Buenos Aires’te Zafer Felix Da Costa’nın!

yazar:

kategori:

Formula E’de sezonun 4. yarışı Arjantin ePrix’in Antonio Felix da Costa kazandı.

Startta Heidfeld Algersuari’yi geçerek üçüncü sıraya yükseldi.

Yarışın üçüncü turunda Fan boost’u kullanan Alman pilot Buemi ile farkı kapatmasına karşın İsviçreli pilotu geçmeyi başaramadı.

Lucas Di Grassi ise Virgin pilotlarını geçerek üçüncü sıraya kadar yükseldi. Vergne ise Felix da Costa’yı geride bırakarak altıncılığa yükseldi.

Yarışın 15. Turuna gelindiğinde ise Lucas Di Grassi, Nick Heidfeld’i geçerek ikinciliğe yükseldi. Alman pilot Lucas Di Grassi’nin kendini geçmesinden sonra Virgin pilotlarına da geçildi ve bir anda beşinciliğe gerilemiş oldu.

Yarışın 16. Turunda Karun Chandhok kaza yaptı ve yarışın ilk pit stopları başladı.

18. turda ise güvenlik aracı Karun Chandhok’un aracı nedeniyle piste girdi. İlk pit stopların ardından sıralama Buemi, Di Grassi ve Heidfeld şeklindeydi.

Yarışın 23. Turuna gelindiğinde güvenlik aracı pistten çıktı ve mücadele yeniden başladı.

Sebastian Buemi 24. Turda yaptığı hatanın ardından aracın süspansiyonu kırdı ve yarış dışı kaldı. Böylelikle Lucas di Grassi liderliğe yükselmiş oldu.

Bu kazanın ardından 3 tur sonra lider Lucas Di Grassi kaza yaparak yarış dışı kaldı.

Yarışın son bölümünü kontrollü şekilde lider götüren Nick Heidfeld pit yolunda hız limitini aştığı için pitten geçme cezası aldı ve liderliği Felix da Costa’ya kaptırdı.

Yarışın son turlarını rahat şekilde lider götüren Da Costa Formula E’deki ilk zaferini kazandı.

Kaos içerisinde geçen son bölümden Nicola Prost ikinci sırada çıkarken, Piquet Jr. üçüncü oldu.

Algersuari, Senna, Vergne, Bird, Duran, Heidfeld ve Servia ilk onu tamamlayan isimler oldular.


Yorumlar

“Buenos Aires’te Zafer Felix Da Costa’nın!” için 25 yanıt

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    İlk yarış D-Smart’ta yayınlanmıştı ve harika bir spiker anlatmıştı ufak tefek hatalar dışında şu yarışta ağlamak geldi içimden..

  2. Buemi’nin yarış dışı kalmasını ABT takımı alkışlarken sadece 2 tur sonra aynı şeyin kendi pilotları Lucas di Grassi’ye geldiğini görmek tatmin ediciydi.

  3. mehmet sevinç moto gp yi iyi anlatırdı.ama acemi düştüler.hele yanındaki yorumcu arkada güvenlik aracını görüyoruz.pardon sağlık aracı içinde doktor var demesi komediydi.yinede yayınlanması güzel birşey.çünkü smartsporda idi ilk yarış ve şifreli kanalda idi.umarız trt tekrar alır.yada acunun tv8 i.yada yerel kanalın biri.hiç biri olmayacaksa smart sporda kalsın.

  4. Önce bir sorum var..Pitstop çıkışında bekleyen 2 araca ne oldu?? neden bekliyorlardı, onlar kimdi? bilen varsa bi yeşillendirsin. Genius spikerler baya güzel çözümledi olayı ama ben anlamadım zekam kıt.

    Spikerlerile ilgili birşey söylememe gerek yok heralde. Galiba yayın hakkını bedavaya verdiler, yoksa bir kanal yatırım yaptığı birşeye bu kadar özensiz davranmaz.

    Yarışa gelelim. Bildiğimiz klişelerden uzak ve güzel bir yarıştı..Tüm handikaplara rağmen keyifli geçiyor.

    Vergne çok aceleci davrandı. Tabi bunda Algesuari’nin ‘adil olmayan’ sürüşününde etkisi var. Frenlemede iç çizgiyi kapatmaya çalışan bir adam, bir zamanlar F1’de yarıştı, spikerlerin deyimiyle gerçekten ‘ilginç’..

    Şikandaki kerb çok can yaktı..Ama işin cilvesi bu..Lider giderken ne gerek var böyle şeylere..Zamanla öğrenecekler. Buemi ve Grassi. Chandlok kazası biraz garipti. Kendi hatası var mı yok mu anlaşılmıyor. Arka süspansiyon kırıldı o ilginçti..ön kırılsa eyvallahta.

    Bird’den kimse bahsetmemiş, günün en iyi sürüşlerinden biriydi ancak pitstoptaki bahtsızlık gölgede bıraktı.

    Heidfeld..Bahtsız bedevi..Galibiyet şansı ellerinden kaydı..

    1. Güvenlik aracından dolayı pit çıkışında kırmızı ışık yanıyordu, o yüzden bekliyorlardı. Aynı kural Formula 1’de de vardı önceden.

  5. OtonomAktor #PrayForJules #KeepFightingMichael avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules #KeepFightingMichael

    Yorumlar olumlu yönde olmuş genelde. Bende takibe baslayabilirim bu seriyi öyleyse 🙂 heidfeldi desteklerim sanirim.

  6. spikerlerin rezalet olması dışında güzeldi

    chandockun kazasında ben bile sol arka süspansiyonun kırıldığını görüyorsam spiker nasıl olur da chandockun yaptığı hatadan dolayı yarış dışı kaldı der ve ısrarla üzerinde durur anlamıyorum

    sonradan rekabet lazım bu spora öyle bütün arabalar aynı iğrenç bir şey oluyor 3 4 tane üretici gelse çok daha güzel bir spor haline geleceği kesin arabalarında hepsi aynı olmasa tam olacak

  7. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    pique senna prost gören 90 lı yıllar zanneder 😀 😀

  8. Spikerler harbi fenaydı 😀 Yok lastikleri ısıtmak için bu hareketleri yapıyorlar lastik bilmem nesini açarak içerisine hava girmesini sağlayarak sıcak tutuyorlar öh! be kardeşim böyle teknik detay mı verilir 😀 ( dediği o kadar saçmaydı ki tam hatırlamıyor 😀 ) onun dışında yarış heyecanlıydı Vergne sonda biraz daha sakin olsa podyum garantiydi ama artık bir daha ki yarışa.

  9. Yarısı izleyemedim,yeğenim rahat bırakmadı…Havaya at dayı tut dayı derken kaçırdım:))) yarış ve seri ile ilgili ön yargılıydım sene başında, izliycem yorumlar olumlu yönde..

    1. Bizim Vergne son turlarda kendinden geçti. 🙂 Hafiften öndekine tıkladi ama 6. olup puan alabildi en azından.

      Bu arada spikerlerden birinde fena Fransız aksanı var. Ayrıca her gördükleri şeyi ilginçlestiriyorlar. Bir de heyecanlı yerlerde bile çok cansız anlatıyorlar.

      1. Birazdan izlemeye başlıycam bulursam… 🙂 Ferrarı ınsallah vergne ı alır…

  10. Spikerlerin laflarının yarısı ilginç demekle geçiyor. Şampiyona ilginç, kaza ilginç, geçiş ilginç , kendileri çok ilginç 😀 valla kumandayı fırlatacaktım televizyona.

  11. MyN1Fernando avatarı

    Serhan Acar’a yatıp kalkıp dua edelim.Umarım F1 yayınını da Ntv Spor almaz.Spiker hani idare eder de ben böyle yorumculuk görmedim.Adam blokajı araçların yeni olmasına ve ilginç şeylere bağladı.Güvenlik aracına girmeyi unuttu,piti kaçırdı falan dediler orda koptum ben zaten 😀 Gerçekten bu ülkede Formula 1’in olmayışının sebebi net şekilde görülüyor.

    Yarışa geçecek olursak yarış oldukça iyiydi gerçekten.İlk kez Formula E yarışı izlediğim için pitstopları fazlasıyla garipsedim hatta güldürdü 😀 Güvenlik aracı ve kaza yapan aracı kaldırma süresi de amatörce.Bunlar da geliştirilirse geleceği var bu sporun.

    1. Zamanın da Türkiye yarışlarını Serhan Acar sunmazdı kanal D yayınlardı iki üç tane spiker birden suanardı ve at yarışılarını aratmayacak tarzda.Ben de o işkenecye katlanmamak için yabancı kanallardan izlerdim türkiye yarışlarını. Normal dır çok görme 🙂

      1. Okay Karacan tur bindirmelere bile oooov diyecekti neredeyse.

        -Jenson Button, Jenson Button Felipe Massa’ya atak yapıyor ouuh! Sert bir fren. 🙂

  12. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Formula-e gerçekten bir ilaç oldu. Ilerleyen yıllarda daha da gelişeceğini düşünüyorum. Heidfeld bir kurşun döktürmesi lazım çok şanssız. Da Costa çok şanslı. Jean Eric vergne ise biraz daha iyi olması lazım sonuçta popüler bir yarışçı ondan beklentiler çok.

  13. Benim Heidfeld’e yine yazık oldu. En azından kendi hatasından kaybetti diyebiliriz. Öndeki ikilinin patlaması ayrı komikti. Şu süspansiyonları sağlamlaştırsınlar artık. Boş yere kaza yapıyor adamlar.

    İlk yarışları İngilizce yayınlardan izlemiştim ve oldukça iyiydi. Bu kez HD’nin sevdasına kapılıp NTV’den izleyeyim dedim ki aman aman… Kimler bilmiyorum ama dünyadan haberleri yok. İdman’ın F1 spikerleri bile çok daha iyi. Pilotları tanımıyorlar, SC kuralından bihaberler, aksiyonu kesemiyorlar… Rezalet. Yarın NTV spora başvuruda bulunacağım, yorumcu olarak beni alsınlar.

    Adamlar araçların sesinin havadan geldiğini söylediler la!!! Yuh diyorum daha da bir şey demiyorum. Duyulan tüm ses vites kutusu dişlilerinden geliyor, elektrik motorundan bile değil.

    Yarış güzeldi bu arada. İngilizce adam gibi bir spikerden izleseydim ben de birşeyler anlayabilirdim ama olmadı ne yazık ki.

  14. Jean Eric formda gerçekten

  15. Heidfeld yine yazık oldu ya. Adam belini bi doğrultamadı 😀

  16. Muhteşemdi. Ses olmayabilir ama gerçek mücadele olduğu zaman zevk veriyor.

  17. O değilde anlatanmaya çalışanlar ayrı bir komedi 🙂

  18. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Ntvspor spikerleri tam anlamıyla rezaletti.

    Yarışsa mükemmeldi. Heidfeld’in hakkı yendi bence. Vergne çok agresifdi. Keyif aldım ben

  19. isteyen istedigi kadar eleştirsin. 2014 F1 sezonunda hiç bi yarıstan almadıgım zevkte bi yarış oldu.
    ah bu heidfeld nolcak 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir