Vergne Gözünü Raikkonen’in 2016 Koltuğuna Dikti

yazar:

kategori:

Jean Eric Vergne, 2016 yılında Ferrari’nin yarış koltuğuna geçebilmek için elinden geleni yapacağını söylüyor.

Fransız pilot 3 yıllık Toro Rosso macerasının ardından bu yılın sonunda takımdan ayrılmış ve Ferrari’nin test pilotluğuna getirilmişti.

İtalyanın La Gazzetta dello Sport gazetesine konuşan Vergne “Dürüst olmak gerekirse takımın yedek pilotu olmaktansa simülatör üzerinde çalışıp yararlı birşeyler yapmayı tercih ederim” dedi.

“Bugün takımın üçüncü pilotu olmak sinir bozucu olacaktır. Çünkü ekibe yardımcı olamıyorsunuz. Özel birşey olmadığı sürece piste çıkamıyorsunuz. Bu yüzden kendi görevimin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum”

Vergne, Raikkonen’den boşalacak olası Ferrari koltuğunu kimseye kaptırmak istemiyor.

“Elimden geleni yaptığımı biliyorum ve bu yüzden herhangi bir pişmanlık duymuyorum. Şimdi 2016 için Ferrari’de büyük bir fırsatım var”

“Bu yıl yarışmak mümkün değildi. Daha önce de dediğim gibi burada çalışmak Caterham ve Marussia’dan yarışmaktan daha iyi”

Fransız pilota göre Vettel kendisinin Ferrari’ye katılmasına yardım etmiş olabilir.

“Onu F3’ten bu yana tanıyorum. Tıpkı Kimi ile olduğu gibi, onunla da harika bir ilişkim var”

“O şüphesiz Ferrari’ye gelmemde bana yardım etti. Ama beni başkalarınında istediğini biliyorum. Örneğin Massimo Rivola ile birçok kez konuştuk”


Yorumlar

“Vergne Gözünü Raikkonen’in 2016 Koltuğuna Dikti” için 12 yanıt

  1. Dikkat etsinde Raikkonenin kucağında bulabilir kendini 😀

  2. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Ara sır antremanlarda verirler koltuğu belki sonra Vettel’e 2.nci pilot olabilir.

  3. Her zaman her yarışta güvendiğim ve yeteneklı oldugunu bıldıgım bır pılot…3 sene sonra hem redbulla hem Toro Rosso ya başka pilotlar secılerek kendısıne haksızlıgın daniskası yapıldı…Ama ınanıyorum kı İlahi Adalet Tekerrür edecek ve Helmutcan ın canını yakacaktır…..

    Vergne evet belkı buyuk bır takımda 1.pılot olamayabılır lakin onun ikinci pilot olması kalıtesının kumaşının kötülüğünden değil…

    Ferrari Vergne ı secerse hem ucuz pılot hem kalıte 2.pılot almıs olacak ve yenı bir Massa olacaktır…

    Yanı işini layıkıyla yapan gerısıne karısmayan bir pilot..

    Vettel le de ıyı bır ıkılı olacaklar ve bu sürece doğru ilerlediği görülüyor….Gutierrez i secerlerse ahmaklıktan başka birsey olmaz…

  4. sen dururken ricci aldılar.sonra çaylak kyvatı aldılar.iyiki ayrıldın.umarım çok güçlü bir araca oturursun.

  5. Bianchi’nin yaşadığı talihsizlikten sonra Gutierrez o koltuğu almazsa gelecek sene Vergne’nin 2. koltuğa geçmesi mümkün olabilir.

  6. ferrari cok iyi araba yapıp vetteli 1. ci pilotluga vergne ni de 2. piotluga koyabilir. ucuz iyi pilot. gayet mantıklı

  7. Ferrari Sebastian Vettel üzerine bir takım kuracaksa Bottas’a hiç gerek yok. Vergne’den çok iyi 2. pilot olabilir.

  8. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Çok zor vergne. Evet iyisin ferrari de raikonen den çok daha iyi işler yapabilirsin ama bottas ve ya Hamilton varken senin ferrari de koltuk bulman çok zor ama umarım gelecek yıl iyi bir koltuk bulabilir. Vertspassen sainz jr. Nasr ericson gibi çömezler burada olacağına senin olman daha iyi olurdu.

    1. Bottas’tan neyi eksik? Sadece daha hızlı bir araç. Ben Vergne’in Bottas’tan daha iyi olduğunu düşünüyorum.

  9. O koltukta kimlerin kimlerin gözü var koç.Senin gridde olmamanin tek nedeni parali pilotlar.Bu süper lisans için puan olması çok iyi oldu, parali pilotlari biraz olsun engeller, yetenekliler daha fazla şans bulur.

  10. Aslında yetenek olarak çok iyi bir pilot. 2016’da mutlaka kendine bir koltuk bulmalı ama bu Ferrari’mi olur bilemiyorum.

  11. Vergne’ün Ricciardo’dan fazla bir eksiği yok. Kaderlerinin bu kadar farklı olması sadece bir talihsizlik. Ferrari olmasa da 2016’da bir koltuk bulacaktır kendisine.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir