Mercedes Üç Takıma Motor Tedarik Etmeye Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Mercedes-Benz gelecek yıl Formula 1’de üç takıma motor tedariği yapmayı planlıyor. Bu da Red bull’un gelecek yıl Mercedes motoru kullanacağı iddialarını alevlendiriyor.

FIA tarafından açıklanan son kurallara göre bir üretici en fazla dört takıma motor tedarik edebilir.

Mercedes-Benz motor sporları patronu Norbert Haug şirketin 2010 planları için sona yaklaşıldığını belirtti.

“Henüz tam olarak karar verilmiş değil. Dünya Motor Sporları Konseyi iki olan motor tedariği sayısını dörde çıkardı. Görüşmelerimiz sürüyor. Üç takıma motor tedariği yapabiliriz.

Haug üçüncü takımın Red Bull olup olmadığı sorusuna ise, “Herhangi bir takım ismi veremem. Ama olumlu olan bir şey var ki birkaç talep aldık. Motorlarımız güçlü olarak biliniyor, belki de en iyi olarak. Çalışanlarımız son yıllarda çok iyi işler yaptılar.” diyor.

Force India’nın Mercedes ile uzun süreli bir anlaşması bulunuyor. Brawn GP’nin de mevcut bir yıllık anlaşmasını uzatmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Red Bull’un Renault ile olan anlaşması ise bu sene sona eriyor ve takımın hangi motoru kullanmak isteyeceğine karar vermesi gerektiği düşünülüyor.


Yorumlar

  1. mercedes gerçekten şuan harika bir motor departmanına sahip 2005de en güçlü motordu ama biraz dayanıksızdı ama v8e geçilince dayanıklılık sorunu ortadan kalktı çünkü bildiğiniz gibi V8de Mercedes en iyi olarak bilinir şimdi daha çok müşterisi olmasınında büyük artısı var daha çok data topluyorlar ve geliştiriyorlar kendilerini McLarenin en iyi motora sahip olduğunu bilmesi ve sadece yapmaları gerekenin iyi bir şasi üretmek olduğunu bildiklerini düşünüyorum umarım takım bugün podyum yapabilir en azından buna ihtiyacı var hem fanların hem takımın moral kazanması için

  2. çok güzel yazılar yazılmış bu habere. bence mercedes motoru eskiden olduğu gibi şimdi de güçlü. ama önemli olan başka bi konu da şu; seneye yakıt ikmali yasaklanınca bahsettiğimiz güçlü motorların, az benzin yakanı makbul olacak. ki bu konuda da mercedes tartışmasız en önde gelen motor üreticilerinden.

  3. mercedes motorunun gucunun yaninda bir artisida az sogutmaya ihtiyac duyuyor gibi. mercedes kullanan takimlarin radyator girisleri daha ufak oluyor. bu aero icin onemli bir ozellik. bunun icinde tercih ediliyordur mutlaka =)

  4. kaan kaanhan avatarı

    saçma sebepler ileri sürülerek ve bir takımın yuksek gayretleri sonucu berilyum yasaklandı,gelecek planları bir anda yok edildi. aksi halde merco V10da da kral olurdu.

  5. arkadaşlar f1 de sürekli değişen kurallar görüyoruz evet katılıyorum v10 motorların ustası ferrari ama v8 in ustasıda mercedes.ben cok uzun zamandır mercedes motoru kullanan hiç bir takımın motor sorunu yaşadığını görmedim.belki bikaçtanedir ama hatırlamıyorum.98 li yıllarda mercedes berilyum pistonlarla müthiş motor ustasıydı.şimdi tekrar döndü.aslında su anki redbull şasisiyle mercedes motoru birleşirse korkunç bir otomobil ortaya çıkar.motor standart bile olsa gördükki brawn hatta force india mclareni geçebiliyor.önemli olan şasi.

  6. Kafalarını çalıştırsın diğer üreticiler de anlaşmaları yapsınlar arkadaşım. Supertec, Playlife gibi adlarla fason üretim yaparak Renault grid'in çoğuna motor verirken sorun olmuyor da; Mercedes motor verirken mi sorun oluyor? Veya Cosworth takımlara motor verince mi sorun oluyor? En azından Toyota-Mercedes-Ferrari-Renault-Cosworth olmak üzere 5 üretici var fena mı? Honda da gelse üretici olarak (takım demiyorum-motor üreticisi) tam olacak.

  7. bu nasıl işye anlamdım gitti f1 f1 olmaktan çıktı gp2 deki gibi bütün arabalar aynı motorlu olsun ne güzel mercedes harkese motor versin daha güzel olurrr

  8. bu arada benim mercedes motoruna karşı olduğum gibi bir düşünce çıkmadı değil mi 🙂 ben aksine savundum hatta 🙂

  9. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    canınızı sıktı anlaşılan mercedesin fazla motor vermesi.
    v10dan geçişi mercedes yaptırmadı, v8 de iyi olmakta mercedesin suçu değildir umarım.

  10. Peter Parker avatarı

    Mercedes motor gurusu Mario İlien ile yollarını ayırdıktan sonra istikrara kavuştu.2005 yılında Kimi japonya'da kaçıncı sıradan yarışı kazanmıştı.Reno motoru 890 hp üretirken Mercedes motoru 938 hp idi.V8 motorla yaşanan arıza sayısı iki elin parmaklarını geçmez.Yarış sırasında 20,300 deviri gördü İtalya'da.O zaman Toyota gibi bazı takımlar 19,000'i göremiyordu.Kısıtlama en çok onlara yaradı.Ayrıca geçen yıl Honda ve Reno ile 50-60 hp güç farkı vardı.Monaco'da yanan motor değildi.İyi yalıtılmayan araç tutuştu.Motor hala çalışıyordu kimi yatına giderken.Kısıtlama bize zarar veriyor.Şimdi 25,000 çeviren 900 hp gücünde bir motorumuz olurdu.O zamanda kimse sollama olmuyor diye şikayet etmezdi.
    http://www.youtube.com/watch?v=mWVTozaXMfg

  11. gurcan hezer avatarı

    2000 li yılların V10 larını dikkate alırsak 2002 ve 2003 yıllarında Williamsın kullandığı BMW motorlarıda , ayrı bir ligin üniteleriydi..

  12. gurcan hezer avatarı

    Mercedes motoru , devir limiti kuralının uygulanmadığı 2006 yılında 21000 devir çevirebilen Ford-Cosworth motorunda sonra en fazla devir çevirebilen motordu.
    Ayrıca 2005 yılının yani son v10 ların kullanıldığı yarışlarda da senenin en güçlü motoru mercedesti.
    Ferrari Paulo Martinellinin 054 motoru yani 2004 yılında kullandıkları ünite , o senenin motor limitlerini belirlemişti….

  13. nasıl ki ferrari motoru 3 litrelik v10 motor konusunda dayanıklılık ve hız açısından ün yapmıştı, mercedes te o derece dayanıksız olarak bilinirdi. şimdi durum tamamen tersine dönmüş görünüyor. bu duruma dikkat çekmek istedim. işin bu noktaya gelmesinde de en büyük etken devir sınırlaması getiren kural. önce 19.000 sonra 18.000… devri azaldıkça mercedes motoru güçleniyor. ve kimi'nin motor patlatmasına neden olan yüksek devirleri görmediğinden (artık) motor, patlamıyor da. bir motor ve hatta araç, üzerine oturttuğunuz pilotun stiline uygun olmalı. pilot, motor patlayacak, ayna kopacak, süspansiyon kırılacak diye yapabileceğinden daha azı ile yetinmek zorunda kalıyorsa, bu pilotun değil, araç ya da motor üreticisinin aciziyetidir bence.. aynen suzuka'da schumi'nin, macaristan'da felipe'nin, valencia'da kimi'nin başına geldiği gibi..

  14. aslında kimi ile olan sorunların hepsi motor problemi değildi. motorlara devir limit igelmesi ve V8e düşürülmesi en çok mercedesin işine yaradı ama bu bir gerçek.

  15. Bir zamanlar Ford-Cosworth herkese motor veriyordu…

    Ayrıca eskiden (baya eskiden) McLaren'in motor patlatma ve yarış dışı kalma istatistiklerini hazırlamıştım. Sanırım en çok motor patlatan Kimiydi. David oldukça iyi sonuçlar çıkarıyordu motor patlatmadan falan…

  16. monacodaki elektrik problemi olarak açıklanmıştı sanırım..ayrıca, mclaren hızlı iken sorun sadece mercedes motorunda değildi, hiç bi kaza temas olmadan kopan kanatları hatırlıyorum.takım komple dayanıksızdı.

  17. bir zamanlar mercedes motoru mclaren ve kimi'nin başını yakıyordu. hızlıyken dayanıksızdı, dayanıklıyken yavaştı. devir kısıtlaması en çok mercedes motoruna fayda sağladı. dayanıklı şekilde yüksek devir çeviren bir motor üretmeyi beceremeyen mercedes'in şimdi paylaşılamıyor olduğunu görmek,komik geliyor.. kim unuttu ki kimi'nin monaco'da elinde yangın söndürücüyle alevler içinde yanan motorun başındaki çaresizliğini 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir