"Brawn'ı Zor Bir Dönem Bekliyor"

yazar:

kategori:

Formula 1’e yakın bir uzmanın görüşüne göre Brawn GP’yi 2009 sezonunun 2. döneminde zor zamanlar bekliyor. Brawn GP’nin ilk yedi yarıştan altısını domine etmesinin ardından Silverstone ve Nurburgring’de yapılan art arda iki yarışta Red Bull üstünlüğü öne çıktı.

Bu konuda konuşan Joan Villadelprat ” Brawn için Honda’nın ayrılığı artık ağırlığını hissettirmeye başladı. Bazı sponsorları oldu ancak onların hiçbirisi büyük değil. Virgin’in katkısı en azı ve çoktan gelecek sene olmayacaklarını açıkladılar.”

” Bu bir sorun çünkü araç için harcanacak para yok. Şu ana kadar Honda’nın parası ile yaşadılar; Barcelona’daki güncelleme bile Japonlar tarafından finanse edildi. Gelişimin yavaşlığı diğer takımların, özellikle Red Bull’un karşısında belirgin.” dedi.


Yorumlar

  1. Reklam ve sponsorluk anlaşmalarında veriler bir kaç yıllık olarak değerlendirildiğinden. Sanıyorum ki firmalar onların durumunu; bu yıllık geçici bir başarı olarak görüyorlar. O sebeple büyük sponsorluklara imza atamadıklarını düşünüyorum.

  2. Harbiden yani daha adam gibi bi sponsorlari yok, mali yonden gridin en zayif takimlarindan biri belki de, hatta force indianin bile daha cok parasi olabilir, galiba en buyuk sponsorlari virgin ama onlardan aldiklari para bile cok gulunc, eger degismemisse yaris basina 250 bin dolar gibi bisiydi sanirim, sezon sonunda bircok takimin gerisinde kalabililer eger para bulup da gelisme yapamazlarsa..

  3. Gerçekten çok yazık olacak.Bu performansa sahip bir takımın finasal zorluklar yüzünden önemli bir fırsatı kaçırması gerçekten çok acı olur.Umarım bir an önce bu zorlukları aşabiliriz.Acilen maddi desteğe ihtiyacımız var.Bir takım sponsorluklar ile bunun bir kısmı halledilebilir.Özellikle de takıma büyük bir ana sponsor olursa her şey yoluna girebilir.Bu kriz ortamında da bu her ne kadar çok zor da olsa imkansız değildir.Hayırlısı bakalım.

  4. Button , Barichello ve Ross Brawn zaten böyle bir sıkıntıları olduğunu ve olacağını uzun süreden belli dile getiriyordu ve bu da kaçınılmazdı…Ayrıca sezonun ilk 7 yarışının altısını kazanan bir takımın hala ciddi bir sponsor bulamamasıda oldukça şaşırtıcı…Umarım en kısa sürede bu finansal zorluktan kurtulurlar..

  5. Sırf para yüzünden Wurz ile sözleşmeyi sefhettiler sezon başında, sıkıntı olacağı belliydi.

  6. emre özduru avatarı

    Brawn'ın zaten para konusundan ötürü gelişemeyeceği belli idi.

  7. Para bulma konusunda Red Bull ile yarışamazlar. Red Bull darphane gibi çalışıyor valla. Jaguar'ın tüm arabalarını ve mühendislerini (pilotların kontratları dahil) para bastırıp satın almak bile ayrı bir konu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir