Yeni Süper Lisans Kuralına Göre Mevcut Pilotların Lisans Puanları

yazar:

kategori:

Yeni süper lisans kurallarına göre mevcut pilotların bir çoğu günümüzde Formula 1’deki yerini alamazdı.

FIA, Verstappen’in 17 yaşında Formula 1’de yarışacak olmasının ardından süper lisans kurallarında ciddi değişilikler yapmıştı.

2016 yılında geçerli olacak kurala göre pilotların süper lisans alabilmek için alt serilerde belirli bir puan alması gerekiyor.

Eğer bu kural daha önceden gelseydi, Daniel Ricciardo, Felipe Massa, Carlos Sainz, Fernando Alonso, Jenson Button, Kimi Raikkonen, Max Verstappen ve Marcus Ericsson’ın Formula 1’de yarışması mümkün olmayacaktı.

Öte yandan gridin en fazla puan toplayan ismi 110 puan ile Nico Hulkenberg ve 98 puan ile Lewis Hamilton oldu.

Mevcut pilotların süper lisans puanları;

Nico Hulkenberg: 110

Lewis Hamilton: 98

Pastor Maldonado: 68

Nico Rosberg: 63

Romain Grosjean: 60

Felipe Nasr: 52

Valtteri Bottas: 50

Sebastian Vettel: 48

Sergio Perez: 42

Daniil Kvyat 42

Daniel Ricciardo: 38

Carlos Sainz: 38

Felipe Massa: 30

Fernando Alonso: 30

Max Verstappen: 20

Jenson Button: 15

Marcus Ericsson: 14

Kimi Raikkonen: 5


Yorumlar

“Yeni Süper Lisans Kuralına Göre Mevcut Pilotların Lisans Puanları” için 8 yanıt

  1. Raikkonen 5 puan! Ahahaha 🙂

  2. F-one-Driver avatarı

    Barajın altında 3 dünya şampiyonu ve 1 neredeyse dünya şampiyonu olan toplam 4 pilot varken bu kurala iyi demek zor gelse de paralı pilotların önünün kesileceği umudu ile kuralı desteklemek lazım.

  3. boggyvilian avatarı

    Fia bu puan sistemine göre artık yeteneksiz paralı pilotları resmen silmiş oldu.Sevindirici bir haber bundan sonra gridin kalitesi artacaktır.Takımlar paralı pilot arasa bile yetenekli pilot bulmak zorunda kalacaklar

  4. boggyvilian avatarı

    Fia’nın bu sistemi çok iyi oldu. Bu sistem yeteneksiz paralı pilotları bitirecektir.Böylece yetenekli ve paralı pilot arayacak takımlar en azından artık Ericsson, Chilton gibi gereksiz pilotları görmeyeceğiz.Gridin kalitesi artacak

  5. Bu rakamlar üzerinden güzel geyik ve ince çıkar da yazmaya gerek yok.

    Kuralın mevcut pilotlar üzerinde hesaplanması tamamen sezon arasında aylak kalmış yabancı motorsporları basınının haber yumurtlamasıdır. Puanı yetmeyen pilot bir sene daha yarışır tamamlar puanlarını yine girer. Nerde sorun var anlamış değilim.

    Bu rakamlar bir yandan da çok önemli, araçların hepsinin birbirinin neredeyse aynısı olduğu serilerde pilotların gerçek yeteneklerini gösteriyor. Hülkenberg ve Hamilton’un hemen her yerde şampiyon olarak yükseldiklerini biliyoruz. Raikkonen zaten doğru düzgün yarış geçmişi olmadığı halde spora girmişti. Puan o yüzden düşük.

    Kural çok güzel oldu. Belki puanlamayla biraz oynanabilir, biraz gariplik var. Ancak artık Ericsson, Verstappen, Chilton gibiler spora giremeyecek. Paralı pilot devri kısmen bitti.

  6. Kimi’ye fena güldüm ha. 😀

  7. Kimi Raikkonen: 5
    E hiç puan vermeseydiniz 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir