Montoya, Sorun Yaşayan Şampiyonların Halini Anladığını Söylüyor

yazar:

kategori:

Juan Pablo Montoya, şu anda sorunlar yaşayan eski şampiyonlar Fernando Alonso ve Lewis Hamilton’ı çok yi anladığını söylüyor.

33 yaşındaki Montoya İspanyol EFE haber ajansına verdiği demeçte, “Onlar için (Alonso ve Hamilton) kulübe hoş geldiniz demek istiyorum. Şu anda onların başına gelen oldukça üzücü.” dedi.

Montoya, F1’de başarının sadece en iyi araca sahip olmakla elde edildiğini ve bunun fazlasıyla monoton bir hâl aldığını düşünüyor.

Ayrıca motorsporlarının zirvesi olarak adlandırılan sporun diğer yanlarının da gözünü açtığını söylüyor.

“Başlarda mücadele edip orada olmaktan zevk alıyorsunuz. Hızlı tur zamanları elde ettim, pol pozisyonları kazandım ve yarışlar kazandım. Harika bir rüyaydı.”

“Ancak iki üç yıl sonra takımdaki her şeyin nasıl işlediğini görüyorsunuz, her şeyin nasıl ustaca idare edildiğini. Kazanmak için belli takımlarda olmanız gerektiğni görüyorsunuz ki bu da çok sinir bozucu.”

 


Yorumlar

  1. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    raikkonen nin kaç tane olayı var bunun kaç tane.kimi jpm yi zamanında ezdi geçti jpm arkasına bakmadan kaçtı sezon ortasında.istikrarsız bir pilottu.iyi oldu gittiği.

  2. Mclaren'de olmak büyük bir ayrıcalık, çok büyük bir takım, öte yandan montoyanın orada yapamayacağı belliydi, zaten F1'in baskılarından sıkılan bir pilotun aşırı disiplinli bir takıma gidip iyice sıkıntı altına girmesi performansını direk etkilerdi, ki adam resmen kaçtı, hem mclarenden hem F1'den…

  3. Montoya McLaren'e geçerken bir şey söylemişti. (Kelimesi kelimesine aynı değil ama hemen hemen) "Arkalarda yarışan bir Williams'ta olmaktansa motorundan dumanlar çıkaran bir McLaren'de olmayı tercih ederim."

  4. Raikkonen de tur bindirirken Klien'e arkadan çarptı. O zamanlar bizim takımdaydı ve bazıları epeyce alay etmişti. Tur bindiremeyince beceriksiz olunuyorsa Raikkonen beceriksiz bir şampiyon. Öyle mi yani?

  5. Mclaren benim gözümde oldukça soğuk ve ruhsuz bir takım. Ruhsuz derken tarihi yok öyle yada böyle demiyorum. büyüklüğü tartışılmaz, saygıda duyarım gerek taraftarına gerek çalışanlarına, ama bu ben ilk f1 i izlemeye başladığım zamanlardan beri benim gözümde böyle, bence mclaren soğuk ve itici bir takım… Ve bu cümledeki -bence- kelimesini vurguluyorum, ayrıca yaptığın yorumla nasıl biri olduğunu çok iyi belli etmişsin… Benim yorumlarımı beğenmiyorsan, o senin bileceğin iş, ister okuma ister oku kendi çapında düşüncelere dal beni alakadar etmez ama bu sana bana hakaret etme hakkını kesinlikle vermez, kimin müsvette olduğu çokta iyi belli oluyor…

    yorumumunda arkasındayım, montoya gibi ateşli, duygularını dışa vuran bir pilotun mclaren gibi bir takıma gitmesi benim için hayalkırıklığındanda ötedir, Montoya orta sıralarda sürünen Willams'ta bile çok daha başarılı olabilirdi.nokta.

  6. kim ne derse desın adam 10 numara pilottu gelecek sene takımımın kokpıtınde gormek ısterım bılyrm f1 e donmek ıstemıyor ama renault olarak bu denlı tecrubelı bır pılota ıhtıyacamz var alonso gıderse montoya ve grosjean ıyı bır ıkılı olur

  7. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Oversteer müsvettesi tahrik edici şekilde konuşmaya devam ederse ortalık yine bozulur.Editörlerden son yorumunun silinmesini önemle rica ederim." Ruhsuz "

  8. Montoya beni iki kere üzdü…
    ilkinde ruhsuz mclaren'e giderek
    ikincisindede F1 i terkedip nascar yolunu tutarak…

    şöyle sevdiği türden bir araçla tüm pilotlara ağzının payını verir bence pistte… Belki şampiyonluk kazancak kadar istikrar yakalayamaz -gene- ama heyacan katar…

  9. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    nedense bu adamın bir haberi olduğunda her kafadan bir ses çıkıyor,yok efendim söyle ayptı böyle yaptı,yahu adam f1 den gideli yıllar oldu,hala bu kadar ses getirebilen biri ve çok sayıda fana sahip bir adamdır,hem de herhangi bir fiziki özelliği sayesinde kazanmadı bu fanalrı safkan yarışçılığı sayesinde oldu bütün bu olanalr..ayrıca suan bazı arkadaşların beğenmediği nascar serisi 100 küsur ülkede canlı yayınlanmakta ve her pilotun altında birbirine yakın güçlerde araçlar var,bu seriyi küçümseyen arkadarlar otursunlar kendilerini küçümsesinler,emeğe saygısızlık etmesinler,berbat willaims araçlarıyla schumi'li yıllara tek heyecan katan adamdı yalansa söylesin biri,öyle ya da böyle.söylediklerinin her harfi doğrudur,her zmaan olduğu gibi;senin gibisi gelmez juan..

  10. 2006 Kimi Raikkonen'in ortalaması 3,61…

  11. Ayrıca burada kimse Montoya'nun plotajına bir şey söylemedi (ki McLaren'da Pedro De La Rosa 2,35 ortalama yapmış yarış başına Montoya 2,5-pek iyi sayılmaz). Ben Williams'taki bir kara lekesini söyledim (Nürburgring RSC'ye çarpma). Bu olay Montoya'ya gıcık kapmamın bir nedeni mesela.

  12. Bir pilotun sevilmesi için Ferrari kokpitine oturması gerekmiyor.
    Mika Hakkinen Ferrari kokpitine oturmadı ama en çok sevilen ve saygı duyulan pilotların başında geliyor.

  13. ''Juan Pablo Montoya, şu anda sorunlar yaşayan eski şampiyonlar Fernando Alonso ve Lewis Hamilton'ı çok yi anladığını söylüyor.'' Raikkonen'i acaba niye katmamış bunların arasına 🙂

  14. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    JPM'nin sevilen bir pilot olması için Ferrari koltuğuna oturmasımı lazımdı acaba anlamış değilim.:D Hiçte yeteneksiz bir pilot olduğunu sanmıyorum tek hatası mclarene geçmesi olmuştur.William dönemleri çok parlak geçti.MSC ile girdiği mücadeleleri izlemek zevk ve heyecan vericiydi.Montoya için yeteneksiz diyen arkadaşlara 2004 Spa yarışını MSC'yi bus stop virajında geçişini izlemesini öneririm kapak olur.Sadece bundanda ibaret değil..

  15. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    hah! rüya olduğunu anladınmı:D schumi,alonso,kimi bozdu senin rüyanı.gerçek hayata döndüüğünde şok geçiriyordun.beceriksiz ralf i yenerek pilot oldum sandın ama.sen daha tur bindirmeyi bile beceremeyen bir palavraydın.hadi git dön çıkartma resimli oyuncak araba yarışlarında 300-500 tur.

  16. f1 in bireysel bir spor olmadığını anlamakta bende epeyce zorlandım, ne yazıkki f1 tam anlamıyla bir takım sporu. en iyilerin bir arada olmasıyla başarı gerçekleşiyor.

  17. keşke şuan Mclarende hala yarışıyo olsaydıı onu izlemek müthiş.

  18. Benim Montoya'ya Williams günlerinden beri bir gıcığım var. Almanya'da RSC'nin arabaya bilerek çarpması gibi saçma olayları olmuştu. Ama açıklamaları doğru.

    "Montoya, F1'de başarının sadece en iyi araca sahip olmakla elde edildiğini ve bunun fazlasıyla monoton bir hâl aldığını düşünüyor." "Kazanmak için belli takımlarda olmanız gerektiğni görüyorsunuz ki bu da çok sinir bozucu."
    sözlerinin altına imzamı atarım.

  19. umit isbilen avatarı

    keşke dönse ama imkansız nefret ediyor adam f1'den

  20. montoya neden gıttın sen ya ben cok sevıodm senı keske gerı donsen gelecek sene

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir