Surtees: Vettel ve Ferrari’nin Yeniden Kendini Bulması Gerekiyor

yazar:

kategori:
1964 dünya şampiyonu John Surtees’e göre, Red Bull’da zor bir yıl geçiren Sebastian Vettel Ferrari’nin canlanması için doğru adam olabilir.
Dört kez dünya şampiyonu Vettel, galibiyet alamadığı 2014 sezonunda takım arkadaşı Daniel Ricciardo’nun gölgesinde kaldı.

27 yaşındaki pilot sezon sonunda Red Bull’dan ayrılarak Fernando Alonso’nun yerine Ferrari’ye geçti.

Reuters’a konuşan Surtees “Sebastian’ın arabalara ve motosikletlere büyük bir ilgisi var. Merakı çok büyük. Ama geçen yıl onda eksik olan birşeyler vardı”

“Açıkçası kendisinde parıltı yoktu. Fakat böyle meraklı bir insanın buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ve Ferrari’nin de ihtiyacı olduğu şey bu”

“Kendisini bulması gerekiyor. Aynı şekilde Ferrari’nin de öyle. Eğer bunu başarırlarsa bu iyi bir kombinasyon olur” dedi.

Surtees, Ferrari’nin yeni turbo motorlar döneminde gösterdiği performansın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

“Belki biraz daha önlerde olacaklarını düşünüyordum. Ancak birşeyler yolunda değil gibiydi. Sezon boyunca doğru kararlar veremediler. Daha iyisini yapmalıydılar. Doğru yolu kaybetmiş gibi görünüyorlar.”

“Takımın iki patronu göndermesinden dolayı hayal kırıklığı yaşadım. Geçen yıl nisan ayında Stefano Domenicali’nin yerine Marco Mattiacci gelince onun büyük bir krediye sahip olduğunu düşündüm”

Şampiyon pilot, takımın yaptığı değişikliklerin sonuç vermesini bekliyor.
“Yeni personel atamalarının oldukça akıllıca olduğunu düşünüyorum. Maurizio motor sporlarının arka planından geliyor. O sporu biliyor, herkesi tanıyor”

“Mattiacci’nin şansı yoktu. Açıkçası her iki taraf için de doğru bir adım gibi görünüyordu. Ama sonunda iplerin kopacağını bilemezdiniz”

“Bu bir hataydı ve ben bu hatayı düzeltmek için çok akıllıca bir seçim yaptıkları düşünüyorum. Önemli olan panik yerine ayakta durmak ve çalışmaktır”


Yorumlar

“Surtees: Vettel ve Ferrari’nin Yeniden Kendini Bulması Gerekiyor” için bir yanıt

  1. vettel gelecek dertler bitecek 2016 yılında şampiyon olacağız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir