F1 2014 Kanada – Gilles Villeneuve Sanal Yarışı 19.12.2014

yazar:

kategori:

Herkese merhaba,

Öncelikle bu yarışı eklemekte bu kadar geciktiğim için sizlerden özür dilemeliyim.

19 Aralık 2014 akşamı yaptığımız Kanada GP’i atılan 35 tur ile şimdiye kadar ki en uzun yarışımız oldu. Katılımcı sayısı ile de zirveye yerleşti ki, bu yarışları yaparken bildiğiniz üzere herhangi bir bildirim yapmadık. Sadece bu iş nedir, ne değildir diye merak edip, yapılabilirliğini test etme amaçlı girdiğimiz yarışlar idi. Pistte olan tüm yarışçılar bizler oradayken tesadüfen gelenlerden oluşuyor.

35 turluk bu yarış kendi açımdan baktığımda farklı bir tecrübe sundu. Henüz yarışın başında diskalifiye olduğumdan ilk kez farklı araçlar üzerinden ve çeşitli açılardan görüntü kaydetme fırsatı buldum. Oyunda TV mod kamera açıları olmadığından her aracın üzerindeki çeşitli kameralardan görüntü aldım. Bu da bizlere pist üzerindeki her mücadeleyi yakından izleme imkânı sundu. Ancak sizi uyarmalıyım ki bu durumu daha önce tecrübe etmediğimden dolayı kamera geçişleri konusunda zaman zaman kargaşalar yaşadım. İstediğim aracın kamerasına geçiş yapamadım. Bu da kimi ikili mücadelelerde bazı aksiyon anlarını kaçırmama neden oldu.  Bunun için de üzgünüm. Alışmak için birkaç denemeye daha ihtiyacım var.

Ayrıca diskalifiye olduktan sonra yarışı dışarıdan da kaydedebileceğimi anlayana dek 1 ya da 1’den fazla tur kaybetmiş olabilirim. Yarışın ortalarına gelindiğinde ise maalesef disk sürücümün kapasitesi dolmuş ve kayıt durmuş. Bunu farkedip diğer disk sürücüye kayıt yapmaya başlayana dek de sanırım 2-3 tur heba oldu. Tur sayısı göstergesini takip edecek olursanız farkedeceksiniz. Bu da üzgün olmama neden olan 3. olay.. 🙂

Biraz yarıştan bahsetmem gerekirse;

Yarışın startını bile hâlâ zafer sarhoşluğu hisleriyle aldığımızdan ve araç üstü görüş açılarının gerçekçi olamayışından olsa gerek, bir arada olduğumuz her frenleme ve virajda araçlarımız üst üste 🙂 Yanyana mücadelelerde  ikiden fazla araç varsa hiç birimiz diğerine izin vermiyoruz maşallah 🙂 Ancak ve ancak araçlar birbirinden kopmaya başladığında sürüşlere sükûnet geliyor. İki aracın mücadelelerinde büyük sorunlar olmuyor.

İlerleyen turlarda bağlantı sorunları nedeniyle pist nüfusunda azalmalar oluyor.

Podyumu oluşturan,

Emre Özhan

Oğuzhan Toprakçı

İbrahim Üstün

üçlüsünü tebrik ediyor ve sizleri 35 tur ile yalnız bırakıyorum.

 


Yorumlar

“F1 2014 Kanada – Gilles Villeneuve Sanal Yarışı 19.12.2014” için 11 yanıt

  1. arkadaşlar ciddi ekip olmuşsunuz da bizde 4-5 kişi tunngle üzerinden yarışıyoruz bizimkisi henüz çok iddialı sürüşler değil aramızda gerçekten çok iyi sürenler de var aramıza katılmak isteyenler bu linkten http://www.trf1.net/forum/baslik/f1-2014-online/page/7/#post-85886 yarış saatlerini öğrenip katılabilir ne kadar kalabalık olursak o kadar zevkli olur inşallah ileride hep beraber trf1 ligi açıp yarışırız …

  2. Umur İbrahim Üstün avatarı
    Umur İbrahim Üstün

    Güzel ve keyifli yarıştı umarım ilerde daha kalabalık oluruz.

    Fakat ceza ayarı gerçekçi olduğundan her cezadan sonra pitten geçmek zorunda kaldım çok fazla aksiyonun içinde olunca virajları kesme durumunda kaldım ve defalarca ceza yedim 😀 Keşke ceza ayarı gerçekçi olmasaydı da +10 saniye eklenseydi böyle pitten defalarca geçince mücadeleden hep uzak kaldım. Tabi 2. turda kanadı kırıp pite girmemde var….

    Yarışın mesafesi de biraz fazlaydı. Klavyeye oynayınca bi süre sonra sıkılıyo insan %25 olsa ve cezalar yarış sonunda süre olarak eklense daha iyi olur. Umarım artık daha fazla kişiyle oynayabiliriz.

  3. Yarışın başı Sato yu aratmamış 😀

  4. Katılmak istiyorum ben de. Steam üzerinden mi oynuyorsunuz?

    1. Henüz haydi gelin katılın diyebileceğimiz bir düzenimiz yok. Ancak TRF1 ailesi olarak aramızda konuşuyoruz. Durumun akıcı ve sürekli olması açısından belli bir sistem geliştirmemiz gerekiyor ki sizlerle birlikte pistlere inebilelim.
      Yoksa dağınık bir düzende turlamak istemiyoruz.
      Oluruna kanaat getirdiğimizde bir duyuru yapacağız muhakkak.

      1. Furkan Ozcan avatarı

        Tamam, ama Steam üzerinden mi oynuyorsunuz?

        1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
          Alonso.ElNano #ForzaJules

          Hayir Furkan, tungle’dan oynuyorlar.

  5. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    güzel yarıştı 3. turda arkadan çarptılar ve ön kanadın bir kısmı kırıldı.ilk pitlere kadar öyle devam ettim bu arada 15 sn kadar fark açılmıştı oğuzhan ile.ikinci pitten sonra tempoyu arttırdım fark 9-10 snlerdeydi son pite 2 tur geç girdim ve sonrasında fark her tur birinci ile eriyordu 8sn 7-6-5 derken oguzhan ön kanadı kırdı pite yöneldi bende 15 farkla liderdim yarışın sonunda 20 sn açmıştım yani yarışın başında hiç kaza olmasaydı olması gereken sonuçtu ve benim ilk defa %50 sürüşümdü.katılan düzenleyen herkese teşekkürler

  6. Oğuzhan Toprakcı avatarı
    Oğuzhan Toprakcı

    Teşekkürler keyifli bir yarıştı. Sizin de dediğiniz gibi kopmalar yaşanabiliyor, %50 olan yarışlar ortalama 35-40 dk sürüyor ve en ufak bir bağlantı sorununda oyuncu disconnect oluyor. Bu yüzden en fazla %25 oynuyoruz biz ve oynayanların hepsi gerçekten iyi bir oyuncu ise yarış müthiş zevkli geçiyor 😀

    Daha kalabalık bir kadroyla tekrar oynamak dileğiyle

  7. Yeni bir lig kurmayi dusunuyorum her hafta 1 yaris su anda 4 5 kisi var lige giricek eger gelmek isterseniz steam hesap Yahya Taskin die aratip eklerseniz konusabiliriz.

  8. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Benimde çok pis oynayasım var F1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir