Bird: F1 Takımları Sadece Paralı Pilotlarla İlgileniyor

yazar:

kategori:

Eski Mercedes test pilotu Sam Bird, Formula 1 takımlarının en iyi sürücülerden ziyade paralı pilotlarla ilgilendiğini düşünüyor.

28 yaşındaki Sam Bird son yıllarda GP2’de yarışmış ve aynı zamanda Mercedes’in test pilotluğunu yapmıştı.

Bu yıl ise Formula E’de yarışan Bird sezonu ikinci sırada götürüyor.

Bird, yeteneğin artık Formula 1’de yarışmak için yeterli olmadığını söyledi.

“Formula 1’de kimse ‘tanrım benim ona sahip olmam lazım çünkü o çok iyi bir sürücü’ demiyor. Eğer paranız yoksa, ne kadar iyi olursanız olun size bakmazlar”

“Fernando Alonso, Nico Rosberg, Jenson Button ve Lewis Hamilton çok uzun yıllar burada kalamaz. Peki uzun vadede onlar giderse ne olacak?”

“Büyük takımlar kendilerine daha fazla para kazandıracak puanları alabilmek için çok fazla para harcıyor. Burada büyük takımlar lehine sonsuz bir yol var.”

“Küçük takımların büyük takımlara yetişebilmek adına kendilerine 15 veya 20 milyon euro getirecek sürücüleri kabul etmekten başka bir seçeneği yok”

“Bazı sürücüler GP2’de veya dünya dayanıklılık şampiyonasında iyi sonuçlar almasına ve potansiyeline göstermesine karşın finansal açıdan iyi olmadığı için sıkıntı yaşıyor”

“Ama bu böyle bir durum ve değişecek gibi de görünmüyor. Bu gerçekten sinir bozucu”


Yorumlar

“Bird: F1 Takımları Sadece Paralı Pilotlarla İlgileniyor” için bir yanıt

  1. Red Bull olmasa genç sürücüler asla formula da yarışamaz red bull bakıyor kim yetenekli kim en iyi onları yarıştırıyor bakın max carlos arkalarından lynn ve gasly de geliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir