FIA, Honda’nın Motor Gelişimi Konusunda Yumuşayabilir

yazar:

kategori:

FIA, Honda’nın 2015 Formula 1 sezonunda motorunu geliştirip geliştiremeyeceği konusunu yeniden değerlendirmeye başladı.

Geçtiğimiz pazartesi günü Charlie Whiting ve Japon üreticinin temsilcileri bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantının ana gündem konusu tabi ki FIA’nın Honda’nın motoru geliştirmesi konusundaki yaklaşımıydı.

FIA, geçen senenin sonunda Honda haricinde diğer üreticilerin gelecek sezon içerisinde motorlarını geliştirebileceklerini duyurmuştu. Honda ve McLaren bu tutum karşısında mutsuzluklarını dile getirdiler.

Mevcut kurallara göre Ferrari, Mercedes ve Renault izin verilen alanlarda gelişime devam edebilecekken Honda 28 Şubat’ta motorunu dondurmasının ardından gelecek seneye kadar hiç gelişme kaydedemeyecek. Bu durum karşısında Honda’nın büyük dezavantaj yaşayabileceği düşünülüyor.

Pazartesi günkü toplantıda ne tür karar alındığı bilinmiyor ancak görüşmelerin iyi geçtiği ve FIA’nın yaklaşımında yumuşadığı tahmin ediliyor.

Taraflar arasında görüşmeler devam etse de Honda’nın gelişim izni almasına kesin gözüyle bakılmıyor.

Ancak FIA bu konuda farklı davranmayı kabul ederse ve o zaman Honda’nın da bu sene izin verilen 32 maddede gelişime devam etmesine izin verilecek ve diğerlerinden bir sene sonra girmesine rağmen yeni turbo motorlarda gelişim alanında geride kaldığını hissetmemiş olacak.

Ancak böyle bir yaklaşım Renault, Ferrari ve Mercedes’in karşı çıkmasına neden olabilir çünkü onların motorlarının 12 ay boyunca dondurulmuş olduğu dönemde Honda’nın motor gelişimi devam etmişti.

BBC’ye göre ise Honda’nın motoru 28 Şubat’ta dondurulacak ancak ondan sonra sezon içerisinde gelişimine müsade edilecek.


Yorumlar

“FIA, Honda’nın Motor Gelişimi Konusunda Yumuşayabilir” için 3 yanıt

  1. Hiç ümitlenmeyin. Diğer üreticilerden ağır bir veto yiyerek bu talep raftan kalkacaktır.

  2. Temel olarak 2015 sezonuna gelişerek başlamak kilit nokta olduğunu düşünüyorum tasarımsal ve teknik olarak sezon içerisinde Renault-Mercedes-Ferrari motorlarında ki gelişimi en yakın İspanya yarışına getireceklerdir planlı olarak Honda da acilen izni alıp projedeki gelişimi bir an önce planlayıp yola devam etmeleri gerek yoksa sezon içerisinde gelen güncellemeye kadar öndeki arayı açmış olacak maalesef.

  3. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    haber haberi yapanın temmenilerinden ibaret.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir