Coulthard: Schumacher’i Asla Yenemezdim

David Coulthard, uzun yıllar mücadele ettiği Michael Schumacher’i yenmenin asla mümkün olmayacağını itiraf etti.

David Coulthard McLaren’de mücadele ettiği yıllarda birçok kez Michael Schumacher ile mücadele etmişti.

Eski yılları değerlendiren Coulthard “Şimdi eskileri hatırlıyorum da.. 2000 Fransa GP’sinde mücadelenin sıcağına ona parmak işareti yapmıştım. Çünkü birinci olmak istiyordum”

“O zamanlar Michael’ı yenip en iyisi olabileceğimi düşünüyordum. Ama artık onu yenemeyeceğimi fark ettim. Çünkü hepimizin en güçlüsü oydu.”

“Hepimiz onu düşünüyoruz ve Schumacher’e acil şifalar diliyoruz. Onun iyileşip normal hayata dönmesini gerçekten çok istiyorum” dedi.


Yorumlar

“Coulthard: Schumacher’i Asla Yenemezdim” için 24 yanıt

  1. Burada ki çoğu kişinin o dönemi bildiğinden emin değilim takip edenler mutlaka bileceklerdir ancak cahil holiganlar için ben özet geçeyim.

    Schumi’nin o yıl sansasyonel bir İngiltere zaferi vardır. 10 sn.dur kalk cezasını finiş turunda pite girerek çekti ve damalı bayrağı pitte gördü. Bu olaya ses çıkaramayan hakemler Belçika’da ki olaya da ses çıkarmamışlardır olay budur. Yine de McLaren’in suçu yoktur. Tek kusur DC’nin yarış çizgisinde kalmasıdır. Dikkat edin çizgisini hiç değiştirmiyor o yerlere göklere sığmayan adam da gelip bodoslamadan dalıyor. Emin olmamakla birlikte buradaki kusurun Ferrari Pit ekibinde olduğunu düşünüyorum muhtemelen Schumi’ye yol verecek geç dediler o da görmediği yere doğru gitti olay budur, fazla abartılacak bir şey değildir.

    1. DC orada frene bastığını itiraf etmişti sanırım. 98’in kural kitabında dur-kalk cezası alan pilot cezasını son turda ifa edemez diye bir ifade bulunuyorsa, evet Schumi suçlu oluyor. Ama böyle bir ifade yoksa gri noktayı değerlendirmiş oluyor.

      1. Gri noktanın nasıl değerlendirileceğine hakemler karar verirler yarış boyunca sarı bayraklarda araç geçip 1 avantaj sağlayıp bunun cezasıyla 2.avantajı sağlarsanız yarıştan diskalifiye bile edilebilirsiniz ancak o zaman görmezden gelindi.

        DC frene bastığını itiraf etmişti sanırım diyorsunuz. Yani emin değilsiniz bu ifadenizle konuyu bilmeyen herkesin bilinçaltında bir yargı oluşturuyorsunuz DC’nin öyle bir itirafı olmadı çünkü öyle bir şey zaten söz konusu değil. Telemetri verileri dahi incelendi o zaman. Birkaç yıl önce Eddie Jordan ile birlikte bir röpörtajları vardı orda schumi’ye “yağmurda sürerken arkamı kontrol edebilecek kadar iyi olduğuma inanmana hep şaşırmışımdır” dedi schumi’de “ben yapabiliyorum ama boşver” gibisinden bir cevap vermişti yani olay o kadar basit bir yarış kazası kasıt arıyorsanız evet yarış çizgisini bırakması gerekirdi ama bunu yapmaması onu ancak yavaşlatabilirdi schumi’nin hatası da öyle dümdüz nasıl gidebildiğidir bu da dediğim gibi pitin yanlış bir yönlendirmesi gibi duruyor. Bu kare kafadan bende haz etmem ancak onu da savundum ya kendime bile şaşırdım 🙂 Burda önemli olan gerçek. Saygılar.

  2. Evet sen de yenemezdin hatta 98 SPA olayı yaşanmamış olsaydı o sene takım arkadaşın da yenemezdi. Hatta ve hatta 99’da bacağı kırılmamış olsaydı – ki bu olayda Irvine’ın halt yemesi söz konusuydu – o yıl da muhtemelen kimse onu yenemiycekti. 98 ve 99 ‘u da kazanabilirdi ve 7 si üstüste olmak üzere şu anda 9 şampiyonluk sahibi olabilirdi, burda da artık o mu en iyiydi şu mu en iyiydi tartışmaları yapılamazdı.

    1. Abartmayın arkadaşım -mış -muş hesabı çıkartılırsa adamınız bundan daha fazla zarar görür. Sezon sonu puan durumuna bakarsan bu yarışı alsa bile şampiyon olamayacağını görürsün 100 puana 86 kaybetmiştir. Hatta daha ilerisi bu adam yerine bir başkası olsaydı Mika 2000’de de şampiyon olurdu bilip bilmeden konuşuyorsunuz o olsaymış da o öyle olsaymış bu böyleymiş vs. vs. boş laf hepsi.

  3. O yarışı canlı izliyordum..Hala bile kaza mı kasıt var mı tam olarak karar verebilmiş değilimdir..Hiç bir F1 pilotunun isteyerek dur ben çarpim şuna diyerek kaza yapacağına inanmak istemiyorum..Kendi canı da söz konusu..SPA da o kısımında yağmur da da olsa 200Km nin üzerindesiniz..Bir kazada ne olacağı belli olmaz..
    Diğer yandan ne yapacak idi zaten süper kaygan br pist..Coulthard en fazla şunu düşünmüş olabilir..
    Beni geçecekse dışarıdan geçsin o zaman..Hiç uğraşamam çizgi değiştirmekle..Biraz ayağını gazdan çekmiştir bomm..

    İlginç olan schumi 3 tekerlek ile sadece arka kanadı uçan Coulthard dan önünde pite geldi idi..:D

    1. Canlı izlediğinize göre o zamanki klasmanın farkındasınız demektir.

      Schumi’nin en yakın rakibi Hakkinen ikinci startta yarış dışı kalmış, Coulthard daha önce 2-3 kazaya daha karışmış, pistte 7 araç kalınca McLaren onu tekrar yarışa sokmuş ve Schumi Coulthard’a tur bindirirken çarpmış. Bence burada DC hiç de iyi niyetli falan değil. Amacı ortada. Zaten Schumi olayın farkında olmasa o garajı basmazdı.

      1. Standart türk kafası olaya bakarsan öyle tabi..:) Ama avrupalılar farklı düşünüyorlar..
        Hı a… k…. hesabıı..

        1. Scuhumi pite geldiğinde DC’ye “sen gel hele gel gel” demiş. 🙂

  4. David Coulthard söylemene gerek yok be zaten yenilmez olduğu herkes biliyor … 1995 belçika 16.ncı sıradan kalkıp yarışı kazanması yeterli herkes için .o gerçek bir efsanedir bazıları gibi şişirilmiş efsanelerden değil yaşayan efsane Michael Schumacher taçsız kral

  5. Birisi bunu söyleyecekse, bu Coulthard’dır.

  6. Çok alçak gönüllüce bir yorum. Coulthard Sezar’ın hakkını Sezar’a vermiş.

  7. Alçak gönüllülük ve saygıyı teslim yapmış.
    Zanaatında ileri insanlar için bir örnek vaka. Bir organizasyonda Jet Lee, Chackie Chan ve Emin boztepe yan yana basına yakalanır. Sorucu öncelikli Chakie ve Jet Lee’ye olmak üzere mikrofonu uzatır ve birkaç hareket göstermesini ister. Chan abi döner Emin hocayı kastederek ustaların yanında bize düşmez mealinde konuşur noktayı koyar.
    Burada Michael’ın farkı birazda büyük kitleler ulaşmış olmasında.

    1. Jet Li, Jackie Chan ve Emin Boztepe birlikte bir araya gelse uzak doğu sporlarına gönül vermiş herkes bilir ki orda tek bir usa vardır : Jet Li. Çocukluğunda ve gençliğinde Pekin Ulusal wushu takımı adına yarışan Jet Li’ nin tam 7 şampiyonluğu var! (Muhteşem bir rekor) Çin’ de şampiyon olmak için kaç bin adamı yenmeniz gerektiğini siz hesaplayın. Çin dışında uluslarası müsabakalarda altın madalyaları topladığını söylemeye gerek yok, Wushu(kung fu) konusunda Çin’in eline su dökebilen yok henüz. Sözün özü, Jet li gerçek bir atlet ve muhteşem bir dövüşçüdür. Emin Boztepe’nin katıldığı tek bir uluslarası şampiyona bilmiyorum , biliyorsanız paylaşın, öğrenmiş oluruz. Michael Schumacher gerçek bir efsanedir ve ancak gerçek efsanelerle kıyaslanabilir.

      Sevgiler,

      1. Demek ki gönül vermiş herkes bilmiyor muş 🙂 kendileri öyle söylediğine göre. David gibi.
        Mesele şampiyonaları kupaları dizmekse Bruce Lee, Yip Man, Steven Segal gibilerde de göremezsin bunu yani bitmiyor onla verdiğim misalin teması gibi. 2. ye mesele şampiyonluksa yedi karate şampiyonu Chuck Norris’in halini de biliyoruz Lee Jun Fan karşısında.:) Kimisi imkan bulamayabilir şampiyonlukları dizmek için 7 şampiyonluğu olanı pataklar yada sokakta 70 usta geçineni. 🙂
        Yani sen benim dediğimi anlamamışsın güzel kardeşim. Chackie ve David böyle demişse bir hikmeti var diye düşünmek lazım. Bu arada Wushu ve Wing Chun severim.

  8. Bunu Hakkinene carparkende bilseydin keske.Sumi en az bir sampiyinlugunu sana borclu.Hakkinenin kariyerini bitirende sen oldun.Takim sana agirlik vermeye baslamisti.

    1. Hangi olaydan bahsettiğini açıklayabilir misin? Benim hatırladığım Coulthard’ın Hakkinen’e çarptığı tek olay 99 Avusturya. Bu da Shumi’ye şampiyonluk getirmedi.

  9. Kutlamak gerek. Hayatının hiçbir noktasında gururunu yenemeyenler de var. Bu olay bence scmden çok kendini tanımayla alakalı.

  10. 98 spa’da canına kastettiğin adama şimdi acil şifalar diliyorsun ne kadar manidar…Bi konuda haklı ve samimisin evet o senden,sizden cok daha iyiydi.

    1. Michael’ı tanımadan üzerine ahkam kesmemek lazım Schumacher o olayla ilgili bir nevi hatalı olduğunu defalarca ifade etti yaptığının doğru olmadığını söyledi alçakgönüllülükte yapıp hatalı kendisinin olduğunu söyledi.

      1. kaza sonrası garajı basmasından dolayı dilediği özürden bahsediyorsan kabulüm, fakat kazayla ilgili DC açıkça söylemesede ”takım menfaati için” kasti bi hareket olduğunu ve kazada hatalının kendisi olduğunu ”ima eden” bi açıklama yaptıktan sonra, Schumi’de nezaketen ”bende hatalıydım kaza yaşanmaması için daha dikkatli olmalıydım” gibi bir açıklama yapmıştı diye hatırlıyorum. ve bu açıklamalar kazadan çok sonra hatta DC emekli olduktan sonra yapıldı diye hatırlıyorum. kazayıda hatırlarsak, o yağmurda o sprey etkisiyle görüşün yokolduğu durumda DC ”yol vermek” maksadıyla yine tırnak içinde yazıyorum ” yarış çizgisinde ve tam gaz yüklenilen bir bölümde ayağını gazdan çekmişti”. zaten kendisininde söylediği gibi kazada kusurlu olan DC idi.

        1. garajı bastığındada Schumi DC nin üzerine ” senin derdin ne beni öldürmekmi istiyorsun” diye yürümüştü. olayın özü burdanda belli oluyor zaten

        2. Gündemi takip etmeme rağmen bu bağlamda ”takım menfaati için” kasti bi hareket olduğunu…
          sözler hatırlayamadım var mı bi kaynak?
          Farklı veya aynı şekilde olsa da ikisi de gereken sözleri söyledi üzerine gitmeye lüzum yok hele ki adamın bu tarz bir yaklaşım gösterdiği zamanda. F1 de neler neler oldu kastiyet peşinde koşacaksak Schumacher’in ne olayları var tartışılan ortada duran 2008 Singapur gibi bir olay var. Meseleyi bugün cana kastetme noktasına götürmemek lazım yaklaşımda derdim sadece bu. Adamlar düne takılıp kalmıyor takılıp kalmamak lazım Schumacher otomobil bile kullanacak halde değil.

          1. dikkat ettiysen ”ima eden” yazmışım. yani bu kelimeleri kullandı dememişim. geçmiş zaman, kaynak bulabileceğimi sanmıyorum ve o yüzden de ”diye hatırlıyorum” demişim. DC ”o dönemdeki takım çekişmesi ve şampiyonadaki puan durumlarından ötürü” gibi cümleler kullanmıştı yanlış hatırlamıyorsam. çok kati bi sonuç olabilir benim çıkardığım anlam, ama bu tarz cümlelerde bunu akla getirmiyor değil. haklısın zaten üzerine gidilecek bi konu değil ama, ” Schumacher o olayla ilgili bir nevi hatalı olduğunu defalarca ifade etti yaptığının doğru olmadığını söyledi ” deyincede şuan maalesef senin tabirinle ”otomobil bile kullanacak durumda olmayan” ve bu durumunu hepimizin üzülerek bildiği ve çok sevdiği efsane bir pilota da geçmişte yaşanan bi kazayla ilgili haksızlık yapılmış gibi geldi bana. belkide ben yanlış anladım, öyleyse kusura bakma ne diyeyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir