Efsaneler Yeniden Pistte

yazar:

kategori: ,

2014 Historic GP, Monako


Yorumlar

“Efsaneler Yeniden Pistte” için 5 yanıt

  1. En basit virajdan çıkarken bile arkanın bırakması müthiş. Bir de arabalarda fren yok gibi birşey sanırım, üç gün öteden frene asılıyorlar.

    1. Eh carbon seramikleri yok tabi. 🙂 otomotiv de ki en büyük devrimlerden birisidir bu.
      Mesela 90’larda ve bir dönem öncesine kadar Porsche gibi cup araçlarında bunun yokluğunda gazlama değil frenleme terletirmiş yavaşlayacağım derken bir anda kerbün üstünden uçup takoz recep vurmuş gibi olurmuşsun. abs ve seramik yokluğunda gt3 düzeyinde bir sahneyi epey yorumlamıştık eski yıllarda çok sağlam bi arkadaşla tarif edemeyeceğim anektodlar geçmişti.

  2. ScuderiaKimi avatarı

    Motor ve şanzıman gerçekten harika , sadece frenlemede ağırlık oranı değişiyor , direkt pilotun zeka ve yeteneğine kalmış bir mücadele. viraj giriş ve çıkışlarında arkadan kayma çok fazla çekiş kontrolün pilotlar için hayatı kolaylaştırdığı gerçeği bir kez daha ortaya konmuş.
    Birde bana maserati f1’de olmadı diyen arkadaşa site cevabı vermiş oldu.
    Bıçak sırtı sürüş tarzı , hataya yer yok.

  3. F-one-Driver avatarı

    Gerçekten çok güzelmiş, araçlar inanılmaz derecede yorucu ve sert ama bir o kadarda frenlemelerde buz pistinde gibi tepki verdiğinden yumuşak kullanım gerektiriyor. Ama hakikaten pilotluk o zaman bir başkaymış…

  4. Kullanımı ne kadar zor ve yorucu makinelermiş. Bunlarla şampiyon olan adamlar şimdiki hızlı oyuncakları görseler dudak bükerdi herhal. Herşeyin manueli candır.
    Dedelerin lafı “peeeh biz 4 yıl askerlik yaptık” 🙂

    Şu dünyada ki en güzel organizasyonlar isle tt ve historic seriler….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir