Lauda: “Formula 1’in 1000 Beygir İçin Zorlaması Çok Önemli”

Niki Lauda, Formula 1 takımlarının 2017’de gridde 1000 beygir güç üreten motorların olması konusunda ısrarcı olması gerektiğini düşünüyor.

Son aylarda sporun zirvesinde yer alan isimler, gelecek senelerde daha güçlü motorlar olması için zorluyorlar. Lauda, bu gelişmenin kritik olacağını düşünüyor.

Lauda’ya göre taraftarlar, 750 beygirlik mevcut araçların sürüşünün çok kolay olduğunu düşünüyorlar ve bu yüzden spora sırt çeviriyorlar.

Lauda “Şu anda daha fazla taraftar kaybetme riskimiz var çünkü F1 çekici değil.”

“Umarım gelecekte, taraftarları en az 5 sene çekmeyi başaracak kadar çekici araçlar olur.”

“1200 beygir olmalı ve bunun yanında geniş lastiklerle aerodinami karakteristiği olmalı. Bu araçları limitte sürmek kritik olmalı.”

“Hibrid teknoloji yine kalmalı ancak daha fazla motor gücü olmalı. Daha fazla yakıt hücrelerine ve yakıt akışına izin verilirse bu mümkün olur.”

“Mevcut F1 araçları ile GP2 ya da F3’ten herhangi bir sürücü kısa süre içerisinde ve risk almadan hemen mevcut sürücüler kadar hızlı olabilirler.”

“Bir süre önce genç sürücüler gerçekten hızdan, frenden, downforcedan ya da 300 km/sa hızda kaza yapmaktan endişe duyuyorlardı.”

“Bugün ise F1 aracını yol aracı gibi sürebiliyorsunuz. Bunu ben yapabilirdim, siz de yapabilirdiniz.” dedi.


Yorumlar

“Lauda: “Formula 1’in 1000 Beygir İçin Zorlaması Çok Önemli”” için 6 yanıt

  1. V10 olsun isterse 100 beygir olsun hiç fark etmez. Yeter ki bu motorlar kullanılmasın artık.

  2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Bu araçlar madem bu kadar kolay, biri veteran biri 4 dünya şampiyonu iki üst düzey pilot tüm sezon boyunca niye bu kadar zorlandı ? Bana kalırsa bu araçların kolaylığı fiziksel yönde. Fiziksel yönde çok zorlanılmadığı için sürüş eski araçlara göre daha kolay oluyor. Ayrıca Lauda çaylakların eskiden daha fazla korktuğu söylemiş ama F1 sadece araçlarıyla değil pist üstü yapılan modernize çalışmalarıyla artık daha az zorlayıcı ve korkutucu. Bunun en yakın tarihte ki örneğine Parabolica’da ki kumlu alanın asfaltlandırılması.

  3. Coulthard 1998, 2008 ve 2014 araçlarını sürmüştü. 2008 için çok zorlandığını ve antrenmanı bırakmış olmasının etkilediğini söylerken 2014 aracı için beklediğimden çok daha basit demişti.

    1. Evet ben de duymuştum. Hatta 2014’ün sadece DF’u düşük, gerisi çok kolay demişti.

  4. lauda cok dgru konusmus

  5. lauda özetlemiş konuyu. 1200 olmalı diyor hem de

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir