2016 Lisans Kurallarına Göre Schumacher Formula 1’e Dönemezdi

yazar:

kategori:

2016 yılında hayata geçirilmesi planlanan yeni lisans kurallarına göre Michael Schumacher 2010 yılında Formula 1’e geri dönemezdi.

Max Verstappen’in 17 yaşında Formula 1’de yarışacağının açıklanmasının ardından FIA lisans kurallarında değişikliğe gitmişti.

Yeni kurallara göre genç pilotlar artık alt kategorilerde daha fazla zaman geçirmek zorunda.

Alman Auto Motor und Sport muhabiri Tobias Gurner’in haberine göre 2016 yılındaki bu sistemle beraber Daniel Ricciardo, Jenson Button ve Kimi Raikkonen gibi pilotlar Formula 1’de olamazdı.

Habere göre Formula Renault, F3 ve dünya serisinde mücadele eden Daniel Ricciardo bu kurala takılıyor.

Ayrıca Formula 1 dünya şampiyonları Kimi Raikkonen ve Jenson Button’da bu kurala takılıyor.

Gruner “DTM şampiyonu Paul di Resta da süper lisans alamazdı” dedi.

Eğer bu sistem 2016 yerine 2009 yılında uygulansaydı Michael Schumacher Formula 1’e dönemezdi.

 

 


Yorumlar

“2016 Lisans Kurallarına Göre Schumacher Formula 1’e Dönemezdi” için 6 yanıt

  1. Alt serilerde kazanılan tecrübeye göre puanlama yapıp Formula 1 tecrübesine 0 puan verirsen olacağı budur. Kural koyarken zerre kadar düşünmemişler üzerine.

  2. FIA saçmaladıkça saçmalıyor.

  3. Kurallarda pilotların geri dönüşlerine izin veren maddeler yok muymuş? Ulan FIA!!!

    Bu konu çok uzatıldı. Yok o giremezmiş, yok bu giremezmiş. Bu adamların F1’e girdiği zamanlarda paralı pilot olarak koltuk bulamıyordun. Yetenekli de olman gerekiyordu. O zaman bu kural olsaydı en kötü bir sene geç girerlerdi, yine girerlerdi. Serhan Acar da gazeteciliğin temellerinden olan sansasyonel haber yumurtlaması çalışmaları kapsamında bunun hakkında yazdı. Gereksiz.

    Bu kuralda saçma olan şey serilerin puanlaması ile alakalı. Belki de FIA kendi serilerini öne çıkarmasının sebebi olarak sportif kurallarının bu serilerde tamamen aynı olmasını temel almıştır.

    1. Sabah bende aynen senin yazdığın gibi düşünmüştüm bunları da haber diye yapıyor birileri şeklinde… dedim salla yazmayalım 🙂
      Akşam üstü serhanın yazdığını görünce dedim bunu paylaşam bari. 🙂 yazdığını okurken arkadaşlarda onaylamış biraz önce 🙂

  4. http://www.serhanacar.com/haber/378/2016-f1-super-lisans-uygulamas%C4%B1

    dikkate değer bir yazı.

    Okuyunca son zamanlarda benim de aklıma hücum eden şey güya bu derece motorsporu geçmişi olan bir başkan federasyonun başında bulunuyor ama saçmalıklar katlanarak artıyor. Nasıl beceriyorlar anlamak güç bu yaşta insanlar bu kadar bunar mı. Ya bu adamları ahmaklar kandırıyor yada otomobil federasyonları altında eziliyor bu herifler. En doğru seçimi yapması gereken federasyonlar sapıtıyor FIA, UEFA, bisikletçiler felan doğru yönetilmiyor malesef büyük ihtimalle yolsuzluk dolandırıcılıkta alıp başını gitmiştir avrupa kafası çöküyor yavaş yavaş galiba. Vakti zamanında biraz dürüst olsalardı da F1 şu FIA’nın altından kurtulabilseydi keşke… 23 nisan da 10 tane çocuk koy kaldırma koltuktan bunlardan daha iyi yönetir bu işleri. 🙂

  5. fia adam olsa ergen cocugun yarısmasını engeller. ama seri sadece para uzerine dondugu icin kılını kıpardatamaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir