Bahreyn Katar’da Yarış Yapılmasını İstemiyor!

yazar:

kategori:

Bahreyn GP’si yetkilileri ortadoğuda yapılması planlanan Katar GP’sine karşı çıkıyor.

Katar, ülkenin tanıtımını arttırmak amacıyla Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapmayı planladıklarını söylemişti.

Ancak bu yıl ilk kez gece yarışına ev sahipliği yapan Bahreyn, Abu Dhabi’den sonra bir ortadoğu ülkesinin Formula 1’e ev sahipliği yapmasını istemiyor.

Bahreyn pist şefi Şehy Salman bin İsa Al Halife “Kişisel görüşüme göre yeni bir yarış yapmak için hazır değiller” dedi.

Buna karşılık Katar ile görüşmeler yürüten Ecclestone “Onları bir araya getirdim ve dedim ki “Bu sorunu aranızda halledebilir misiniz? Ama onlar bunu başaramadı” dedi.


Yorumlar

“Bahreyn Katar’da Yarış Yapılmasını İstemiyor!” için 13 yanıt

  1. Şu petrolü çatlaklardan magmaya kadar hüpletecek birşey olsaydı çözülürdü hep buralar 🙂 dutluk olurdu

  2. Zaten çıkıp: “Yapılsın tabi, her arap ülkesinde bir yarış olmalı” deselerdi şaşardım.

  3. Orta Asya’nın petrol akıllı insanları…

  4. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    bırakın orayı gelin türkiyede yapın

  5. Beter olun. Daha kendi aranızda mutabakata varamayan adamların ülkesinde F1 yarışı falan yapılmaz.

  6. 30 tane İslam ülkesinin göbeğinde yer alan cücük kadar İsrail’e karşı da birleşemedi bunlar 60 senedir. Türkiye’de dahil İsrail’in her türlü aksi davranışını sadece iç politikada malzeme olarak kullanmak daha cazip geliyor. Ama KKTC gündeme geldiği zaman 10 tanesi anında “Kıbrıs Rumlarındır” diye bağırabiliyor en başta da Filistin geliyordu o konuda…

    O yüzden halkın masumluğunu bir kenara itiyorum artık ve Bernie gibi kapitalistlerin acımasız batılı demeçlerine sinirlenmiyorum… Halâ oralarda yarış düzenleyip otel zincirleri açarak her türlü çıkarcılığı yapıp sonra da onları aşağılamaları bir yere kadar rahatsız ediciydi ama artık değil.. Niye savunayım ki bu coğrafyanın insanını.. Müstehak.. 100 yıldır her dönem hep aynı çizgideki çapsız liderler bir şekilde tutunabiliyorsa, topluma da acınacak bir durum yoktur artık..

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      +1

    2. Niye savunayım ki bu coğrafyanın insanını.. Müstehak..

      eleştirilerinde genel olarak haklısın ama! aması var.
      iyi de dostum, sen de bu coğrafyanın insanısın.
      Haa değilim mi diyorsun, merak etme Berni de seni öyle görüyor.
      Yurtdışı – (batı ve abd) gibi ülkelerde onu senden, seni ondan ayırmıyorlar. Hatta bir sihle kaza yaptığımda polis bizi azarlamıştı, gidin kendi ülkenizde çarpışın diye. Adamlar hintliyi bile senden ayırmıyor
      Zorlamayalım biz doğuluyuz, Doğu burdan başlar ve çinin sonuna kadar gider.

      1. Bir yerde duymuştum. Brezilyalılar Türkleri de Arap sanıyormuş. Güler misin ağlar mısın şimdi?

        1. Cunku zamaninda araplar latin amerikaya yani guney amerikay a osmanli pasaportu ile gelmisler on nedenle araplari turk diye cagiriyorlar

      2. Hintli yi bile senden ayırmıyorlar demişssin de,elin çatal kullanmayan yemegi avuclayıp yıyen hıntlısı cogu avrupa ulkesınde bızden daha saygı görüyor,eski ingiliz sömürüsü olmalarından dolayı….

      3. Aslında söylemek istediğim şuydu “tamamen kendi işime bakar, duygusal bakmayı sonlandırırım”.

        Yani kimin benim hakkımda ne düşündüğü umrumda olmamakla birlikte kendimi belirli bir zümrenin potansiyel aydını-kurtarıcısı-emek sarfedeni gibi bir konuma sürüklemek yerine yemişim bu insanların mazlumluğunu demek istiyorum. Bu kadar çapsızlık, düzenbazlık yalancılık prim yapıyorsa demek ki insanlar bunu istiyor, o kadar da mazlum değiller. Erdemin olmadığı yerde onur da olmaz zira… Her koyun kendi bacağından asılır, şu bölgedeki kimse için kalkıpta politik bir oluşuma katılmam artık (katılmışlığım vardır). İnsanın bilgi dağarcığı arttıkça ve olan biteni gördükçe, Bernie ve daha nicesi gibi batılı sünepeler tarafından hergün TV’de alay konusu olmaktan rahatsızlık duymayan, birbirini yemekten iki dakika geri durmayan insanlar için 2kcal enerji harcamaya değmediğini anlıyor. Kısacası bugün Tr sınırları içindeyim ve hakikaten milliyet anlayışına değer veren biriyim (biriydim en azından) ama belli bir noktadan sonra gidip Avustralya’da yaşasam ne kadar yalnızlık çekerim ki, insan anavatanını ne kadar özleyebilir ki yahu diye düşünüyorsun, ben zaten az çok bu toprağın “yabancısı” durumuna dönüşmemiş miyim zaten.. Ha bir batılının bana kişisel olarak bakış açısını ben zaten az çok ingilizcemle değiştirebiliyorum (değiştirmek istediğimden de değil..). Kişisel olarak tanışıldığında genel tabu yıkılabiliyor. Öte yandan genel tabuyu oluşturan toplumun çoğunluğunun hareketleri, eh, bu coğrafyanın insanının da, liderlerinin de hareketleri ortada.. Karşı taraf pek haksız değil yani bir bakıma..

  7. Ecclestone “Onları bir araya getirdim ve dedim ki “Bu sorunu aranızda halledebilir misiniz? Ama onlar bunu başaramadı” dedi.
    Basarabilseler idi her gun yuzlerce cocugun masum insanlarin olemesine goz yummazlardi……….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir