Basın: Raikkonen Ralliyi Formula 1'e Tercih Ediyor

yazar:

kategori:

Finlandiyalı spor dergisi Veikkaaja’ya göre Kimi Raikkonen 2010 yılında tam zamanlı ralli kariyeri için Formula 1’den ayrılmaya yakın.

2007 dünya şampiyonu pilot şimdiya kadar Finlandiya ve İtalya’da üç ralli etkinliğine katılmıştı ve bu ayın sonunda da Dünya Ralli Şampiyonası’nın Finlandiya ayağında yarışacak.

Büyük takımlar pilotlarını olası bir tehlikeden korumak adına onların böyle etkinliklere katılmasına izin vermezken, Ferrari’nin 29 yaşındaki Fin pilotun ralli merakına izin vermesinin nedeni olarak gelecek yıl Fernando Alonso’yu takımda görmek istedikleri düşünülüyor. 

Raikkonen’in bir arkadaşı da Veikkaaja’ya verdiği demeçte, “Kimi artık Formula 1’den hiç bahsetmiyor. Sürekli ralli hakkında konuşuyor.” diyor.


Yorumlar

  1. ulaş bilir avatarı

    fernando alonso 2010 ferrari desem :))))))))))

  2. rai bundan zevk alıyorsa diyecek bişey yok başarılar dilerim

  3. Schumi`den sonra Loeb`i gozune kestirdi bence 🙂 Saka bi yana Rai bunu tamamen hobby amacli yapiyor, asla Rally`de basarili olamayacagini biliyordur bence, asfalt da yuksek suratlerde bilinc altina yerlesen surus tepkilerini yenemez bu saatten sonra..

  4. burak bocek avatarı

    Abdullah aslında bu takımdaki felsefenin ne kadar değiştinin göstergesi.İdare epeyce değişti.Bunun artı taraflarınıda gördük eksi taraflarınıda.

  5. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    eğer olursa acaba kimi ile birtlikte fiat da gelecek sene ralliye katılırmı…

  6. Kimi kendisi bile bence artık zevk almıyor f1 den ve bu sene emekli olucakmış gibi geliyor bana.. sonuçta adam "Dünya Şampiyonu" adıyla bitiricek kariyerini yani 1 şampionluk aldı ve artık emekli olsa bile bence gayet iyi bir yarışçı olarak hatırlanacak tarihte..

  7. elif çivici avatarı

    ferrai kimi yi kısıtlamıyor,mclaren günleri gibi yapmıyor..çünkü kimi başka türlü baskıya gelemiyor ve salıyor..ama ferrari bu işi abarttı..üstelik ikiside resmi FIA onaylı serilerde yarışıyor..bu sanırım artık Ferrari nin Kimi ye tanıdığı özgürlüklerin son doruğu.2010 da olmayabileceğin ciddi ciddi düşünmeye başladım.

  8. aslında gerçek anlamda Ferrari gibi bir takımın sürekli böyle etkinliklre izin vermesi de şaşırtıcı.

  9. Delinin biri kuyuya bir taş atmış kırk tane akıllı çıkaramamış.Bu ne kardeşim ya? Bir sürü yazı çıktı bu konuda ama arsından hangisi doğru bir türlü anlayamadık.Gidecekmi kalacakmı düşüncesiyle bi sürü yorum yaptık.Birisi çıksada artık gerçekleri söylese yaaa bıktık artık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir