Button Rahatlamanın Yanlış Olacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Şampiyona lideri Jenson Button, Brawn takımının sezonun kalan yarışları için rahatlayıp sadece puan almaya odaklanmasının doğru olmayacağını söylüyor.

Britanyalı pilot şu anda liderlikte rahat bir durumda olsa da Red Bull’larla mücadelenin ne kadar önemli olduğunun da farkında.

“Şampiyonada yenilmez duruma gelecek puanları alana kadar asla rahatlamamalısınız. Her şey olabilir, bir sorun yaşarsınız ve arkası gelir.”

“Eğer Red Bull her yarışta önümüzde olursa şampiyonluğu kolayca kazanabilirler. Onlarla mücadele etmeliyiz. Arkamıza yaslanıp rahatlayamayız. Şu anda da rahat değiliz ve bence bu heyecan ve adrenalin açısından hoş bir şey.”

“Silverstone’un ardından fabrikadakiler çok sıkı çalıştı ve önümüzdeki üç yarışta hazır olacak parçalar iki yarışa yetişti. Red Bull’daki Mark ve Sebastian olmaktansa Brawn’daki ben olmayı tercih ederim.”

Button, Almanya yarışı için Silverstone’dakinden daha iyimser olduğunu söylüyor. Brawn aracının soğuk havalarda lastikleri yeteri ısıya getiremediği biliniyor. Ancak button süper soft lastiklerin kullanılack olmasının kendilerine fayda sağlayacağını düşünüyor.

“Bu haftasonu sıcaklığının 20 derece civarında olması bekleniyor ancak burada sorun olacağını sanmıyorum çünkü süper soft lastikleri kullanacağız.”

“Bahreyn, Monako ve Çin’de kullandığımız lastiklerin aynısı. Bu lastikleri iyi kullanıyoruz. O sıcaklıkta bile iyi kullanabiliriz. Belki de diğer takımlar sorun yaşarlar.”

“Sert lastiklerin herkes için sorun olacağını düşünüyorum. Onları çalıştırmak zor olacak. Bna göre lastik hamurlarının birbirne yakın olacak olması harika bir fikir ve Macaristan’da böyle olacak.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir