Webber İnanılmaz F1 Zaferini Selamlıyor

yazar:

kategori:

Mark Webber, 130 yarıştır aradığı galibiyete kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Avustralyalı pilot startta Rubens Barrichello ile temas edip pitten geçme cezası almasına rağmen kusursuz bir performans ile galibiyete ulaştı.

Webber’in bu galibiyeti kış aylarında geçirdiği ve ayağını kırdığı bisiklet kazasının ardından geldi.

Webber 1981 yılında Alan Jones’un kazandığı yarıştan bu yana zafer kazanan ilk Avustralyalı oldu.

Webber, “Benim için inanılmaz bir gün. Silverstone’un ardından yarış kazanmayı o kadar çok istemiştim ki. Burada çok iyi bir şansım olduğunu düşünüyordum. Polü aldıktan sonra yarış kazanabilecek durumda olduğumu biliyordum. Beni engelleyecek tek şey yağmur olabilirdi ama olmadı.”

“Startta Rubens’i kaybettim, sola kaydığını düşündüm ama o sağa gitti ve ona temas ettim. Pitten geçme cezası aldım ve mühendisim beni sakin tutmaya çalıştı.”

“Zor bir kış geçirdim. Sebastian kış testlerinde aracın bunu yapabileceğini gösterdi. Bu yüzden ben de motivasyonumu yüksek tuttum. Takım bana karşı sabır gösterdi. Avustralya’daki herkese ve benden şüphe eden birkaç kişiye selamlarımı yolluyorum. Bana yardım edenlere de teşekkür ediyorum.”

“Startımın harika olmayacağını biliyordum. Biraz öne çıktım ve ona çarptığımda şaşırmıştım. Lewis ile de bir temas oldu. Kers’li araçlar ve aynaların bu şekilde olması herkesi aynı duruma sokuyor. İlk viraj herkes için zordu ama her şey yolunda gitti.”

Webber  şu anda şampiyona lideri Button’ın 22.5, takım arkadaşı Vettel’in de 1.5 puan gerisinde yer alıyor. Avustralyalı pilot puan farkına rağmen şampiyonluğun ucunun açık olduğunu düşünüyor.

“Brawn hak ettiği yerde liderlikte ancak biz de pes etmiş değiliz. Olabildiğince zorlayıp istikrarlı olabilmeliyiz.”

“Ferrari ve Mclaren gibi takımlara kaşı mücadele etmeyi seviyoruz ve büyük takımlara karşı mücadele edebilmek bizim için büyük bir olay.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir