Ferrari, Pist Mücadelesine Yoğunlaşmak İstiyor

yazar:

kategori:

Stefano Domenicali, Formula 1’deki politik savaşın dikkatleri dağıttığını kabul etti ve Ferrari’nin pist üzerindeki çalışmalarına adanmasını dört gözle beklediğini söyledi.

Sporun geleceği ile ilgili tartışmaların yanı sıra Ferrari, takımlar şampiyonluğunu koruma konusunda 2009 aracının temposunda sıkıntılar yaşadı ve çalışmalarını 2010’a yöneltmek üzere.

Ferrari, FOTA’nın çalışmalarının merkezinde ve Domenicali itiraf etti: “Dürüst olmak gerekirse takım adına daha dengeli olunmasını tercih ederdim”

“Ama şu anda F1 için durum çok önemli ve işimizi yaptığımızdan emin olmalıydık. Ferrari’nin takım patronu olmak, Ferrari’nin F1 için ne demek olduğu ile birlikte, bir sorumluluk da hissettim”

Etrafta dolaşan söylentilere göre sorunun Çarşamba günü yapılacak görüşmede sonuca bağlanacağı yönünde.

Domenicali: “F1’deki durumun yararı için bu meseleyi mümkün olduğunca kısa sürede kapatmamız gerekiyor. Daha fazla enerjiye, daha fazla tutukuya ve etrafında daha çok olumlu şeye sahip yeni F1 bulmamız gerekiyor.”


Yorumlar

  1. kers kullanılan kullanılmayan pistlere bakarak

  2. Arkadasim neye gore yorum yapiyosun anlamiyorum, mantikli bitakim gerekcelere dayandirarak fikir yurutmek daha iyi olabilir, nerden
    Cikariyosun anlamiyorum hangisinin daha ii oldugunu fln..

  3. tamam ya mclaren kötüydü demedim ve asla öyle bir ortam oluştmuyorum ama sizin kers sanki araca oturmustu sorun cıkarmıyordu ama piste göre dengesini bozabiliyordu bizimki çok sorun çıkarttı ama bayağı bir uğraştılar yani haşır neşir olma bakımından en çok ferrari diye düşünüyorum suanda öyle yani belki mclaren kersi daha önde ama f60a kersin getirisi diğerlerinden fazla bizim araçtan kersi çıkarırsan dımdızlak kalma ihtimali var=)

  4. Citafettin kardeşim; eğer sezonun genelinden bahsediyorsak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki McLaren KERS konusunda açık ara önde. McLaren'in KERS'i Ferrari'nin KERS'i gibi ne durduk yere kontak yaptı ne de yağmurda su aldı. Ancak Ferrari büyük takım olduğunu bir kez daha göstererek yılmadı ve çabalayarak çok iyi işleyen ve F60'ın ayrılmaz bir parçası olan KERS'i oluşturdu.

  5. yok orda kersin geçişi zorlaştırdığı fakat rekabetin oluşturduğundan bahsetcektim yeni uyanınca böyle oluyor ne yazdığım belli değil ama kersle en çok haşır neşir olan takım ferrari diğerleri de büyük yatırımlar yaptı fakat olmayınca boşa salladılar belki suan kers olarak mclaren daha iyi olabilir ama sezon genelini kastediyorum..

  6. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Arkadas tam takip etmedin sezonu anlasılan O Vettel Alonso nun arkasındaykende KERs yüzünden geçemediğini söylüyordu. Renault ta kers varken. Yani bunun farkı yok. Hangi takımın KERS i iyi kullandığını BILEMEYIZ.

  7. Fakat kers'i en iyi anlayan aracına en iyi oturtan takım ferrari sene başından beri bakacak olursak ilk başlarda sorun yaşadı ama sorunları çözdüler ve aracın dengesine olan etkisini en iyi Ferrari biliyordu.. ve kersli araçlar içinde en yükseği ferrari değil mi(emin değilim yeni uyandım=)
    o mükemmel neweyin otomobilini gördük vettel geçememesinin sebebini kers dedi cidden de öyle arkadan geliyor arac tam önüne geçtim mükemmel derken bizimki kers tuşuna basıyor çıkışa doğru tekrar farkı açıyor..
    tamam son yarışa bakarsak hamilton'ın araçta da iyi çalıştı diyebilirz belki start anına bakarak cidden uçurdu aracı.. ben sezon başından bu yana diyorum.

  8. Chupper dostum; ben de "şunu dedin bunu dedin" demedim. Yalnız yorumunda Ferrari için, "… KERS sistemini bu sezon en fazla kullanan…" demişsin. Benim bildiğim kadarıyla McLaren İngiltere hariç tüm yarışlarda her iki aracında da sistemi kullanarak KERS'i en fazla kullanan takım. Yani basit tabirle 'KERS şampiyonu' desek yeridir diye düşünüyorum. Ben de ikileme düştüm, "acaba yalnış mı biliyorum" dedim. O sebeple…

  9. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    pardon, şimdide KERSi mi sahiplendiniz 😀

  10. Onur ben kullanmadı demedimki zaten.Şimdi tam hatırlayamayacam ama 2 araç birden kullanmadığı sanırım malezya var.Benim demek istediğim KERS i en iyi tanıyan ve ondan en iyiyi çıkaran Ferraridir.Keza en kötüyüde.Ben boşa giden emekkten paradan bahsediyorum.Ve bir anda 2010 sezonunda KERS olmayacak denildi.Ferrari de bütün hesaplarını KERS e göre yapmıştı yani bu sezondan bir beklentisi yoktu demek istiyorum.

  11. Sağol Abdullah… Sayende Çin'i hatırladım. Ancak Çin hariç bir veya iki yarışta tek pilotta kullandılar diye aklımda kalmış benim. (BMW'de Nick ve Kubica misali.)

  12. ferrari yanlış hatırlamıyorsam malezyadan sonra çinde kullanmadı kersi. gerisinde kullanmıştı sanırım. birde varsa bahreyn vardır ama bahreynde kullandı diye hatırlıyorum.

    malezyada yağmurda sorun yaşanmasının ardından dayanıklılık endişesi ile çinde kullanılmamıştı

  13. Haberin fotoğrafı çok iyi. Tam zamanında deklanşöre basılmış.

    Chupper kardeşim; izninle bir şey soracağım. Ferrari bu sezon hangi yarışlarda KERS'i kullanmadı? Bu soruma tek pilotta kullanmak da dahil. Eğer biliyorsan veya bir başka arkadaş biliyorsa yazabilir mi? Ben hatırlayamıyorum da. Şimdiden teşekkürler.

  14. burak bocek avatarı

    yanlız konu çok başka arkadaşlar.ferrari yarışa odaklanmak istiyoruz dmiş politik olaylardan bıktık demiş.görevi yapıp yapamaması ayrı bir konu

  15. ulaş haklı olabilirsin Domenicalli bu işi belki bereremio olabilir bu tartışılır bir konu.Ama bence Ferrarari KERS sistemini bu sezon en fazla kullanan ve üzerinde en fazla çalışan takım.Bir çok yarışta KERS in faydasınıda zararınıda en iyi bilen takım kanımca Ferraridir.Benim aklıma hemen şöle bir düşünce geliyor.Ferrari zaten bu sezondan bir beklentisi olmayacak ama önümüzdeki sezon KERS in tüm takımlar tarafından kullanılması mecburi olduğundada en avantajlı takım olacaktı.Çünki araca KERS i an iyi şekilde adapte eden aracın dengesini bozmadan en iyi performansı alan takım Ferrari.Dolayısıyle bu avantajla birlikte önümüzdeki sezon Ferrari büyük bir avantaja sahip olacaktı.Ama malesef F1 Mosley in çirkin oyunları ile siyaset arenasına döndü.Herkes yarışları bırakıp FİA-FOTA savaşını konuştu ve tartıştı.Hal böyle oluncada araç geliştirmek yeni kuralları tartışmak ve yorumlamak için fazla zaman ayırmadı kimse.Domenicalli nin başarısızlığıda buradan kaynaklanıyo bence.Kurallar açık ve net değildi ve bir anda duydukki KERS önümüzdeki sezon olmayacak.Okadar emek boşa gitti.Ve işin gerçeği bu saatten sonrada kim suçlu kim değil tartımak yerine yeni araç üzerinde yoğunlaşmak ve geliştirmekta fayda vardır benence.Saygılar.

  16. ulaş bilir avatarı

    domenicali sen bu işi yapamıosun gibime gelio bana yaw :((( nerde o eski ferrari

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir