Felix da Costa: Formula E’deki Başarımın Anahtarı Red Bull

yazar:

kategori:

Antonio Felix da Costa, Red Bull Formula 1 takımındaki deneyimlerinin Buenos Aires’teki Formula E zaferinin anahtarı olduğunu söylüyor.

Felix da Costa 2012 yılında Red Bull Junior takıına katılmış ve Red Bull ile Abu Dhabi genç pilotlar testine katılmıştı.

23 yaşındaki Portekizli pilot geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Formula E Arjantin yarışını kazandı ve bu galibiyetin Red Bull’da yaptığı simülatör çalışmaları sayesinde geldiğini söyledi.

“Yarışta enerji tüketimim gerçekten çok iyiydi. Red Bull ile yeni jenerasyon araçları kullandım ve bu açıdan deneyim sahibiyim. Onlara bana verdikleri bu fırsattan dolayı minnettarım”

“Açıkçası bu fırsat sayesinde Formula E’deki batarya yönetimi benim için yeni bir prosedür değil ve kontrol ederken çok zorlanmıyorum”

Felix da Costa DTM yarışlarının başlamasına karşın Formula E’de yarışmaya devam etmek istiyor.

“DTM takvimiyle çatışma yok ancak sezonun ilk yarışını kaçırdığım için farkı kapatmak zor olacak”

“Yarışı kazanmak ve maksimum puanı almak istiyorum. Eğer sıralama turlarını ilk 5 içerisinde bitirirsek o zaman büyük başarılar elde edebiliriz” dedi.


Yorumlar

“Felix da Costa: Formula E’deki Başarımın Anahtarı Red Bull” için 3 yanıt

  1. ya bi git. on sıradaki herkes kaza yaptı. yada ceza aldı yoksa sana bırakırlarmıydı 1.liği

    1. Problemde düzgün yönetmek ve kaza yapmamak değil mi zaten. Herkes aynı yarıştaydı, kaza yapılan şikanı Costa da döndü ama kaza yapmadı. Bu bakış açınız biraz hatalı bence.

      1. Ama yarısın tekrarını izleyince şikana girip süspansiyon kıran pılotarı izleyince bunun pılotaj hatasından cok aracların mınımum agırlıkta olması ıcın spagettı kalınlıgında kollara ve ne ıdüğü belırsız malzemeden yapılmasından kaynaklanıp kırıldıgını gördüm…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir