Bruce McLaren

1937 yılında Auckland’da dünyaya gelen McLaren, Formula 1 macerasına 1959 yılında Monaco’da başladı.

Formula 1’de mücadele ettiği 12 sezonda Eagle, Cooper ve McLaren takımları adına 98 yarışa çıkan Avustralyalı pilot, 1 dünya ikinciliği, 2 dünya üçüncülüğü, 4 galibiyet, 3 en hızlı tur, 27 podyum ve 196.50 puan elde etti.

Kariyeri boyunca Jack Brabham, Masten Gregory, Giorgio Scarlatti, Chuck Daigh, Ron Flockhart, Tony Maggs, Tim Mayer, Phil Hill, John Love, Jochen Rindt, Chris Amon, Dan Gurney, Denny Hulme, Derk Bell, Andrea De Adamich, Peter Gethin ile çalışma fırsatı yakalayan McLaren, 1970 yılında geçirdiği kazanın ardından hayatını kaybetti.

McLaren’in çıktığı son yarış 1970 Monaco GP’dir.


Yorumlar

“Bruce McLaren” için 4 yanıt

  1. kendı tasarladıgı otomobıl ıle yıne kendı adını verdıgı takım altında modern formula 1 de yarıs kazanan ender pılot.

    yıne kendı tasarladıgı otomobılı m8 can-am serısınde yarıstırma arefesınde ıken yarıs oncesı test sırasında kaza sonucu hayatını kaybetmıstır.

  2. Arkadaşlar bunları iyi güzel uğraşıyorsunuz ekliyorsunuz da kaybolup gitmemeli. Bu tip pilot, araç, takım için yazdıklarınız F1 içeriği olarak üst menu de ansiklopedi vs olabilir biryerden ulaşılabilmeli. Yoksa böyle birşey varda ben mi göremedim. Birçok isme ve teknik bilgiye dair haber paylaşıyorsunuz bunlar editlemek için ciddi vakit harcamadan ansiklopedik, sözlük bilgisi olarak yer almalı bence. Zamanla editleme imkanı da oluşabilir belki.
    Mesela bu tip insanlar için takım, markaların kuruluş hikayesi felan da kısaca verilebilseydi iyi olurdu.

    Çok alakalı değil ama uzun yıllardır sadece F1 değil tüm motorsporları ve sport makinelere dair lafsalatası yorumlardan ziyade kısa teknik içerikli yorumlar barındıracak mesela oversteer, ecu, open whell, homoluge, ats, iat nedir gibi ekşi sözlük clonu ingilizce ve türkçe bir format fikrim vardı ama bir türlü gerçekleştiremedim ertelenip duruyor elde de itimat edilebilecek becerikli webci çocuk olmayınca kalıyor bi kenarda yıl yıl yoğunluğum da gittikçe artıyor malesef sizle mi yapsak napsak 🙂 dünyada teknik adamlarında birşeyler ekleyebileceği böyle bi açık var f1technical açığı kapatamıyor. Foruma ekleme planı yaptığım kaç tane haber gibi şey oldu kaldı gitti malesef

    Allah size kolaylık versin. 🙂

  3. McLaren’in yaratıcısı güzel insan topragı bol olsun.

  4. Bizlere ezeli bir rakip kazandırdığı için mclarene tesekkurler <3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir