Todt'un Amacı FIA'nın İtibarını Güçlendirmek

yazar:

kategori:

Jean Todt eğer ekim ayındaki seçimden galip çıkarsa FIA’nın bağımsızlığını ve itibarını güçlendirmek için çalışacağını söyledi.

Seçime katılacağını açıklamasının ardından Todt FIA üyelerine yolladığı başkanlık görevini neden istediğini açıklayan mektubu da yayınladı.

Todt yazdığı mektupta, “FIA’nın motor sporlarının idari kurumu ve dünya çapındaki otomobil kulüplerinin temsilcisi olarak eşsiz bir hizmet verdiğinin fazlasıyla bilincindeyim. Bu mektupta tüm üyelerle birlik içinde FIA’nın bağımsızlığını ve itibarını güçlendirmek adına olan vââdimin nedenini açıklamak istiyorum.” diyor.

Mosley’in 16 yıllık başarılarını da öven Todt, önümüzdeki 40 yıl içinde otomotiv sektöründe yaşanacak sorunlara çözümler bulmak umudunda olduğunu söylüyor.

Ayrıca maliyetlerin azaltılması ve teşvikler konusunda da FIA’nın gelecekte daha etkili olarak çalışacağını ekliyor.

“Kariyerim boyunca motor sporlarında hatrı sayılır bir başarı elde etmenin keyfini yaşayabildiğim için şanslıyım ve FIA’nın önceki liderlerinin bizlere evrensel bir yarışma ortamı yaratma çabalarının faydasını gördüm.”

“Benim için bana çok şey katan FIA kulüplerine ve spora aldığım şeyleri geri vermenin zamanının geldiğini düşünüyorum.”

“Bu nedenlerle FIA başkanlığı konusunda istekli ve heyecanlı olmakla birlikte adaylığım konusunda gösterdiğiniz hassasiyet için minnettar olduğumu bildirmek isterim.”


Yorumlar

  1. takım yünetmesi tabii çok önemli. hemde bunu başarılı bir şekilde yapmış olması. ama bizim derdimiz zevksiz yarışlar. zevk alabilmemizin de anahtarı pilotlarda. onlar ne zaman yarışlardan zevk alırsa bizimde keyif alacağımız günler gelmiş demektir.
    yani bir pilotun aday olması daha mantıklı.
    nasıl platini'nin seçilmesi uefa'da bir enerji doğurmuşsa. f1'de de aynı etkinin hasıl olacağından eminim.

    yok illa tecrübeli ve yaşlı biri olacaksa o zaman gridde en fazla saygı duyulan Frank Williams olsun derim. ne şiş (McLaren) ne kebap (ferrari) yanmış olur.

  2. Ya açıkcası bu adam çok tecrübeli ve bir F1 takımı nasıl yürüyor çok iyi bilmekte, o yüzden bu işin adamı olabilirdi, tabi seneler boyunca Ferrari'nin başında olmasaydı, öte yandan diğer haber altınada yazdım, Mosley'in adayını desteklemiyorum…

  3. Dostum bu benim şahsi fikrimdi yani geçmişi unutmak lazım diye.O casusluk skandalını çok yazıp çizene sormak lazım.Ben sadece önyargılı olmayalım bekleyip görelim demek istemiştim.Bizler taraftarız ve yapılanları burada sadece yorumlarız öyle değilmi.Yoksa olayların gidişatına bir etkimiz olacağından değil.

  4. Geçmişi unutmak lazım diyorsunuz da o zaman neden 2 tane aptal ve maceracı mühendisin düşünceleriyle ortaya çıkan casusluk skandalını pişirip pişirip ortaya koyuyorsunuz? Nedir bu çifte standart?

  5. Savaşta herşey mübahtır diye bir sözmü vardı acaba yoksa benmi yanlış hatırlıyorum.Çalmış olabilir telsiz konuşmalarını ama geçmişi unutmak lazım çokta önyargılı olmamak lazım.Önce seçilecekmi onu bi görelim.

  6. Takımların telsiz konuşmalarını ''çalıp'' pilotlarına veren bir FIA başkanı sanırım MAX Mosley kadar görevini layıkıyla yerine getirecektir. Yani tarafsız olacaktır demek istedim.

  7. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    okumadan yorum yaptın heralde

  8. Todt İnşallah 2008 Araçlarını Geri Getirir Kutu Gibi Araçlarla Yarışları İzlemekten Bıktık 2008 Araçlarını Geri Getirsin Kim FIA Başkanı Olucaksa.

  9. Jean Todt gelirse tartışma bitmez, daha da artar hatta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir