Ferrari Yeni Teknolojiye 40 Milyon Euro Harcadı!

Ferrari, yeniden ön sıralara dönebilmek için hiçbir masraftan kaçınmıyor.

2014 yılında galibiyet alamayan tek motor üreticisi olan Ferrari, yeni bir dinamik platform sistemine 40 milyon euro harcadı.

İtalyan takım bu yeni test platformunda tüm aracı ve motoru test edebilecek.

İtalya’nın La Gazzetta dello Sport gazetesi bu sistemin AVL ve Ferrari işbirliğinin bir parçası olduğunu duyurdu.

AVL platformu gerçek parça testi kısıtlamalarına rağmen yüksek hızda (360 km) frende dahil aracın çeşitli sistemlerinin geliştirilmesini sağlayacak.

La Gazzette, AVL teklonojisinin Maranello’daki özel bir binada ve aynı zamanda bir sürücü simülatörüne bağlı olacağını yazdı.


Yorumlar

“Ferrari Yeni Teknolojiye 40 Milyon Euro Harcadı!” için 11 yanıt

  1. Sonra diyorlar garajlar niye batıyor.. Güya fia teknoloji ile ucuzlatacaktı. Ulan o paraya tam sezon açık pist üstü test yaparsın. Bıraksan birkaç takımın tasarruflu pist üstü testi bile bu kadar para tutmaz. Simulatörlere göre daha kısa zamanda kolay sonuç alırlardı. Yeni teknoloji dönemi böyle işi abarttığında sanal simulasyonlar klasik test yöntemlerinden daha pahalıya geliyor her zaman ve personel birim maliyeti de artıyor. Green IT, LCM de böyle önce harcamayı tavan yapıyorsun sonra insanları tasarruf yaptım diye yiyorsun. Software kolaylık sağlıyorda totalde mekanik test merkezi kurmaktan daha pahalıya geliyor.
    Bu şekilde nasıl mücadele etsin garajlar, markalar arkasına group şirketlerini alan açıyor boğaz kelebeğini…
    O paraya GP2, GT1 felan serinin bütün araçlarını alırsın üstüne de para artar. Ulen o paraya yarışması, izlemesi zevkli seri kurarım ben. 3 tekerlek 3 tane seri kurulur 🙂
    – Para harcamayla olsaydı…
    – Ekipmanla saadet olsaydı… insanların becerisi değişseydi….
    – Ferrari’nin yaptığı harcamalar dünya için çöp başka kimse faydalanamıyor. Satan iyi kazanıyor.

    İnsan yinede bu simulatorlerin ne olduğunu merak ediyor 🙂 mevcut pilot simulatörleri için bu yazılanlar biraz acayip bir iş olarak kaçıyor işi de bilmediğimizden.

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Testlerin maliyeti tur başına hesaplanıyor.Tabi işin lojistik kısmı,elektriği suyu ıvırı zıvırı gibi ekstra masrafları katarsan daha fazla.Ancak her 1 tur yada ortalama 5 km için 1000-5000 dolar arası bir fiyat harcandığını okumuştum.Ferrari dediğimiz takımın kurallar izin verdiği ölçüde sabahtan akşama kadar test yaptığını düşünürsek yine de bu maliyete gelmez.O yüzden hak veriyorum sana.Buna ek olarak;simülatör,cfd,tünel harcamaları ve böyle platformlar toplamda daha maliyetli.

    1. aşağıdaki yorumumda da belirttiğim gibi nerde kaldı maliyet düşürme politikası, yani türkçesi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

  3. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Ferrari bu hamlelerde bulunmak için fazlasıyla geç kaldı ama geçmişte yapılan hatalardan ne kadar erken dönerlerse onlar için o kadar kar. Dolayısıyla bu hamle Ferrari için olumlu bir şey. Bakalım, önümüzde ki bir kaç yılda neler yapacaklar…

  4. video.sky.it /sport/formula1/ferrari_nuovo_simulatore/v227642.vid

    boslugu doldurup bakabilirsiniz , italyanca ama yeni simülatör hakkında video

    1. Lovely_F2008 avatarı

      Videoda bile oversteer yaşıyoruz 🙁

  5. Cem rumuzlu arkadaşımıza sonona kadar katılıyorum

  6. Şimdi asıl soru şu; testler serbest olsaydı ferrari test yaparken kaç para harcayacaktı? eminim telafuz edilen rakamlar harcanmazdı.

  7. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    şampiyonluk yakın meşaleleri yakın 😀

    1. Şampiyonluk felan hikaye Mercedesin kombo yapacak olması şahane 😀 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir