Zanardi: Hamilton Gridin En İyisi

Eski Formula 1 pilotu Alex Zanardi, Lewis Hamilton’ın Formula 1 gridindeki en iyi pilot olduğunu düşünüyor.

Lewis Hamilton bu yıl Rosberg’i mağlup ederek 2008 yılından sonraki ilk şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Eski F1 pilotu Alex Zanardi’ye göre Lewis Hamilton mevcut gridin en iyisi.

“Sürücüden bahsediyorum, araç hakkında söz etmiyorum. Bana göre Hamilton mevcut pilotlar arasındaki en iyi isim. Mutlak anlamda kendisine en yakın isim ise Alonso”

Zanardi’ye göre Vettel Alonso ve Hamilton seviyesinde değil.

“Vettel büyük bir sürücü. Ama Hamilton ve Alonso düzeyinde değil. Ancak Vettel doğru ruh ile Maranello’ya gidiyor. Onun oldukça rekabetçi bir sürücü olduğunu biliyoruz”

“Elbette önemli olan araç. Vettel ve Raikkonen’in bu yılki deneyimlerinden sonra gelecek yıl nasıl olacaklarını görmek ilginç olacak”

“2014 yılında Ricciardo Sebastian’ı yendi. Fernando da Kimi’yi yendi. Açıkçası onların performansını görmek ilginç olacak”


Yorumlar

“Zanardi: Hamilton Gridin En İyisi” için 102 yanıt

  1. Hamilton’un en iyilerden biri olduğu tartışmasız, GP2 de estirerek geldi buralara öyle tesadüfi değil yani ama şampiyonluğa oynadığı sezonlarda hep çok iyi aracı vardı o da bir gerçek. Hamilton şu anda kutsal kase gibi görünebilir. Ta ki diğer takımlar Mercedesi yakalayana kadar.
    Bence Ricciardo yeni Schumi olacak

    1. 2010’da aracı iyi değildi ancak şampiyonluğa oynadı.

      2012’de oynadı demiyorum, açık farkla kazanırdı, ancak dayanıklılık. 2013, 2011 ve 2009da şampiyonluk imkansızdı.

      1. Ne güzel işte benim dediğimi onaylamışsın. 2010 da en iyi araç Redbulldu, 2. araçlar ise Ferrari ve Mclarendi. O sene Button bile yarış kazanmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Zaten şampiyonluk potasında Alo, Ham ve Button da vardı.
        Artık şu araç çok iyi olmasa bile şampiyon olabilir türküsünü bırakın.

  2. arkadaşlar burda absürt kıyaslar yapmayın

    hiçbir başarısı olmayan pilotları gelip burda vettel,le kıyas yapmayın

    sizde bir vettel alerjisi var bunda redbulda 4 yıl üst üst şampiyon olmasını pek hazmedememiş arkadaşlar var hamiltonu 2007de mclarenle formula 1e girmiş 2 şampiyonluk bir 2.ncilik gerisi 4.ncü 5nci olmuş hep

    vettel 2007 bmw ile başlamış ilk yarışında 8.nci olmuş ikinci yarıdan sonra torro rosso ile devam etmiş çinde 17nci sıradan başlamış 4.ncü olmuş
    2008de torro rosso ile yaptıkları ortada yarış kazanmış pol almış ikinci yarıda muazzam yarışlar çıkarmış torro ile 35 puan toplamış 6.ncı olmuş torro rosso ile

    redbulu saymaya gerek yok zaten … boş işlerle uğraşmayın arkadaşlar vettel torro rosso ile yaptıklarıyla hamiltonun mclaren ve mercedes,le alonsonun renault mclaren ve ferrari yaptıklarından daha çok şeyler başarmıştır .. daha redbulda yaptıklarını saymadım bile

    1. bak sana son karşılığım.

      aynı araç, aynı takım ve hiçbir başarısı olmayan ricciardo. Sonucu bana söyleme. kendine söyle.

      1. onu redbula soracan bana değil kış testine niye çıkarmadılar vetteli önce onu bana anlat

        barut arkadaş

      2. Jacques Villeneuve,ün vettel hakkındaki dünkü yazısını oku tavsiye ederim oku tam sana göre redbul vettel ve ric,do hakkında bilgi sahibi olursun

  3. Bir Ferrari taraftarı olarak Vetteli destekliyorum daha önce Alonsoyu desteklediğim gibi. Objektif olmak gerekirse en iyi kavramı bazı kıstaslar dahilinde göreceli bir kavramdır. Mesela Bana göre En iyinin tanımı en komplike pilottur. Buda Alonsodur. Saf hızda en iyi mi ? Hayır ama en iyilerden . İstikrarda en iyi mi ? EVET . Yarış zekası en iyi pilottur. Psikolojik olarak en kuvvetli pilottur. Sporsor olarak en kuvvetli pilotur.

    Hamilton saf hız olarak en hızlı pilot bence ama yavas bir araçla marifetini göremdik kendisnin , bir alonso değil bu konuda . Redbull dominasyonunda Mclarenle , ferrari benzer hızlardaydılar ama hamiltonu göremedik. Tek basına en hızlı olmak en iyi olmayı getirmez.

    Vettele acımasız eleştiriler var, gereksiz abartı boyutta. Tek turda alonsodan cok daha hızlı bence , zorluk altında alonsoya yakın karakterde , ögrenmeye acık , gelecegi ve gelisebilirligi olan , hırslı ve hızlı bir pilot. Yavas araclada basarılı olabilicek donanıma sahip. Bu sene görecegiz.

    Rai yavas aracla cok kendini gösterebilen bir pilot değil, cok hırslı istikrarlı deil , tek basına cok hızlı olmak yeterli bir kıstas değil.

    Ricardo bence en iyi olmaya aday pilottur. Çok hızlı , yarıs zekası üst düzeyde , başarıya ac ve gelişime açık olmasıyla ilerliyen yıllarda en cetin rakip olacaktır.

    Özet olarak şuan için en iyi pilot kesinlikle ALONSO dur…

  4. Bir ben eksiğim.

    Hiçbiriniz bir şey bilmiyorsunuz. Tüm yorumları okudum, herkesin eski yorumlarını da okudum, herşeyi okudum. Bir kişi gerçek kahramandan ve gerçek efsaneden bahsetmemiş. Herkesin gözleri kör olmuş veya yaşı yetmemiş. Yorumlara baktığımda Formula 1’i izlemeye 2015’te başlayacak insanlar görüyorum.

    Birisi Alonso iyi demiş, öbürü Hamilton iyi, sağda solda Senna diyen bile var!!! Hele ki G. Villeneuve’ü savunanlar var ki eyvah diyorum neler oluyor! Schumacher diyen olmuş, Vettel diyen olmuş, Raikkonen diyen olmuş. Gören o gözler hep kör olmuş. Bunlar hep artniyetli hareketler. Asıl efsanenin adı bile geçmemiş. Kendisi de bunu istiyor zaten.

    Bir saniye hızlı araçmış, yavaş araçmış tüm tartışma bunun üzerine. Büyüklükten kimse bahsetmemiş buralarda. Efsane olmadıktan sonra aracın önden kaysa ne olur, kaymasa ne olur, egzoz beslemeli difüzörün olsa ne olur, olmasa ne olur.

    Zamanında Fangio sezmiş herşeyi;

    Doğudan bir güneş yükselecek
    Mavi gökten karanlık biri gelecek
    Nirvana kokulu bir genç.

    Elindekinin kıymetini bilecek
    Kimseye haksızlık yapmayacak
    Kendi oyununda kazanacak
    Kimse gerçeği göremeyecek.

    25 sene önce Senna bahsetmiş;

    Bir çocuk doğdu uzak diyarlarda
    Temiz yüzlü esmer bir çocuk
    Gün gelecek buralarda olacak
    Kimse varlığını hissedemeyecek
    Ben onun gelişiyle gideceğim
    Görevimi devretmiş olacağım.

    Görüyorsunuz, eskiler geleceği görmüşler. Halbuki 3-5 kere şampiyon olmuş isimler kendisini göremediler ve saygı duyamadılar. O geldi ve çoktan gitti. Şimdi çok daha doğuda.

    İşte o efsaneyi açıklamanın zamanı geldi.

    Hindistan’ın bağrından tütsü kokularıyla geldi bir esmer genç.
    O bir deha. O bir efsane!

    Narain Karthikeyan!!!

    1. Erg - SaikoRaiko avatarı
      Erg – SaikoRaiko

      Ahahaha :d

    2. FAster Inside avatarı
      FAster Inside

      Gönül rahatlığıyla diyorum ki…

  5. Alnının teriyle kazanılan 1 şampiyonluk hileyle kazanılmış 10 şampiyonluktan daha evladır

  6. ooo en iyiciler burda yine ortalık karışmış

    VETTEL 4

    ALO 2

    HAM 2

    RAİ 1

    BUT 1

    EN İYİ SAYILARDA GİZLI

    1. Gilles Villeneuve hiç şampiyon olamadığına göre çok kötü bir pilot. Veya Senna, Vettel’den daha kötü bir pilot. En iyiyi tartışıyoruz, en basarılı olanı değil.

      1. en iyinin kıstası nedir onu çözün önce arkadaşım

        Gilles Villeneuve kimdir kardeş be

        tek özelliği senna gibi yarışta ölmesidir başka

        1. http://m.youtube.com/watch?v=5S9dyckuaqg

          İbretlik. Şampiyonluk sayısı ile direkt olarak pilotluğu ilişkilendirdiğinden bu adam çok kötü oluyor senin için.

          1. ya bırakın bu işleri be kardeş o zaman kim varsa gelmiş geçmiş tüm pilotlar efsane sizin için biraz makul olun yarışlarda ölenler için iyi demek zorundamıyız arkadaşım

            1. Videoyu izler misin?

        2. Sitenin görmüş oldugu en saygısız en rezil üyesisiniz ! yeter artık sürekli Senna ya laf atman şimdide Gilles e laf atman rezil biri oldugunun kanıtı.

          1. Hayır, bu arkadaş Hamilton’ı, Alonso’yu eleştirse neyse de Salut Gilles’i, Senna’yı bu kadar sert -ve bence aşırı subjektif- biçimde eleştirmek ciddi bir bilgi birikimi ister. Ve bu arkadaşımızda da o bilgi birikiminin olmadığı kanısındayım.

            1. Bilgi birikimini bi kenara koyalım o dönemde yarıştıkları araçların ne kadar tehlike oldugunu ,ölümü göze alarak yarışmaları bile takdir edilecek bir durum.

              1. Kesinlikle. Gilles kaza yaptığında otomobilden uçtu. Ground Effect o zamanlar aerodinamiye çok büyük katkı sağlıyordu ama aracın tabanındaki en ufak bir problem ölüm demekti. Gilles’de bu yüzden öldü zaten.

          2. ölenler için saygısızlık yaptığımı nerde gördün

            sanki yarışlarda ölenleri efsane yapmaya çalışıyorsunuz

            94 san marino yarşında senna,dan önce antrenmanda Roland Ratzenberger kaza yapıp hayatını kaybetti şimdi senna ve Gilles Villeneuve efsane
            Roland Ratzenberger sıradan yarışçı öylemi oluyor hiç Roland Ratzenberger,den bahsetmiyorsunuz neden,dir acaba

            1. O yarış Ratzenberger’in üçüncü yarısı olduğundan olabilir mi? Ratzenberger çok tutkulu bir pilottu. F1’de yarışabilmek için her şeyi yapmıştı. Ama çok iyi bir F1 pilotu olmak için gerekli yeteneğe sahip degildi.

              Sen Ratzenberger’i ne sanıyordun?

          3. Buradaki otorite senmisin, herkes istedigi biçimde istediğinin kotu olduğunu söyleyebiliri, hakaret eden sen olduğun için sen gereksizlerin başisin.Terbiyesizlik yapmanın lüzumu yok.

            1. Terbiyesizlik yapanı görme Sennayı Gillesi aşagılayanı görme sonrada bana laf yetiştir.Bravo sana sende o vatandaşla aynı kafası yapısındaymışsın demekki.

          4. en güzeli tınlamamak. soruya cevap veremeyip soruyla karşılık veren, onunda cevabını alınca, başka soru bulan bir arkadaş. gilles kim diye soruyor ama bilmiyor ki , hangi zamanda olursa olsun, hangi araçta olursa olsun, vetteli ne en az iki ondalık takacak bir adam.

            1. Normalde cevap vermemeye çalışıyorum o kişiye ama herkesin bir tahamül sınırı var. Geçenlerde Senna ile olan tartışma da kendimi zor tuttum.Bu kez patlama günüme denk geldi 😀

            2. Gilles Villeneuve,ü vettelle ne dayanrak kıyas yapıyorsun arkadaş
              ya Gilles Villeneuve,ün bilmediğimiz başarıları var yada şampiyonlukları ben tanımıyorum anlatırsan öğreniriz Gilles Villeneuve

              1. ya güzel kardeşim hamilton un başarısı ve şampiyonlukları var da ne değişiyor. gilles işte öyle bir yarışçı ki, şampiyonluk yaşamadan bir efsane olarak gösterilebiliyor. senin vettel 4 sene şampiyon olmasına rağmen balon diye anılıyor. daha ne farkı istiyorsun ?

                bende sana verecek cevap artık yok. kal sağlıcakla.

              2. Gilles Villeneuve’ün kim olduğunu bilmiyorsan “Gilles Villeneuve kimdir kardeş be” demeyeceksin.

                Daha efsane pilotların yeteneklerini kabul etmekten acizsin. Lafı Villeneuve Vettel’in yanında kimdir ki demeye getiriyorsun.

    2. Alnının teriyle kazanılan 1 şampiyonluk hileyle kazanılmış 10 şampiyonluktan daha evladır

  7. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Gridin en iyisi alonso. Bir alonso fanıyım. Ama burada tamamen objektif olacağım. Herkesin yorumlarını okudum. Bir çok kişi doğru tespitler yapıyor. Ama unutuyorlar alonso her yıl Hamilton u geçti. Sadece bu yıl hariç. 2009 u saymıyorum. Lewis bu yıl şampiyon oldu araç çok iyiydi. Hamilton alonso dan iyiyse 2013 te onu geçseydi ya da 2012 de geçseydi. Araçlar hep eşitti. Bu yüzden alonso hepsinden iyi lewis çok iyi bir yarışçı ama 2 ya da 3 tür.

  8. EN İYİSİ MAX CHİLTON….ADAM EFSANE EFSANEEE….

  9. Bana göre en iyisi ‘Kimi Raikkonen’.

    Hamilton:Çok hızlı bir pilot olduğu aşikar.Ama en iyisi bana göre değil.Bu sene Çok iyi değildi, her zamanki gibi dağınıkti, karşısında Alonso olsaydı takim arkadaşi olarak daha da çok dağılabilirdi.Rosbergin şampiyona kovalamadaki tecrübesizliğinden yararlandı.Mercedesin ilk sene için yeni kontrat imzalamak için de Hamiltona son yarışlar da yardım ettiğini düşünüyorum.Son yarista Rosbergin yaşadığı problemi Hamilton yaşasa olabilecekleri düşünemiyorum.Hamilton’un kariyer performansi olarak bu seneyi alırsak Hiçde iyi değildi.

    Alonso:Birincisi Alonso hiçbir zaman pes dedirtecek kadar hızlı bir pilot olmadi.Tabiki hızlı ancak saf performans açısından yeterli değil.Kariyerine baktığımızda bir 2005imola, 2005suzuka yoktur.Limitlerin üstüne çıkacağı özel bir yeteneği yoktur.Onun özellikle iyi olduğu alan çok zeki, hırslı ve çalışkan olması.Yüksek egosu, Doğru pazarlama, arkasındaki sponsor ve medya desteği en yüksek pilotdur.Büyük ve özel sponsoru olan tek pilotdur, Bunlar kariyerini hep olumlu yönde etkileyen faktörlerdir.Ferrari dönemini kariyerinin en iyi yılları olarak gösterdi, bizde bunları baz alırsak totalde Çok iyi yıllardır ancak eksik saf hızı onu şampiyonluktan etmiştir.

    Kimi Raikkonen:Yetenek olarak hepsinin bir adım ötesindedir,F 1 e girişi de kendisi gibi ilginçtir.Çok az bir tecrübe ile F1 e giriş yapmıştır.Hamilton gibi, proje değildir ve akademi eğitimi almamıştır.İlk yıllarında bile Hamilton ile kıyas edersek, Çok istikrarli olmuştur, çok az çaylak hatasi yapmıştır.2003 yılında Kariyerinin top noktasında olan efsane Sumi ile yarışmiş ve performansi Şumi dahil herkes tarafından takdir edilmiştir, karşısında Rosberg değil Ferrari(mükemmel üçlü) ile Şumi vardır.Kariyerinin en tepe noktası olarak 2005 baz alırsak performansi ile herkese diz çokturmustur.Hele bir 2005 Monza sıralamasi, ve Suzuka yarışı vardır nice şampiyon gören Ron Dennis mutluluk hormonu konusunda çağ atlamıştir.Limit falan bırakmamıştir.

    Eksik tarafı, politik ve güçlü destekçisi olmamasıdir.Hırs küpü değildir, yarışmak dışında bir ilgisi olmadıği için pazarlanabilirligi düşüktür.Kafasına eser çekip gider iki sene sonra döner bıraktığı yerden yine hepsini ipe dizer.Sevmeyenleri Kimi için bu seneyi baz alıp denizi pet şişeye sığdırma konusunda sınıf atlamıştir, ancak deniz Çok büyüktür…

    1. Çok doğru tespitler yapmışınız gerçekten. kimi nin insan üstü performansları çok etkileyiciydi. ama o eski kimiden eser yok şuan. bu yüzden alonsoculara kızıyorum bukadar küçümseyemezsiniz kimi yi diye.

      Yalnız hamiltonun f1 e adım atması 2006 Türkiye gp2 yarışı sayesinde olmuş. o yarışı izlemenizi öneririm. insan üstü performanını görebilirisiniz orada da. 2007 için de hamilton biraz daha büyümesi lazım yorumları yapılıyordu. ama ron amca bildiğim kadarıyla Türkiyeden sonra takıma almaya karar vermiş. bu yüzden de ben hamiltonu bir proje olarak görmüyorum. çünkü gerçekten çok farklıydı 2006 gp2 sezonunda. mclaren olmasa başka büyük bir takıma gidecekti illaki

      1. Arşiv unutmaz.
        O güya istanbulpark 2006 yı yerinde izlemişti, ama senesini 1 yıl kaydirmişti.

        1. 2009 hariç hepsini ıstanbulparkta izledim de bu kadar sıkıntı olacaksa, izlemedi sayalım 😀

    2. Alonso.ElNano #ForzaJules #ThePowerOfDreams avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules #ThePowerOfDreams

      Lafina karismak gibi olmasinda Alonso 2005’te ki Imola yarisini kazanmisti ?

  10. Zanardi dogru söylemiş Eniyisi Lewis o kadar !

    1. hayır önce en iyisi alonso .sonra lewis 😀

  11. Hamilton’un pasif kaldığı tek sezon var 2011. Kendisi duygusal bir pilot ve konsantre olamadığında olağan üstü hızı bi yerlere uçup gidiyor. Nicole ile yıpranan ilşkiler Massayla pist üzerindeki pek çok temas.. Ama o 2011 sezonunda bile yenildiği şampiyon arkadaşından pek aşağı kalmadı. Button ile galibiyet sayıları eşit ve çok önemli nokta aynı sezon redbullardan pole çalabilen tek pilot yine lewis oldu. bkz: Korean Grand Prix.. Bi kaç ergen çıkıpta burda Alonso, Hamilton, Raikkonnen gibi 2005 ve sonrasının dehalarına laf atıyorlar. çarpılacaklar haberleri yok.. Ben onlara Ricardo diyorum ve bir avustralyalı gülücüğüyle yazımı tamamlıyorum 😀

  12. bana göre gridin en iyisi hamilton hamiltona yakın pilotlar var ama ham en iyisi ricciardo hamiltonu geçebilir çünkü o kumaş o agresiflik var …

  13. atladığınız bir nokta var sadece, bir araç eğer takımın iki sürücüsünün de stiline uygunsa bence bu sürücülerin stilleri aynı demektir. yani apeksin içinde mi gaza daha fazla basıyolar ona göre mi araç ayarlanmalı yoksa fren dengesi öne mi ayarlanmalı? vettel şampiyon olduğu 4 senede dengesi tamamen farklı bir araçla yarıştı ve ona bu araç çok uygundu. 2010da son yarışa kadar webber puan olarak önündeydi.vettel hangi değişiklikten sonra hızlandı bakmak gerek. hamiltonun buttona yenildiği yıl ise araç button a uygundu adam resmen uçuyordu. e bu mantıkla bahsettiğim yıllarda button hamiltondan , webber de vettelden daha mı iyiydi şimdi? bence belçikadan sonra araçta ne değişiklik yapıldıysa aracın dolu depoyla dengesi değişti ve rosberg hamiltona kaybetti, tam tersi de olabilirdi, önümüzdeki sene mercedes yapacağı çok ufak değişiklik pilotlardan birine daha çok uyacaktır

    1. Erg - SaikoRaiko avatarı
      Erg – SaikoRaiko

      Güzel bir yorum. Böylesine rastlamak zor oluyor.

    2. Alonso.ElNano #ForzaJules #ThePowerOfDreams avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules #ThePowerOfDreams

      Herhangi bir degisiklik her iki aractada uygulanmak zorunda mi ?

  14. Katılıyorum.

    Hamilton ile Alonso farklı boyuttalar her türlü araç kombinasyonuyla en iyi olabileceklerini gösterdiler.

    Keşke Rosberg yerine Alonso Mercedeste olsa diğer araçlar yarışmasa bile bu 2 sinin rekabeti için F1 izlenir

  15. demekki ferrari pilotan anlamıyor hamilton kaç yıldır yarışıyor hiç dikkatini çekmemiş
    vay anasını ferrari acemi bu işlerde

    ferrari vetteli izliyordu 2008 yılından,dan bu yana .. o yılda
    hamilton şampiyon oldu hayret hamilton hiç dikkatini çekmemiş ferrarinin bu kadar hızlı bir adamı her takım ister ama diğer yanda vettel torro rosso,da harikalar başarıyor biri mclaren ile biri torro rosso ile kim daha dikkat çeker sizce

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      🙂

    2. altında mclaren kadar rekabetçi bi araç olan adamı getirmek için niye o kadar ter döksünler 😀 Gelmezdi zaten.

  16. Zanardi reyiz konuşmuş. Güzel de konuşmuş.

    Aşağıdaki tartışmayı farklı bir boyuta taşıyayım. Bence pilot hız sıralaması aşağıdaki şekilde. Sizin sıralamanız nedir? Bendeki iki eşitsizliği denkleyebilecek var mı?

    Hamilton=Alonso>Rosberg>Button>Raikkonen=Massa

    Ricciardo>Vettel>Webber

    1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      Bana göre:
      alonso>hamilton>raikkonen(eski hali)>ricciardo>rosberg>vettel>button>raikkonen(şimdiki hali)=massa=bottas=hulkenberg>perez
      + kyvat bilinmeyen bu sene ricciardo karsisinda görecez bu siralamaya nereden gireceğini.
      Bu listede ilk ikiyi yani alo ham i zorlayabilecek tek pilot ricciardo olarak duruyor komple pilotluk olarak.

  17. isteyen katılır isteyen katılmaz. benim için tartışmasız gridin en iyisi.

  18. Alonso.ElNano #ForzaJules #ThePowerOfDreams avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules #ThePowerOfDreams

    Bence Hamilton gridin en hizlisi ama total’de en iyisi degil. En iyisi degil diyorum ama ondanda iyi bir kisi var. Gerisi hikaye…

  19. hamilton alonsoyu yenmiş alonso raikoneni yenmiş button bunların hepsini yenmiş yenmişte bunların bu saydıklarım pilotların iyi pilot olduğuna kim karar vermiş

    ee yenmiş sonuç ne olmuş bu pilotlar ne yapmış

    hamilton 2008 yılında son yarış şampiyon olmuş son nefeste bir pilotun hatasımı yol vermesimi muamma … mercedesler dışında bir araçla yarışmamış dört yıl vettelin plakasını seyretmiş ortadan kaybolmuş … altında bu yıl nerdeyse uçaktan hızlı olan mercedesle yaptıkları ortada eğer hamilton çok iyiyse bu mercedesle hem polde hem yarşlarda uçması lazımdı .. vettelin 13 yarış kazanma rekoruna yaklaşamadı bile o redbul bu mercedesin yanında tren gibi kalır

    sadece gülüyorum ben bunlara

    1. 13 yarış kazanma rekoruna yaklaşamadı. 11 yarış kazanması yetmiyor sanırım. o sene vettel kaç yarışta sıkıntı yaşadı Ham kaç yarış ve sıralamada sorun yaşadı. şu rakamlarıda hele bir verde ona göre konuşalım.

      1. önce o redbulla bu mercedesi karşılaştıralım

        sen başla anlatmaya

        1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
          Lewis-Hamilton(#TeamLH)

          Önce takım arkadaşlarını karşılaştıralım 4 sene kim zorladı Vettel’i

          1. sende anlat bakalım webberi ne biliyorsun nasıl biri

            1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
              Lewis-Hamilton(#TeamLH)

              Webber adam gibi adam mert orası ayrı .

              Ama pistte vasat,kalkış sorunu yaşayan,her startta KERS’i bozulan,kanatı Vettel’e verilen bir pilot.

        2. neyini karşılaştıracaksın. red bull aero olarak motorun önemsiz olduğu dönemde 1-2 saniye fark atıyordu, mercedes motorun önemli olduğu dönemde 1-2 saniye fark atıyor 🙂 bence ayrı dönemlerde baskınlık olarak en kötü ihtimalle eşitler.

          cevapta beklemiyorum senden. karşılıklı konuşmanın gereksiz olduğunun farkına vardım.

          1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
            Lewis-Hamilton(#TeamLH)

            Kardeşim boşver bu arkadaşı cevap vermeye değmez ama insan tutamıyor. 🙂

            1. webberi bilmiyorsan 2002 yıldaki minardiden bakanilirsin arkadaşım

              1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
                Lewis-Hamilton(#TeamLH)

                2010’dan önceki performansı bizi ne ilgilendirir.

                4 sene Vettel’i zorlayan çetin,sert kaya bir pilot oldugunu savunuyorsun .

                Ben ise 4 Sene Vasat bir pilot rolünde yarıştıgını söylüyorum.

                Bu 4 seneden önce isterse şampiyon olsun ben 4 seneki performansına bakıyorum.

          2. bu mercedes hem aerodinamik hem hız bakımında redbulun nerdeyse bir asır önünde

            redbulun sadece aerodinamik olarak iyiydi hız olarak en yavaş araçtı hız açığını
            aerodinamik ile kapatıyorlardı

            başka sorun varmıydı

            1. Ricardodan sevgilerle diyip susalım bu arkadaşa bu akşamlık yeter :DDDDDD

            2. F1ciyiz’den inciler. Hız açığı aero ile nasıl kapatılıyor? Bir anlatsana merak ettim.

  20. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Hamilton Gridin kuşkusuz en iyi pilotu Alonso ile birlikte hala itiraz edenler var ilginç 🙂

    1. +1. Hamilton ve Alonso su anda en iyi olma unvanını paylaşıyorlar bence.

    2. Adamın söylemlerine karşı nasıl da sevindiler aman aman 🙂

      1. Onur Gentas avatarı

        Hayır sevinmedik. Malumun ilamına neden sevinelim.

      2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Bi bitmediniz 🙂

        Rosbergücü ,Vettelgücü,F1gücü derken sıra VET^1 ‘de umarım sende son bulursun yakın zamanda .

        1. Ricardogücü diye feyk hesap açıp bütün sezon bu vettelin ergen tayfasıyla uğraşacam uleyn 😀

        2. Harbiden hee o rosbergücü müydü nedi,ne oldu ona yawww….en son sezon sonu aglanırken bırakmıstık 😀 😀

        3. 4 senedir ortalıkta yoktu bu hamiltoncular sık sık uğrar oldu bu sene bak sen şu işe 🙂

          (VET^1 ‘de umarım sende son bulursun yakın zamanda) Ben burada 6 yıldır varım yakın zamanda da son bulmam sen yorma güzel beynini.Ayrıca sana ciddi derece de gıcık oldum. (Lewis-Hamilton(#TeamLH)

          1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
            Lewis-Hamilton(#TeamLH)

            2011’den beri buralardayım bu yıla özel degil yani.

            İstedigin kadar gıcık olabilirsin sıkıntı yok arkadaşım 😉

        4. Bir Rosberg Power vardı. Spa’daki temastan sonra burada “Rosberg şampiyon olacak” diyordu. Ona ne oldu? 🙂

  21. Rockford Fosgate avatarı
    Rockford Fosgate

    Hamilton hızlı bir pilottur, doğal saf hız konusunda ve günündeyse yenmesi zor bir pilottur kabul etmek gerekir, ama pistin en iyisi demek çok iddialıdır, Altında en iyi araç ve kendi seviyesinin 2 gömlek altında Rosberg ile yarışmıştır. En iddialı olduğu pole konusunda Rosberg’in gerisinde kalmış ancak yarışlarda aynı şekilde üstünlük kurmuştur. Psikolojik olarak daha zorlu ve en azından Rosberg gibi mühendislik yönü dışında, kendisi gibi safkan hızlı bir rakip pilotla neler yapabileceği herzaman bnm açımdan soru işaretidir. Vettel’e 4 sene en iyi araçla şampiyon oldu diye yapılmayan kalmamışken, Hamilton’ın çok daha dominant bir araçla, sıfır rekabet içerisinde, yaptıklarının bu kadar abartılması açıkçası çifte standarttan başka birşey değildir. 2010 ve 2013 dışında altında hep ilk 3 için yarışacak bir araç bulan Hamilton, sadece bu araçların getirdiği overrated ama tabi ki çok yetenekli bir pilottur.

    Altında en iyi araç olmadığı zamanlarda, şampiyonluk şansı zaten hiç bir pilot için söz konusu olamaz ancak Hamilton’ın bu zamanlarda çok da etkileyeci ve istikrarlı olmadığını da yaşayarak gördük.

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Rosberg gayet hızlı bir pilot bunu pol ve yarışlarda gösterdi 2 gömlek aşağı felan demişin.

      Yanında safkan hızlı bir pilotla ne yapacağını merek etmişin 2007 çaylak sezonuna göz atmanı tavsiye ederim.

      Vettel’e niye herkes laf atıyor diye yazmışın söyleyeyim 4 şampiyonluk almış bir adam ertesi yıl takım arkadaşına yenildiği için herkes laf atıyor.Taraftarların gözünde kendini kanıtlayamadığı için laf atıyor.

      Başka sorun varsa cevaplayabilirm 🙂 @vcarter15

      1. Rockford Fosgate avatarı
        Rockford Fosgate

        Benim hiç bir sorum yoktu yorumum da ama sen başka yorumlar yapmak istersen tabi ki yapabilirsin 😉 herkesin görüşüne saygım var sadece beni kör fanatizmin içine sokmayın yorumlarınızla yeterlidir.

        1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
          Lewis-Hamilton(#TeamLH)

          Kör fanatizmlik ?

          Sende daha fanatizmlik görmemişin.Dogruları söylüyorum sadece.

    2. 2007’den beri istikrarlı bir şekilde her yıl en az bir yarış kazanmış olması kendisinden her yıl söz etmemize yol açmıştır. Diyeceksin ki Mclaren ile başladı kariyerine her yıl kazanabilir işte tam da bu yüzden Grid’in en iyilerinden hatta bana göre de en iyisi

      1. Rockford Fosgate avatarı
        Rockford Fosgate

        Gridin en iyisi olmadığını söylüyorum sadece, en iyilerinden dersen ise katılıyorum.. Çok basit benim söylediğim ama kimse anlamamış maalesf.

    3. ”kendisi gibi safkan hızlı bir rakip pilotla neler yapabileceği herzaman bnm açımdan soru işaretidir.”

      2007 sezonuna bakabilirsin bunun için

      ”Vettel’e 4 sene en iyi araçla şampiyon oldu diye yapılmayan kalmamışken, Hamilton’ın çok daha dominant bir araçla, sıfır rekabet içerisinde, yaptıklarının bu kadar abartılması açıkçası çifte standarttan başka birşey değildir.”

      Bunun için de Macaristan Almanya yarışlarına tekrar bak bence. vettel 4kere şamp olduğu için söylenmiyor o laflar, ilk senesinde ricciye yenildiği için söyleniyor

      1. Rockford Fosgate avatarı
        Rockford Fosgate

        Lewis, 2007’de Alonso ile ilk senesinde çok iyi yarışmış ve galibiyet sayısı avantajıyla Alonso’nun üstünde yer almıştır. O sezon takdiri haketmiştir muhakkak ancak 2007 sezonu her anlamda enteresan bir sezondur. Casusluk skandalı, McLaren içinde yaşanan kamplaşma, Alonso’nun kendi çabaları sonucu takımda yalnızlaşması vs… Alonso ile Hamilton yalnızca bir sene yarışmış ve Hamilton öyle yada böyle kazanmıştır. Ancak rövanşı olmamıştır. Belki ikinci yıl Alonso denize dökecekti daha iyi şartlar altında bilemiyoruz. Aynı şekilde bu sezon da Kimi ve Alonso yarışmış ve sonuç olarak da Alonso Kimi’yi çok açık şekilde yenmiştir. Bu sene Alonso “F14T”yi Kimi’den daha iyi sürdüğü için Kimi’den daha iyi pilot sayılmamalıdır, belki öyledir ama bunun tescili asla F14T olmamalıdır. Bu hala test edilebilmiş bir durum değildir aynı şekilde Alonso-Hamilton düellosu da bence test edilmiş bir kapışma değildir. Vettel, Ricciardo’ya yenilmiştir, doğrudur. Redbull’un 4 senelik şampiyonunun yenilmesi büyük bir olaydır tabi ki, ama tek sozonluk performanslar, özellikle de yeni F1 döneminin ilk yılında çok aceleci yargılardır bana göre. Vettel’e balon dendiğini de Ric’e bu sene yenildi diye söylenmediğini hepimiz biliyorken, Ricciardo’yu öne sürmene şaşırdım açıkçası.. Adama 2 yıldır balon deniliyor 🙂

        1. Ricciardo’ya mı 2 yıldır balon deniliyor ?
          Ben öyle bişey görmedim açıkçası.

        2. Ricciye balon diyen var mı hiç duymadım ben.. 2007 yi önemli yapan şey hamiltonun çaylak olması ve 2006 2005 de alonsonun şamp olarak mclaren e alınması. sezonda son 2 yarış kala ham alonsodan 14 puan kimi den 17 puan öndeydi. çaylak olduğu için o sene şamp olamadı. değilse çok daha farklı olacaktı.

          Bir diğer mesele de eğer alonso hızlı olsaydı neden benimle bir çaylağa aynı muameleyi yapıyorsunuz diyeceğine önde olur ve kazanabilirdi. bu sene kimi nin durumundan çok da farklı değildi o sene yaşananlar.

          1. Rockford Fosgate avatarı
            Rockford Fosgate

            Yanlış anlamışsınız beyler, Vettel’den bahsediorum, Ric’den değil 🙂

    4. Onur Gentas avatarı

      Bu sene Hamilton istikrarsız mıydı? Yoksa araç mı istikrarsızdı.

      1. Rockford Fosgate avatarı
        Rockford Fosgate

        Altında iyi araç olmadığı zamandan bahsediorum dostum, bu sene istikrarsız olsa nolacak? En kötü 2. yanına yaklaşabilen mi oldu?

        1. – Fujide ilk pitlere kadar Lewisin ensesindeydi hop bi pit yağmurda rayda gibi giden araç güm duvara Alonso sonradan takım lastikleri bilerek fazla şişirdi deyince vay oyle vay böyle

          -2007 de Çin gp de ilk turlarda Hamiltonun tur başına Alonsodan 1sn hızlı idi.Sırf Lewis hızlı olması için agresif bi ayar seçtiler ama Lewisin lastikleri un ufak edeceğini hesap edemediler…

          -Gerçi gördük sonra ne oldu pit yolunu bile tutturamadı arkdas

          -Paralel evrende bile Alonsoya her şart ve koşulda 1sn takacak şahıs yeryuzunde yok.

          -2006 ya kadar süper süren Alonso ne oldu sürmeyimi unuttu Alonso o yuzden serzenişi vardı bana 1. pilot muamelesi yapın demedi Hamiltona verdiğiniz aracı banada verin dedi

          -Kaldiki Malezya ve Monzadaki gibi bir araç verildiğinde yapabileceklerini gördük

          -Nurburgrinde aldığı zafer hala akıllarda en ufak bi boşluğu bile değerlendiren bi pilotu kalkıp takımın karşısına almanın mantıksızlığını Ron amca cok acı bi şekilde güvendiği çaylağın sezon sonu çaylaklığını göstermesiyle anlamış oldu

          -Sonuc olarak macarıstan gp den sonra Alonso Lewisle eşit muamele gormemiştir
          Bu tutuma rağmen Alonsonun başarısı ortadadır

          1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
            Lewis-Hamilton(#TeamLH)

            Biz kaç sene Massa ile Alonso aynı araçla yarışmadı şimdi de RAİ ile Alonso aynı araçta yarışmadı deyince siz kanıtınız var mı diyorsunuz?
            Şimdi sizin kanıtınız var mı Hamilton ile Alonso’nun aynı araçta yarışmadığına dair.

            Birde 2006’ya kadar mükemmel süren Alonso 2007’de sürmeyi mi unuttu demişin.
            Bizde diyoruz 2013’e kadar mükemmel süren RAİ şimdi sürmeyi mi unutttu ? sizde unutttu,yeteneksizmiş diyorsunuz.

            Birde Alonso’nun o kadar çirkefliğinden sonra Ron Dennis’den iyi bir davranış beklenemez.

            Uzun lafın kısası Hamilton çaylak sezonunda çifte Dünya şampiyonunu yenmiştir.

            1. tablo ortada bence o sezon olanlarda ortada bu sezonla o sezonu bir tutarsan oda senin bileceğin iş 😉

              1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
                Lewis-Hamilton(#TeamLH)

                Şu F1’de değişmeyen tek adam Alonso iyi bir şey mi kötü bir şey mi bilemedim ama öyle.

                O sezonda da Alonso tek adam olmak istedi Ferrari’de de tek adam olmak istedi.

                McLaren’den istediğini alamadı ama Ferrari’den aldı.

                Alonso Faster than you…

          2. E tabi o sezon Alonso’ya yapılan bunca haksızlık şaibeli hareketlere karşı Alonso bu sezon sırf bu yüzden Mclaren’a katıldı demi ? 🙂 bu tarz yorumlar ne zaman bitecek okumaktan usandım yazmaktan usanmadınız

            1. http://www.trf1.net/formula1_haberler/83176-dennis-2007de-hata-yapmis-olabilirim.html
              Bunu oku sen bırak benım yorumlarımı 😀

              Ama şimdi dersiniz ki Santander iyi nakit yığmıştır Rona 😀

              NOT:Bu yorumun altına Macaristan 2007 videosu atanın laptopuna kar suyu kaçsın 😀

              1. Okudum olayı iyi yönetememiş olabilirim demiş sayın Ron patron o dönemde Alonso’da şuan ki kadar olgun değildi demiş Hamilton’da suç bulmuş ee sonuç? Buradan sen Alonso’nun aracını yavaşlattıklarını mı çıkardın ? 🙂 Bak güzel kardeşim bir takımın ya da pilotun fanı olmak güzel şeydir ama dozu aşmamak gerek aşarsak fanatizm olur altından kalkamayız ne yazık ki bizim toplulumuzda bu fanatizm seviyesinde

              2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
                Lewis-Hamilton(#TeamLH)

                Burada Alonso’ya yavaş araç felan verdik demiyor.

                Beklenen açıklama Alonso takıma gelmiş Alonso’yu karalayacak hali yok.

                Resimde sana gelsin 🙂

              3. Dennis ayrıca o dönemde tek suçlunun Alonso olmadığını, Hamilton’un da yaşananlarda payı olduğunu söyledi.

                Dennis “O döneme baktığımızda bu genç adam bir çok kişi tarafından seçilmiş olarak algılanıyordu.”

                “Ancak o dönemde o da daha olgun değildi. Yükselen olayda Lewis’in de rolünün olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

                sen bundan Ronun Alonsoya şuanki kadar olgun olmadığını söylediğini çıkardıysan ben daha bişey söylemem 😀

                burda ben dozu aşmam aşan arkadaslar cok hala bu sitede zaman zaman öne cıkan her pilotun ismini alıp ortalıkta fanatızmın ırzına gecen arkadas cok…

                Ben ”kendıme” gore olanı yazarım sen kendıne gore olanı yazarsın buna ben fanatıklık demem sen dersin 😀 bu işler göreceli işlerdir 😀 bence yorumlarımda fanatızm adına herhangı bi durum gormuyorum 😀 ha sen oyle goruyorsundur sana gore oyledır bişey diyemem 🙂

              4. Erg - SaikoRaiko avatarı
                Erg – SaikoRaiko

                “Ben ”kendıme” gore olanı yazarım sen kendıne gore olanı yazarsın buna ben fanatıklık demem sen dersin 😀 bu işler göreceli işlerdir 😀 bence yorumlarımda fanatızm adına herhangı bi durum gormuyorum 😀 ha sen oyle goruyorsundur sana gore oyledır bişey diyemem :)”

                http://www.youtube.com/watch?v=9oH4wGVftOk

              5. Hadi diyelim ben bir yanlış yaptım orada ki göreceli ”o” harfinden Alonso sonucunu çıkardım senin yaptığın hatalar ne olacak ? Alonso’nun lastiklerini şişiren de sensindir muhtemelen bu kadar iyi bildiğine göre hayal dünyasından çıkıp yorum yap bende yorum diye okuyayım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir