Ron Dennis, Honda Motorunun Performansından Mutlu, Dayanıklılığından Endişeli!

Ron Dennis, 2015’ten itibaren kullanacakları Honda motorunun performansından etkilendiğini ancak dayanıklılık konusunda bazı endişelerin olduğunu söyledi.

Uzun süren Mercedes birlikteliğine son veren McLaren, 2015’ten itibaren Honda’nın turbo V6 motorunu kullanacak.

Dennis “Partnerimiz Honda için şu anki mücadele dayanıklılık ve zamanlama. Performans oldukça etkileyici ancak bunu sizinle paylaşamam.” dedi.

Honda’dan Yasuhisa Arai ise “Yeni kural paketi çok, çok karmaşık. Abu Dhabi’deki testlerde çok veri topladık ve daha orada McLaren Honda olarak tek takım olduk. Ortaklığımızda gelecek sene Melbourne’de kazanıp yeni bir dönemi başlatacağımıza güçlü bir şekilde inanıyorum.” dedi. dedi.


Yorumlar

“Ron Dennis, Honda Motorunun Performansından Mutlu, Dayanıklılığından Endişeli!” için 11 yanıt

  1. Piste çıkamadı ki performansını görsünler.

  2. Hızlı bir aracı dayanıklı yapabilirsin ama dayanıklı bir aracı hızlı yapmak cok zor is. Birinin sozuydu ama unuttum 🙂

  3. F-one-Driver avatarı

    Obaaaaaaaaaa! İlk yarış melbourne ve galibiyet hedefi, bence ciddi bir ışık var demek ki, böyle konuşamazlardı, bu çok büyük bir hedef.

    1. raikkonen1088 avatarı
      raikkonen1088

      Umarım sponsorların gözünü boyamak için değildir bunlar 🙁 Tek korkum o…

  4. Ferrari 5 senedir en dayanıklıda ne oluyor boşverin dayanıklılığı hızlı olun 3-5 yarış yarıl dışı kalında yeterki kalan yarışlarda galibiyete oynayın

  5. AVL ile çalışsınlar 🙂

  6. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Bu haberi daha önce okumuştum diye hatırlıyorum.

    1. Onur Gentas avatarı

      Ron daha önce performansdan umutluyum diye açıklama yapmıştı fakat sanırım Boullier dayanıklılıkla ilgili sorun yaşayabiliriz demişti.

      1. Onur Gentas avatarı

        Sonunda yorumlarım yayınlanmaya başladı:) Abdullah bey teşekkür ediyorum.

  7. Anladığım kadarıyla geçen gün Günay’ın söylediği şey gerçekleşmiş. Honda Ferrari’nin aksine dayanıklılığı neredeyse tamamen bir kenara bırakıp performansa odaklanmış. Bu durum kısa vadede takıma zarar verse de sezonun ilerleyen kısımlarında dayanıklılığı halledip 2016 için çok harika bir motor ortaya koyabilir. 2016’da Ferrari de bu sezon ki yapılanmasının meyvelerini toplayacaktır bence. Kaldı geriye Renault. RBR’den getirilen mühendisler bu sezon yazılım sorunlarını çözmelerine yardımcı oldu ancak bu durum nereye kadar bu şekilde devam edecek bu durum Renault’a büyük kayıplar verdirtiyor. Adamlar motor satamaz hale gelecek bu şekilde devam ederse ki yaptığı motordan komple zarar edip iflas edecekler. Ama performans olarak yaptıkları anlaşmalar onları da iyi bir duruma getirecek.
    Sanırım 2016 da yeniden 2008 deki gibi çok kazananlı sezonlar görebileceğiz 🙂

    1. Bendeki sadece teori. Bunu göze alabileceklerini sanmıyorum. Bakarsınız yaparlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir