Piero Ferrari Maranello’daki Devrimi Destekliyor

yazar:

kategori:

Enzo Ferrari’nin yaşayan tek oğlu Piero Ferrari, yeni başkan Sergio Marchionne’nin liderliğindeki Maranello da yapılan devrime destek verdi.

Yeni V6 turbo motorlar döneminde galibiyet alamayan tek takım olan Ferrari’de özellikle üst kadroda ciddi değişiklikler yapılmıştı.

İlk başta Luca Di Monzetemolo’nu yerine Sergio Marchionne ve Marco Mattiacci’nin yerine Maurizio Arrivabene getirildi. Bununla birlikte Tombazis, Fry, Hamashima ile de yollar ayrıldı.

Piero Ferrari, Marchionne’nin yaptığı tüm değişimlere destek veriyor.

La Gazzetta Dello Sport’a konuşan Ferrari “Açıkçası onu dürüstçe konuşurken gördüm. Herhangi bir kaçamak olmadan veya bir politikacı gibi davranmıyordu”

“Kuşak değişimi ile beraber heyecan duyuyorum. Şirketler gelişmek için bazen kendisini yenilemesi gerekir”

“1961 yılının sonunda babam üst düzey yöneticileri göndererek herşeyin başına genç Mauro Forghieri’yi getirmiş ve herşey yeniden başlamıştı. Bunu unutmamalıyız”

“Babam bir bakıma Marchionne’yi anlardı”

“Marchionne bir işin gecikmesinden nefret eder. Onu tanıyorum ve sorunların çözümü konusunda oldukça çok çalışıyor. O büyük niteliklere sahip biri”

Ferrari, Montezemolo ve Marchionne’yi karşılaştırmayı reddediyor. “Bu farklı yollar, farklı karakterler ve farklı bir çalışma stili. Onlar farklı dünyadan gelen iki insan gibi”


Yorumlar

“Piero Ferrari Maranello’daki Devrimi Destekliyor” için 7 yanıt

  1. Bu degisikligi desteklemeyen sadece bizim Alonso fanlari var burda bskan.Su haberi okurlarsa belki biraz anlarlar

    1. Ben onlardan değilim ama desteklemiyorum o nasıl olacak 🙂

      1. Hocam sizin durumunuz farklı. Sizde o İtalyanlar gibi gelenekçisiniz, profil resminizden de belli zaten. Fakat siz de iyi bilirsiniz ki yeni F1’de Ferrari bu gelenekçilikten dolayı yeni gelişmelere uyum sağlayamadı. F1, yol araçlarıyla bağlantılı bir organizasyon olup, geleceğin yol araçları da ne yazık ki hibrid sistemi ve düşük silindir hacmi demek olduğundan başarı için bu devrimin gerçekleşmesi gerek. Bu değişimin olmasını bir F40 tutkunu olarak ben de desteklemiyorum, fakat üzülerek söylüyorum ki yeni F1’de başarının anahtarı maalesef bu.

        1. Gelenekçi olduğum doğrudur ancak bu yenilikleri sindirmediğim manasına gelmiyor hangisi daha doğru pozisyondaysa onlardan parçaları alırım 🙂 Kısadan geçeceğim Ferrari gelenekçi olduğu için mi ortada FXX, FXX K, F12, 458 gibi araçlar var 🙂 yani bana bu tabiri kolay kolay yediremez kimse. Kurumsal planda gecikmişliklere uğrama yada güncelliğin anında olamama gelenekçilikle felan alakalı değildir hem öyle şimdi oluşturulan algı gibi Scuderia’da Redbull döneminden itibaren berbat değildi son 1,5 senede çok kötüydü sadece bunu da her büyük şirket periyotlarla yaşar. Aynı anda her kulvarda ileri başarı her dönem mümkün değil mesela Ferrari 2000’lerde dominasyon yaparken yol makinelerinde bu kadar yani son 4-5 yılda ki kadar ilerici değildi bunların hiçbirisi de fiat patronuna ait değil anlaşıldığı kadarıyla da en azından otomotiv bölümünü batıracak.
          Bu arada bir anektod düşük silindir hacmi verimlilik demek değildir türkler en başta bu konuları eksik biliyor. Avrupalı devlerde bu algıyı çok güzel kurdu işin ayrıntısına vakıf olmayan insanlar üzerinde… pek ala amerikalılar ve japonlar cücük kadar çilekeş motorlar yapmadan da verimli olabiliyordu. İşte bunları söylemek gelenekçilik değildir birilerinin yalancılığını kabul etmemektir sadece. 🙂

          1. Söylediklerinizin altına imzamı atarım. Bende bir özet geçeyim tatlıya bağlayıp kapatalım. İşin arka yüzünde neler dönüyor bilemem, görüşlerinizde haklı da olabilirsiniz sonuçta bende Ferrari ile Fiat’ın fazla iç içe geçişmelerinden rahatsızım. Fakat ne demişler: Kıyamet kopmasa bile bir şey kopmalı. Kurum içi meselelerde de konjonktürel başarısızlıkların olabilirliği konusunda da haklısınız. Scuderia’nın aslında son yıllarda iyi olduğunu da söylemek mümkün ki en büyük rakipleri Williams ve McLaren’in önceki sezonlarda nerede olduklarına bakılırsa, Ferrari için iyi bile denilebilir. Burada mesele büyük ölçüde son sezon 6 silindir 1.6 litre 90 derece motor ile alakalı. -Gri noktalar konusunda diğer takımlar kadar kafalarının çalışmamasını Ferrari’nin dürüstlüğüne bağladığımı söyleyip geçiyorum(!) ve bunları başarısızlık olarak addetmiyorum- Sezon başlamadan daha tüm otoriteler bar bar bağırıyordu bu sezon Ferrari’nin yavaş olacağını. Sebebi belli: Ferrari fabrikasından daha önce böyle bir motor 1-2 tane belki de hiç çıkmadı. Bu ekibin yıllardır böyle bir tecrübeye sahip olmadığından dolayı ben bu değişimin gerekli olduğunu -maalesef- ifade ettim. Düşük silindir ve Hibrid, şahsen bu konunun fosil yakıt kaynaklarının gelecekte tükenmesi durumuna bağlı olarak bir alternatif olarak düşünüyorum. Düşük silindir hacmine geçilmesinin sebebinin de hibrid sistemine ön ayak olması ve yakın gelecekte tamamen buna dönüşmesi olarak görüyorum. Yani Formula E geleceğin F1’i hibridler de yol araçları gibi bir şey. Belki de yanılıyorum, fakat umuyorum ki -sizde bu düşüncedesinizdir- Fiat bizi yanıltır da Ferrari’nin hem yenilikçi hem de gelenekçi çizgisini korumaya özen gösterirler, böylece Enzo’da mezarında rahat yatıyor olur. 🙂

            1. Eyvallah var olasın kardeş büyüksün 🙂
              İşte bu yukarda söylediğin tecrübe ve küçük ölçekli motor konusu önemli ve hakikat işe birde buna tutarsa çılgınca bir şey olur hedefiyle hafif, küçük ebatlı motorda ekleyince böyle bir sonuç söz konusu olabiliyor. Böyle oldu diye herşeyi değiştirmenin kafasını ben anlamlandıramıyorum. Ferrari’nin şirket olarak değiştirilip dönüştürüldüğü ise çok açık işte fiat bunu yapıyor. Gerçekçi nedenlerini yada sözkonusu olursa başarısını yada sonuçlarını ileride göreceğiz. Bildiğim şudur Ferrari’yi Fiat büyütmedi sadece o ölçekteki supercarcılardan herkes batarken parasal olarak ayakta tuttu. Fiat grubunu varlığıyla geçmiş kafasıyla ve başarısıyla Ferrari güçlendirdi. Basitçe Maserati ve Alfa’nın bugün ki halini Ferrari’deki adamlara borçlu Fiat. Kendi adamlarıyla büyütemedi.
              Diğer fikrime ait nokta Düşük silindir fosil yakıtın geleceği ile ilgili değil emisyon yasaları yada kafası ile ilgili (bu kafa tanklar, jetler koştururken de pek kabul edilebilir değil benim açımdan) harcamayı düşürmede değil yani yoksa zira harcanan paraya göre eu luların 1.4 de elde ettiği verimi caponlar 1.8 den elde ediyordu zaten. Emisyon ve doğa derken de pompalanan şey dizel hani yani dünya temizliği sadece bir algıdan ibaret. usa ve jp üretimleri olmasa dizel üretimler çoğunluğa geçecek dünyada.. Dizelin ne yaptığını pek az insan biliyor. Bunların her biri uzun uzun yazılabilecek başlıklar 🙂 Yani emisyon yasaları da arge yaparken kirlettiğinden daha fazlasını halen kazandıramadı otomotive. raporlayamıyorlar 🙂 yazıp çizdikleri herşey tahmini.

              Aklıma geldi bak geçen yazdığım birşeyi paylaşayım.

              “aradan söyleyelim 10 ila 15 yıl sonra motorlar değişmeye başlayacak lab’lardakiler inmeye başlar yaşayanlarınız 2050 lerde çok farklı motorlar görecek ve likit yakıt tahrikli içten patlamalı motorların ömrü 2080’lerin ötesine kadar devam edecek. Sonrası manyetizmanın elektriğin devrinin başlangıcı. ”
              http://forum.donanimhaber.com/m_100727474/f_//tm.htm#100810184

              Anladın sen. O kaynakların tükenmesini yada içten patlamalı motorların genel kullanımdan düşmesini ben göremiycem de sen de göremiycen. 2090-2100 lere varabiliyorsan o başka tabi. Yani o da bi algı. 🙂

  2. Büyük Başkan Sergio Marchionne’nin liderliğinde biz tifosiler ilk polü podyumu zaferi ve şampiyonluğu merakla bekliyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir