Ecclestone 1000 Beygirlik Motorlar İçin Zorluyor!

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Bernie Ecclestone, 2016 ya da 2017’de hem motor hem de bir çok açıdan farklı bir Formula 1 olması için takımları zorluyor.

Ecclestone’nin mevcut sessiz ve daha güçsüz turbo V6 motorları istemediği bilinen bir gerçek. Ecclestone bir çok kez bu motorlardan kurtulma teklifi yapsa da henüz istediği desteği bulamadı.

Auto Motor und Sport’tan Tobias Gruner, yarın bir toplantı yapılacağını ve bu toplantıda Ecclestone’nun çeşitli radikal fikirleri teklif edeceğini söyledi.

Habere göre Ecclestone 2015 ya da en genç 2017’de 1000 beygirlik turbo motorların olmasını teklif ediyor. Bu motorların daha ucuz ve daha gürültülü olacağı söylenirken yakın akış limitinin artması ve ERS’nin standartlaştırılması bekleniyor.

Bunun dışında gelecekte Formula 1 araçlarının daha büyük lastikler ve daha az aerodinami ile daha agresif hale gelmesi, sürüşünün zorlaştırılması bekleniyor.

Bu değişikliklerin 2017’den önce devreye girmesi beklenmezken tam olarak bu değişikliklerin olup olmayacağının ay sonunda ortaya çıkması bekleniyor.


Yorumlar

“Ecclestone 1000 Beygirlik Motorlar İçin Zorluyor!” için 19 yanıt

  1. 1000 HP eskiden büyük rakamdı şimdinin 600-650 hp bant üretimi araçlarıyla 100-150k $ gibi rakamlara rahatlıkla BİN’in üstüne çıkıyorken hedef 1000 hp değil 1 milyon toplam arge harcamaları basit, ucuz motorlar olmalı….

  2. Daha az aerodinami + Daha fazla motor gücü/saf güç. F1’in temeli budur.

    1. Erg - SaikoRaiko avatarı
      Erg – SaikoRaiko

      Hönks? F1’in temeli maksimum aero değil midir yau? Drag yarışı mı bu? Drag’ta bile aero belli bir seviyede önemlidir gerçi.. Neden F1 araçları Nascar aracına bir turda 15 saniye fark atıyor? Motor gücü farkından mı?

      1. SCUDERlA FERRARI avatarı
        SCUDERlA FERRARI

        f1 i redbull egemenliğinin başlangıcından beri izlemeye basladın sanırım

        1. Erg - SaikoRaiko avatarı
          Erg – SaikoRaiko

          Hayır, JV’un şampiyon olduğu yıldan beri.

          Neden Williams-BMW marjinal bir burun tercih etmişti zamanında? Motorları çok mu güçsüzdü?
          Boş boş konuşmayın.

          1. Ben aerodinami daha önemsiz demedim ki. Sadece geçmişten günümüze F1’de aerodinami / motor dengesinde motorun her zaman öne çıktığını söyledim. Nasıl böyle bir anlam çıkardın anlayamadım.

  3. Bernie sevmem ama bu motor işin de haklı…

  4. Kısa vadede bu motorlardan kurtulamayız ama en azından 2016’da gelecek olan değişiklikler belki bu motorları kötünün iyisi konumuna getirebilir.

  5. 2019’a kadar bu motorlardan kurtulabileceğimizi sanmıyorum.

  6. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Bu adami severim, F1’i bu gunlere getiren ve bu noktaya tasiyanda bizzat kendisidir ama son zamanlarda cok mantiksiz isler yapmaya basladi. Artik gorevini baska kisilere devretmesi gerektigini dusunuyorum.

  7. genel olarak motorlar 1000 beygir olursa bu durumda yine şasi ön plana çıkacak ve red bull avantajlı konuma gelecek şasi konusunda da ciddi adımlar atılmalı böyle bir kural olursa

  8. 1000 degilde 1000den daha fazla deniyor hatta 1200 beygir. Bu arada ferrarinin yeni motoru cesaret verici sonuclar vermis

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Başkan ‘Wowww’ dedi.

      1. SCUDERlA FERRARI avatarı
        SCUDERlA FERRARI

        korkular ile yaşamaya alışın birgün o ferrari motoru en tepede olacak buna hazırlanın.

        1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
          Lewis-Hamilton(#TeamLH)

          Ne korkusuyla yaşayacam biz mücadeleyi severiz. 😉

      2. Domanicali , uykusundan kabusla uyanarak wowww demis , ferrariyle gecen zor zamanlardan kalma wowsenderemus tanısı konmus kendisine.

        şaka bir yana ben yeni ekibe inanıyorum , bu sefer hayal dünyasında yasamıyrlar , dev aynasında çalışımıyor tepeden bakmıyorlar digerlerine. Muhtac oldugumuz yere basma kuvveti ve beygir gücü damarlarımızda akan asil kanda mevcuttur biz ferrariyiz 😀

        1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
          Lewis-Hamilton(#TeamLH)

          Sana katılıyorum 🙂

    2. Sulonso (Alonso nereye ben oraya) avatarı
      Sulonso (Alonso nereye ben oraya)

      Bunlar yine kaptırdı kendini 😀 Ferrari 2015’te şampiyon havasına girmeseler bari 😀 Sonuç yine hüsran olacak 😀

  9. ama ozman ergenler nasıl surcek 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir