FIA "FOTA Kendi Başına Kuralları Sonuçlandıramaz"

yazar:

kategori:

FIA, kendisinin üyesi olmayan takımların tam desteğini almadan Formula 1 Takımlar Birliği’nin kendi başına kurallara son şeklini veremeyeceğini söyledi.

FOTA takımları yarın Nurburgring’de kendilerinin üyesi olmayan Williams ve Force India ile birlikte yeni 3 takımın yetkilileri ile 2010 planlarını görüşmek için biraraya gelecek ve FIA gelecek seneki kuralların değişmesi için tüm takımların aynı şeyi savunması gerektiği konusunda uyardı.

FIA, FOTA ve FOTA dışında ve aynı zamanda Ferrari Başkanı Luca Di Montezemolo’ya ayrı ayrı gönderdiği mektupta, kurallarda değişime gitmeden önce tarafların hepsinin onayının alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Geçtiğimiz haftalarda FIA ve FOTA arasında özellikle bütçe sınırı konusunda büyük tartışmalar yaşanmış ve FOTA kendi serisini kurmakla tehdit etmişti. Ancak daha sonra tarafların  bütçe sınırı ve Max Mosley’in başkanlığı konusunda anlaştıkları ve böylece FOTA’nın yeni seri fikrinden vazgeçtiği belirtildi.

Ancak bütçe sınırının değişmesi konusunda yeni takımlar FOTA’ya zorluk çıkarabilir çünkü bu 3 yeni takım F1’e giriş için başvuru yaptıklarında bütçe sınırının 40 Milyon pound olacağı belirtilmişti.


Yorumlar

  1. williamsf1 team avatarı
    williamsf1 team

    bence bu yenı takımlar fotanın nekadar guclu oldugunun farkındalardır ve fotanın yanında yer alıcaklardır buyuk ıhtımalle yarın kı toplantının ardından 3 yenı takım ve 2askıya alınan takım fota uyesı olarak toplantı noktalanacak ……….

  2. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    mosleye sadaket yemini edip f1 e giriyorsun bu mudur mühendislik. şimdi fia böceklerle fota yı avlamaya çalışyıor

  3. Yeniler pek yeni sayılmazlar aslında, mutasyona uğrayıp geri dönenler diyebiliriz aslında.

  4. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Yeniler kendilerini fia nın oyuncağı olarak görüp FOTA karşısıa çıkmaya çalışırlarsa , şanslarını zorlamış olurlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir