Ferrari 248 F1

Ferrari tarihinde üretilen 65. araç olan Ferrari 248 F1, 2006 yılında Aldo Costa tarafından tasarlandı. Aracın teknik direktörü Ross Brawn, aerodinamik sorumlusu ise John Iley’di.

Yakıt ve yağ olarak Shell’i kullanan Ferrari, kendi Tipo 056 model 8 silindirlik motorunu kullanıyordu.

Michael Schumacher ve Felipe Massa’nın kullandığı araç sezon içerisinde toplamda 5 kez bitiş çizgisini göremedi. Bunlardan 3’ü kaza, 1’i motor ve 1 tanesi de süspansiyon problemiydi.

Ferrari 248 F1 18 yarışlık Formula 1 serüveninde  7 pole pozisyonu, 9 galibiyet ve 19 podyum elde etti.


Yorumlar

“Ferrari 248 F1” için 5 yanıt

  1. bu aracı her gördüğümde 2006 suzuka da şumi nin motoru patladıktan sonra yarışı kazanan fernando nun sanki yarış galibiyetini bileğinin hakkıyla kazanmış gibi kutlaması geliyor aklıma

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Ellerinizden öper 😉 .

  2. Sesine hastayım bu aracın. En güzel ses çıkaran V8 motorlu araçtır bence. Yavaşlarken çıkarttığı o çatır çatır sesler, vites düşüşlerinde insanın aklını oynatacak sesler çıkartıyordu.

    http://www.youtube.com/watch?v=64zLgsaW3bA

  3. muhteşem ekibin son muhteşem arabası, bu aracın schumi ile pilotlar şampiyonluğunu kazanmasını çok isterdim, schumi nin son ferrarisi sezon sonu en hızlı araçtı lakin keşke sezon başından beri öyle olsaydı yinede ferrari adına felaket giden 2005 sezonundan sonra 2006 da bu araç bi ferrari taraftarı olarak bana unutulmaz anlar yaşattı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir