FIA "FOTA Gözlemci Statüsünü Biliyordu!"

yazar:

kategori:

FIA, FOTA takımlarının dünkü toplantıya gelmeden önce toplantıya “gözlemci” statüsü ile katılacaklarını bildiğini iddia etti.

8 Formula 1 takımı FIA ile yaptığı dünkü toplantıda kurallara bir etkilerinin olmadığı gerekçesi ile erken ayrılmıştı.

FOTA bu hareketin ardından FIA’nın sporun geleceğini tehlikeye attığını söyledi ve toplantıda sadece gözlemci statüsü ile kalacağını öğrendi.

Ancak FIA yaptığı açıklamada kuralda değişiklik için 13 takımın birlikteliğinin zorunlu olduğunu söyledi.

FIA açıklamasında “FOTA’nın dünkü Teknik Çalışma Grubu’ndan erken ayrılma kararından önce FIA Başkanı 2 defa FOTA başkanına, 2010 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda kural değişikliği için yayınlanan kurallar altında spora girecek olan takımların hepsinin onayının gerektiğini bildirdi.”

“Bu Uluslararası Sportif Kuralları ve aynı zamanda FIA ile anlaşması olan takımlar yüzünden gerekli. Bunu Dünya Konseyi ya da Genel Meclis bile değiştiremez. Motor sporları yönetimi konusunda az bilgisi olan bile bunu bilir.

“2010 Dünya Şampiyonası’na katılacak 5 takımın kuralların değişimi konusunda anlaşmaları gerekiyor.”

“FOTA’nın bu konuda toplantıda bilgilendirildiği düşüncesi tamamen yanlış. Bu onların motor sporlarının temel prensiplerini bilmediklerinin bir göstergesi olabilir.”sözlerine yer verildi.

FOTA takımları toplantının ertelenmesini istediler ancak kurul 2010 şampiyonası öncesinde birlikte karar verilmemesi halinde yeni Concorde anlaşmasının mümkün olmayacağı nedeniyle reddedildi.

FIA bugünkü açıklamasında anlaşmanın bir kaç gün içerisinde imzalanabileceğini söyledi ve bu uzamanın FOTA’nın tamamiyle yeni 350 sayfalık döküman göndermesinden kaynaklandığını öne sürdü.

FIA, FOTA’dan bu tür bir girişim beklemediğini ancak buna rağmen anlaşmanın imzalanacağı konusunda iyimser olduğunu da ekledi.

Açıklama “FIA’nın FOTA ile Paris’te yaptığı anlaşma yönetim konusundaki bazı değişiklikler ile 1998 Concorde anlaşmasını uzatma üzerineydi. Bu F1 Komisyonu’nun gelecekteki kuralları FIA Senatosu ile yürütmesini içeriyordu.”

“Ancak 25 Haziranda biraz değiştirilmiş 1998 Anlaşması yerine 350 sayfalık yeni bir Concorde anlaşması geldi.” şeklinde devam etti ve FIA bu dökümanları değerlendirmek için avukatlarının çok sıkı çalıştıklarını ve bir kaç gün sonra anlaşmaya son şeklini verebileceklerini iddia etti.


Yorumlar

  1. yine başladı tartışmalar.

  2. hayır aslında. fota dışında yer alan takımların gücünü kullanarak karışıklık çıkarıyor fia

  3. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    YEni takımlarıda fota içine aldırıp , karışıklık çıkartacaklar.

  4. noluyo ne bitiyo anlamış değilim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir