Paffett: Honda’nın Mercedes Düzeyinde Olması Çok Zor

yazar:

kategori:

Eski McLaren test pilotu Gary Paffett, Honda’nın Mercedes ile mücadele edebileceğinden emin değil.

Paffett’ın uzun McLaren test pilotluğu serüveni McLaren’in Honda motoru ile anlaşmasının ardından sona ermişti.

DTM’de Mercedes’in pilotluğunu yapan Paffett “McLaren Honda geçmişte oldukça başarılıydı. Ama şuanda bir tahmin yapmak çok zor. Honda’nın başarılı olabilmek için Mercedes düzeyinde olması gerekiyor ve bu gerçekten çok zor”

“McLaren’in son yıllarda ürettiği şasiler ekibin beklentisini karşılamada. Onların iyi bir ilerleme yapması gerekiyor” dedi.


Yorumlar

“Paffett: Honda’nın Mercedes Düzeyinde Olması Çok Zor” için 7 yanıt

  1. Açıkçası Mclaren ve Honda’nın da kendi alanlarında başarılı olma şansları kadar olamama şansları da var.

    Mclaren bu sene yeni şasi ile de berbattı ve bir senede toparlayabileceklerini sanmıyorum. Red Bull’dan gelen mühendis birşeyler yapacaktır ama ancak uzun vadede etkili olabilecektir.

    Honda ise tam bir muamma. Testlerde iki tur bile atamadılar ve çok değerli zaman kaybettiler. Görünüşe göre Ferrari ve Renault Mercedes’i yakalayamayacak, ancak Honda’nın ilk kez harika motor yapma olasılığı zor diye düşünüyorum. Sonuçta motorun ERS kısmını Mclaren yapıyor ve ilk sorun burada çıktı. ICE kısmında sorun çıkacağını sanmasam da güç ünitesi koca bir bütün ve bir arada çalışması gerekiyor.

    Ek olarak pilotlarının yeni araca ne kadar uyumlu olacakları ve özellikle sıralamalarda isteneni verip veremeyecekleri de muamma.

    Tabi bunlar sadece tahmin, işkembeden sallamalarımdan ibaret. Avustralya sıralamalarına kadar boş boş tahmin yürütmeye devam edeceğiz.

  2. Nispeten doğru bir önerme..
    Bunu söylemek için kahin olmaya gerek yok.

    ‘Mercedes yakalanacak’ tartışmasına benim cevabım Renault olur. 2015’te Mercedes’in en gerçek rakibi Redbull ikinci rakibi Williams olur. Williams’ı geçmek zor olmaz ancak Redbull başa bela olabilir durumda ve bu Renault’un gelişmesine bağlı.
    2016 öncesi Ferrari ve Mclaren’den birşey beklemek aptallık.

  3. ”Eski McLaren test pilotu” Laflarına itibar etmeye gerek yok.

  4. Herif Mercedes’i ulaşılmaz görüyor sanırım. 😀 Gözünde nasıl büyüttüyse artık.

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Şuan ulaşılabilir mi?

      @14sulonso

      1. Sezon başında göreceğiz onu. Mercedes mutlaka yakalanacak. Ya yine bir Mercedes tarafından ya da Honda tarafından belki de Renault yakalayacak ama elbet yakalanacak.

  5. Nerden biliyorsun birader Turbo Motorunu iyi bilen bir mühendislik var sa bunun başarısız olacağını nerden biliyorsun ? Mercedes bu kadar gücü motor ve ers sisteminden kazanıyor bunu japon firması düşünmüştür büyük ihtimal görecez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir