Brezilyalı Kaynak da Piquet'in Gideceğini Söyledi

yazar:

kategori:

Brezilyalı bir televizyona göre Nelson Piquet, geçen haftasonu Nurburgring’de Renault adına son yarışına çıktı.

SporTV, 23 yaşındaki pilotun gelecek Macaristan yarışında ve sezonun geri kalanında olmayacağını, yerine de yedek pilot Romain Grosjean’ın geleceğini syledi.

Brezilyalı kaynak ayrıca Lucas di Grassi’nin, Grosjean’in test koltuğuna getirileceğini de belirtti.

Bununla birlikte haber, Renault tarafından doğrulanmadı ve geçen Cuma günü Flavio Briatore, Piquet’in Macaristan’da olup olmayacağı yönündeki sorulara karşılık olarak “henüz bilmiyoruz” demişti.

Alman Auto Motor und Sport, kararın Fransız takımın mühendislerine bırakıldığına inanıyor. Piquet ise Almanya’da Fernando Alonso’nun aracında olan yeniliklere sahip olmaması ardından bir başka şansı hak etttiği konusunda umutlu.

Fransız spor gazetesi L’Equipe ise, eğer isterse Renault’un Piquet’i kovmakta özgür olduğunu yazdı.

2009 sezonunda Brezilyalı pilotun şimdiye kadar puan alamaması ile gazete, Piquet’in anlaşmasında sezon ortasında Fernando Alonso’nunkinin en azından %40’ı kadar puan toplaması gerektiğinin yer aldığını belirtti.


Yorumlar

  1. ulaş bilir avatarı

    ALONSO RENAULT TAN AYRILMALI:) NELSON GİDERSE O DA GİTSİN RENAULTN BİŞİ OLACAĞI YOK :)))))))

  2. elif çivici avatarı

    bence yıl sonuna kadar beklenmeli..eger şimdi bu iş bitirilirse iki pilota da yazık olabilir.hem romain hem piquet..

  3. evet bir diğer sebebide bu olabilir

  4. Oversteer arkadaşım bunun tek sebebi yedek parçaları yetiştirememeleri değil denemeleri…
    buda 2 aracı heba etmemeleri demek mesela yeni paket tersine bir gelişim sağlarsa en azından bundan Alonso etkileniyor Piquet etkilenmiyor hem bu arada 2 paketide karşılaştırmış oluyorlar

  5. 13 değil 19 puan aldı, almanyada şans onun yanındaydı evet, ama yarış tekrar başladıktan sonrada performansı kötü değildi, bu tip şanslar bu sporun içinde, Fujide kazandığımızda yine o şans yanımızdaydı, piquet'i bende yeterli bulmuyorum, ama piquet gidicekse yerine sato falan gelsin, direk sonuca gidebilcek bir pilot, gp2 pilotu değil

  6. harbden hakan haklı gecen sene guncellemeler ıkı araca aynı zmnda yapılıyodu alonso ıkı yarıs kazandı nelson naptı 13 puan toplayabldı almnyada sansa 2.liğini cıkarsa sadece 5 puan koca sezonda 5 puan

  7. yaa arkadaşlar bu beceriksizin altına redbulu versen yine bişey yapamazzz bunu geçen seneden bliyoruzzz

  8. kovalainende hamiltonın güncelleştirmelerinden eksik yarıştı bu yarışta, bu senede yeni parçaları (doğal olarak) önce alonso denedi, çünkü takım ancak bir set yetiştirebiliyo o güncelleştirmelerden, macaristanda eşit araçlarla ne yapacaklar görücez, eğer yarışırsa tabi

  9. Dostlar sanki haksızlık yapılıyor bu garibime.fernando'nun aracındaki güncellemeler buna uygulanmıyor ondan sonlarda geziyor.

  10. inşallah alonsoda şampiyonluk kazanacabileceği bir takıma giderr…

  11. ulaş bilir avatarı

    inş alonsoda renaulttan gider

  12. Grosjean'ın şu an gelmesine karşıyım. En erken 2011de Renault koltuğunda oturacak kıvama gelebilir bence. Renault koltuğuna oturmadan önce alt sıralarda yarışan bir takımda yarışmalı ki Grosjean F1i öğrensin Nelson gibi facia olmasın.

    Şahsi fikrim Takuma Sato'nun en azından puan alabileceği yönünde. Gelsin yarışsın.

  13. williamsf1 team avatarı
    williamsf1 team

    sımdı arkadasler herkes pıquet gıtsın dıo ama ya bızım nakajıma nolsun adam kendımı gelsıtırdım tok oyle yaptım yok boyle yaptım dıyor aynı arabayla rosberg 20,5 puan aldı nakajıma hala ılk 10 da yarıs bıtıremedı varmı boyle pılot pıquet yıne nakajımadan 10 kat ustun bır pılot en kotusunden renault takımının sezon sonuna kadar elınde tutması lazım ama bu soyledıklerımde grojean kotu pılot dıye anılmasın …..

  14. chupper67 arkadasım daha nekadar kötü olablrkı :D:D sezonun yarısı gelmıs adamın 0 puanı var ınsan 1 puan balı alır ya son yarısta 10.sıradan muthıs bır yakıt yukuyle kalktı gene elıne yuzune bulastrdı sutilin force indiayla neler yaptıgını ızlyrz bu piquette hıc ruh yok grosjean elbette yanlıs zmnda geldı ama yenı guncellemelerın oldugu bır aracla baslarsa ılk yarısında en azından Q3 e bıle kalsa bzm ıcın basarıdır nelson piquetın bu sezon 5-6 kez Q2 ye bıle kalamadgnı hatrlarsak nelsona daha fazla katlanılmasının nekadar buyuk aptallk olacagı malumdur alonsonun almanyada kullandıgı aracla karıyerıne baslarsa romain ben iyi seylerın olcagını dusunyrm en azından bu sezon sonuna kadar pişer seneye iyi ve tecrübeli bir f1 pilotu olur

  15. şansını çoktan kaybettin bay piquet

  16. Gelen gideni aratmasın arkadaşlar sonraa.Şaka şaka Grojean çok iyi bir pilot ve çok başarılı olacağını garanti edebilirim.Ama sezon ortasında gelmesi avantaj olmayabilir.Reno nun durumu belli eğer oda Piquet gibi yarış kaznamassa yada ondan daha iyi olmazsa bu onun için kötü olabilir ve F1 hayali başlamadan bitebilir.Tam akside olabilir.Mesela gelir gelmez Alonso dan daha iyi bir sürüş belki pol belkide podyum kimbilir.Hayırlı olsun demek lazım.

  17. evet sonunda istediğim oluyor :DD::DD:D yuppiiiiiiiiiiiii ROMAIN F1 De: D:D:D:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir