sektöründe ki firmalara bakalım kimse %100 kendisi parçasını yapmıyor hep anlaşmalı olduğu firmalar var bunlardan tedarik ediliyor en basiti hava filtresi hangi motor sağlayıcısı kendisi üretiyor ? Mercedes olsun Renault olsun Ferrari olsun Honda olsun hepsininde anlaşmalı olduğu firmalar var üretim yapıyorlar.

            Memo Ferrari oğluna gelirsek burada çok salladı ve kayboldu.

            1. Hahaha birileri beni anmış 🙂 Ne gereksiz ne üçkağıtçı ne sallayıcı adammışım be. Bir dolu kişiyle bilip bilmeden, biliyormuşum gibi davranıp sürtüştüğüm oldu.

              Kimi zaman başka yerlerde başka şeylere kızıp burada sallayarak tatmin oldum. Her kimin bilerek ya da bilmeyerek sinirini hoplattıysam özür dilerim

              Tabii benim Chevrolet falan uydurduğum zamanlarda salt kendi üfürüğümden uydurmamıştım. Yılmaz Dinçer diye bir twitter kullanıcısı var. Metin Meteyle yazışıyordu. Onun tweetlerinde görmüştüm.

              Bazen tam olarak bilmediğim konularda mantığıma dayanarak biraz tahmini biraz üfürükçe yorumlar yaptım. İnkar etmeye gerek yok.

              Zannedersem bu ezilmiş bir çocukluk geçirmeme, bastırılmış duygularla yaşamama ve başkalarına gerçek hayatta söyleyemeyeceğim sözleri sanalda paylaşacak kadar bozulan antisosyal kişiliğime bağlıydı.

              Ben çok eminimki buradaki hiç kimsenin sosyoekonomik seviyesinde değilim. Yani sizler gibi bir sosyal hayatım yok. Belki birçoğunuz kadar param da yok. Kendime ait bir arabam bile yok.

              Bana ne faydası olacaksa, ne kazanacaksam bir Ferraricilik bilmem kaç yıldır oynayıp duruyorum. Kimi zaman önemsiz şeyler için başkalarını kırdım, özür dilediğimde birçoğu yapmacıklıkla suçladı.

              Arada sırada trolcülük oynadım arada sırada bilmişçilik oynadım. Bir gerçek var ki ben asla sizler gibi değilim. Birçoğunuzu bilmiyorum ama sizler elit insanlarsınız.

              Hiç kimseyi sahip olduklarından dolayı kıskanmadım ama biraz özendim. Heves ettim en azından sevdiğim bir spor dalında başkaları gibi konuşabilmeliyim dedim.

              Şimdi gördümki ben çok yanlış yapmışım. Zaten bu Dünyada yanlış ve yalnız bir çevrede doğarsanız, sosyoekonomik olarak yetersiz bir çevrede yetişirseniz muhtemelen tüm hayatınız öyle geçer.

              Değiştirmek için uğraşırsınız illa bir yerde açık verirsiniz. Aileniz yeterince desteklemez, çünkü bilmiyordur. Onları yetiştirenler de bilmiyordur. Sonra bakarsınız onları bu hale getiren toplumsal zırvalara, korkutmalara kin duyarsınız.

              Kin duyarsınız ama vicdanınız da el vermez kimseye karışmaya. İçinize atarsınız. En sonunda hayata küsmüş, korkarak yaşayan ve hayatı seyreden bir adam olarak, bozuk bir kişilik olarak zaman geçsin diye yaşarsınız.

              Ben hiçbirinize de suç bulmuyorum. Çünkü yanlış yaşadım, yanlış anlattım yanlış tanıdınız beni. Çünkü yanlış bir kişiliğin, ezik bir yaşamın paylaşacağı doğru kendi içine olur. Başkaları hep yalan dinler,uydurmaları dinler.

              Artık hevesimde kalmadı. Arada sırada haber okuyorum ama yazasım da gelmiyor. Keşke size kendimi doğru tanıtabilseydim. Sizin adınıza kendimden utanıyorum.

              1. Motoru olan herseye tutkum var.Ama benimde arabam yok.Trolde bizim kardesimizdir.Onemli olan birbirimizi kirmamak.

              2. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
                OtonomAktor #PrayForJules

                Dostum sıkma canını bu sitede adabiyla yorum yapan herkes arkadasimizdir. İyi niyetli yaklasimin çok hoş. Ve sandigin gibi burada herkes elit kesim filan değil tabi vardır arada ama genelde herkes ya öğrenci ya işçi ya esnaf ya memur ortak payda f1. Benimde yaşım 24 bir arabam filan da yok ama f1 i ve motor sporlarini sevmemek engel değil tipki sen gibi 🙂 yorumlarini eksik etme, adabiyla f1 muhabbeti yapan herkes bu site için bir renktir bana göre. O yüzden bu güzel f1 sitesine boşuna küsme.

                Hayirli seneler olsun tekrar tüm trf1.net dostlarina.

              3. Ne elitligi arkadas ya 🙂 herkes insan iste. Araba olup olmamasi, para olup olmamasi sikinti degil bu isi takip edip gonul vermek icin. Ben bu siteyi actigimda bes parasizdim, universitede ogrenciydim. Sonrasinda işsizdim. Cok sukur 3-4 senedir ise basladigim icin gecinecek parayi kazaniyoruz. Sporu yapanlar zengin olabilir ama bu sporu takip eden herkes elittir 🙂 bu parayla llmuyor 🙂

              4. korler sağırlar biribirini ağırlar olmuş bu sitede eskiden gercekten elit yorum yapan arkadaslar vardı teker teker hepsi kusturuldu yazık bu arkadas burada yazdıklarına uzulmenız gerek acı bi gerceği dile getirmiş

    2. yanlış hatırlamıyorsam mercedes turboda bosch ile ortak çalışıyordu japon firmayla değil ama yanlış biliyorda olabilirim

        1. bir yerde okumuştum 2015 motorunun turbosu üzerinde bosch la beraber çalışıyorlar diye hatta yanlış hatırlamıyorsam %90 lık bi verim alma söz konusuydu.

          1. Yanılmıyorsam o Bosch enjektörlerinin basıncı ile ilgiliydi buda 60-70 bg daha güç kazandıracak gibisinden söylentiydi bakalım ne kadar doğru ilk yarışta görürüz.

  8. Rezalet değil aksine saçma sapık egodan sonunda çıkıldığının göstergesi yapamıyorsan yapandan yardım alıcaksın bu kadar basit

    1. Tam da bu noktaya değinecektim. Ferrari ‘biz büyüğüz, üreticiyiz, motor formülü olsun öttürürüz!!!’ kafasıyla bugünlere geldi. Yeni yapılanmayla birlikte bu burnu havadalıktan kurtulmuş görünüyorlar. Beğendim.

  9. Rezaletim son perdesi

  10. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    valla ciddi ciddi umutlanmaya başlıyorum Ferrari için bu yılki revizyon muhteşem olmaya başladı sanırım bu yeni yönetim gerçekten işe yaricak bu sene olmasada 2016 ve sonrası baya baya umut verici olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir